Layan Diri

Loading...

..SaYaNGku FaiSh..

3 Komen Yang Bernas

29.7.10

Puteri Lawat Blog Aku!!!

Salam, 1blogger 1malaysia..

Penat seharian bekerja....pekerja yang rajin katakan..cehhhhhhhh...bukan pasai kerja aku nak crita...tapi pasai puteri kesayangan hamba.....dengan rasminya hari nie puteri aku muncui di blog mama dia....dah macam perasmian....ada ka patut aku nak buh gambaq mem aku tak bagi...eksklusif katanya.....dia nak posting dulu....hari nie dia dah posting pasai si puteri aku nie..jadi aku takyah la nak crita panjang2 hangpa kalu nak tau la pasai anak aku...kalu nak tau la......boleh pi sini....boleh lagu tu...

Now!!! aku nak panggil orang mai blog aku dalam erti kata lain belogwalking...bahasa tak malu....tolong la mai tengok blog aku.....nahaiiiiiiiii

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
0 Komen Yang Bernas

28.7.10

Punggahhh Pinggang Sakit La...

Salam, 1blogger 1malaysia..

Malam tadi aku mengeluh kat mem aku..yang aku sakit pinggang...maklumlah petang semalam terover buat kerja...cehhhhh....nak tido pun kena sendal bantal bawah pinggang....last2 mem suggest kat aku supaya pakai barut berherba yang dia punya tu...mem aku ni masih dalam berpantang...jadi bersepah2 la herba kat rumah aku....dah bau macam kedai spa daaa rumah kita yang oiiii.....jadi aku pun try la jugak pakai menda tu.....aku pakai tak lama...( dah macam hapa tah bila aku pakai ) dekat2 dua jam ja....takde feeling apa2 pun....rasa panaih tak jugak....rasa herba masuk dalam badan tak jugak...ermmmm tak bestlahhh kata aku kat mem...dan tidolah aku malam tu ( barut dah buka aaaa )....nyenyak aku tido malam tadi....dan baru aku sedaq pinggang dah tak sakit dah pagi nie....laaaaa menda tu berubat dalam diam noooo....seyes dah hilang sakit pinggang aku....kehhhh malam nie nak pakai lagi laaa....

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
1 Komen Yang Bernas

27.7.10

Puiiiii Seb Baek

Salam, 1blogger 1malaysia..

Pagi yang gelap, petang yang cerah, tu la cuaca kat T.I sekarang...kerana petang yang cerah itulah aku gi shopping barang dapoq...nak habaq mai..ini bukan cerita soping moping, ini kes berat punya crita...aku nak ingatkan korang hati2 bila beli barang2 yang depa susun cantik kat rak dalam kedai...belek2 skit  jangan main ambik ja...nanti jadi macam aku....hajat hati nak beli ayaq kotak jenama toottttt...kat hero aku...belek punya belek jumpa la..depa susun kat rak bawah skali....aku pun nak amik sebundle...dah terbiasa slalu aku akan amik yang last skali..bajet barang baru depa ltak kat blakang....seluk punya seluk...terasa ada benda merayap.....puiiiiiiii lipas....apalagai mlompat jap aku...cinabeng tokey kedai...aku tak marahkan lipas..tapi rasa nak maki tokey kedai....lipas tu dah berumahtangga kat bawah tu....dengan rasa hati panas gila.aku selerakkan ayaq kotak tu...bersepah lipas tu lari.....aku tak tau la lipas tu nak pi mana...aku perati rak atas ayaq kotak, sebelah ayaq botoi...nahaiiiiiiiiii

Toyaaaa punya tokeyyyyy


Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
0 Komen Yang Bernas

Punggahhhhh Syabu + Iran

Salam, 1blogger 1malaysia..

Saja ja nak crita pasai orang Iran....teringat kat presiden depa Ahmadinejad orangnya kecik tapi lantang bersuara mengutuk negara Israel...tapi bukan pasai dia aku nak cerita, nie pasai warga Iran yang nak buat leceh kat tempat kita....mai sini hangpa jadi tokan syabu nooo....yang nak mai masuk pun satu hal...yang pi bawak benda haram tu pasai pa....tak kira hang jadi keldai, baghal ker kena penaya orang ker tapi pasaipa hangpa mesti orang Iran dari negara Iran....jatuh imej negara tau dak....yang dah lama buat keja haram nie dah jadi kaya raya kat mesia nie....adoiyaiii jahanam...jahanammm......Iran lagi, nie Iran jugak, ada lagi Iran, tak habih lagi....nahaiiiii

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
2 Komen Yang Bernas

26.7.10

Nahaiiiii Gatai nak menikah

Salam, 1blogger 1malaysia..
Toksah buat lagu nie...dosaaa

 
Untung orang Melaka...pulak2 orang yang duk gatai nak menikah, yang mampu ok la...nie yang muda remaja dan masih berskolah...dari buat maksiat baek pi menikah.....Family tak bagi, modai takdak Jabatan Agama Islam Melaka ( JAIM ) ada jalannya....depa boleh pujuk mak bapak bagi anak menikah....dah menikah dan dah mengandung plak..hangpa jangan bimbang.. sekolah mengandung nanti depa nak buat...baguih..baguihh tapi ingat yang halal saja tau....yang haram hangpa tanggung sindri...nanti jangan duk gatai2 nak pi daftaq Sekolah Murid Mengandung plak kalu tak mengandung lagi dan tak menikah lagi...ini sekolah untuk mak budak jer tau...bapak budak....tunggggguuuu lagiiiii...pi cari kerja laaaaa......nak bagi makan anak bini......

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
1 Komen Yang Bernas

Tudiaaa, kalu dapatla

Salam, 1blogger 1malaysia..
BMW 1 SERIES M COUPE VS AUDI RS3....

Terjuih bibiaq, meleleh ayaq liyoq tengok keta lagu nie, ni aku cedok kat KDI= Kereta Dot Info...kalu dapat keta nie...sohih duk hon sepanjang jalan ja..maklumlah keta canggih...nahaiiiii bak mai sebijik kat aku...dapat test drive pun jadila....nak takel awek pun senang..(awek yg meterialistik la) kalu bwak balik kg lagi la syok...boleh tayang kat member depa mesti kata " hang juai dadah ka apa!!"...puiiiii nak brangan jap naik keta nie....jom berangan skali.... :)

Kredit to:- Kereta dot Info

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
0 Komen Yang Bernas

Nahaiiii, MB Perak memang best

Salam, 1blogger 1malaysia..

Tabik spring kat MB perak kerana sudi jadikan 101 murid miskin sebagai anak angkat beliau....

''Dengan bantuan bulanan dan bimbingan berkesan serta pemimpin setempat mengambil maklum perkembangan mereka, ia dapat menyemarakkan usaha membasmi kemiskinan sekali gus melahirkan anak- anak yang berjaya," katanya.

Memang bestlah MB Perak nie, aku sokong hundred percent apa yang dia buat....Klik sini

tapi crita nie tak sepanas crita Yassin kena tahan semalam... klik sini,
boleh lagi ker dipanggil Yassin Senario..agak2 hangpa geng Senario mau tak ngaku dia nie geng depa....ermmmmm hangpa pikiaq la sindri

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
1 Komen Yang Bernas

25.7.10

Nahaiiii artis kena tangkap lagi

Salam, 1blogger 1malaysia..

Nahaiiiiii, ada lagi pelawak @ artis kena tangkap dan positif dadah, awat lagu nie weiiii.....saper pelawak tu?... hangpa pikiaq la sendiri...rasa2 senang ja nak teka....dia nie dulu dah penah kena cekup dah....kali nie kena lagi.....dadah nie memang payah nak brenti kalu dah kena...hangpa bayangkan perokok pun setengah mampuih nak berenti...niekan pulak najis tu....kalu yang dah main cucuk tu lagi la....tunggu mati jerlah....boleh baca yasin......

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
3 Komen Yang Bernas

Malaysia Layak Ke Olimpik

Salam, 1blogger 1malaysia..

Petang nie ada game bola dimana Malaysia akan menentang Korea ( Malaysia Bwh 23 )...palagi yang duk dekat pi la turun stadium bagi sokongan kat team kita....perlawanan klasik nie..tahun 1980 malaysia berjaya singkirkan korea dan seterusnya layak ke sukan olimpik moscow..dengan jaringan 2-1...kalu hangpa ingat lagi, ada iklan kat tv menceritakan detik kemenangan Malaysia waktu tu....tunggu lagi pi la stadium....aku duk depan TV jerlah..Astro Arena ada buat Live dari stadium......Malaysia Asal Boleh...jom kalahkan korea skali lagi....


Cedok kat youtube


Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
0 Komen Yang Bernas

Punca la hang nie..

Salam, 1blogger 1malaysia..




Alangkah malangnya kalau kita dicop punca kekalahan...



Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
0 Komen Yang Bernas

21.7.10

Aku Syok Sendiri

Salam, 1blogger 1malaysia..
Semenjak dua menjak nie, aku jarang beronline kerana duk sibuk kerja di rumah dan di opis...ditambah plak dengan otak kering kontang...no idea nak post aper....dan aku sedar nak berblogging nie perlukan ruang dalam hidup seharian..ruang itu aku rasakan dah semakin sempit/kurang untuk aktiviti nie, yang ada cuma kesempatan yang amat2 terhad...nampak gayanyer nak jadi blogger tegar masih jauh...nak jadi blogger berinformasi pun masih jauh..so syok sendiri jerlah..wkakakaka


Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
0 Komen Yang Bernas

15.7.10

Harga Minyak Terkini: 5 Sen

Salam, 1blogger 1malaysia..
Harga minyak baru

RON 97 - RM 2.10 per ltr
RON 95 - RM 1.85 per ltr
Diesel - RM 1.75 per ltr
Semua naik 5 sen

Barang2 lain yang naik:-
Gula naik 25 sen sekilo
Gas Masak naik 10 sen sekilo

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
0 Komen Yang Bernas

Kursus ESQ 165: Tahukah Anda mengenainya

Salam, 1blogger 1malaysia..
Kursus ESQ 165, apa itu ESQ 165....orang kata kursus kepimpinan...ada  orang kata kursus mendalami agama...yang telah mengikuti kursus ESQ telah memberi komen positif dan ada yang negatif....cuma isunya sekarang...boleh diikuti atau tidak, haram atau tidak...aku tak pernah ikuti kursus ini..jadi tak tahu mendalam sangatlah.....cuma aku terbaca dibeberapa blog mengenai ESQ nie....pening...tak paham aku...maklumlah ilmu cetek....kalu korang ada masa nah jengok blog nie dan baca blog nie...mereka lebih arif......
Nie  pulak laman web ESQ klik sini...

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
0 Komen Yang Bernas

12.7.10

World Cup 2010: Paul Si Sotong

Salam, 1blogger 1malaysia..

Sotong yang mencetuskan fenomena ramalan yang luar biasa...kata orang la.....sotong nie dah teka lapan kali dan tekaannya tepat kelapan-lapannya. Lanie dia jadi celebriti dan popular...aku gerenti orang takkan lupa Paul si sotong, lebih2 lagi negara yang tak dipilih paul untuk menang dalam siri piala dunia 2010. Berapa rega sotong nie sekilo..dengaq ada orang nak beli sampai us 38,000....fuhh mahai tu untuk sekoq sotong.....Paul jugak dah pasang bodyguard sebab ada orang nak bunuh dia dan depa nak buat masak cabai.....nasib ko la sotong...

" suka sambal sotong"


Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
0 Komen Yang Bernas

11.7.10

World Cup 2010 Sotong dan Aku Sapa Betul

Salam, 1blogger 1malaysia..
Boleh caya ker si paul the sotong tu,
sotong tu ramal Sepanyol menang, aku pulak rasa Belanda menang....Jom kita tengok ramalan sapa yang tepat...wkakaka

"Belanda 3 - Sepanyol 1"


Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
0 Komen Yang Bernas

10.7.10

Sesakkkkk

Salam, 1blogger 1malaysia..

Huiiii, rumah aku dah sesak ngan keluarga mertua dan keluarga aku.... riuh rendah, gembiranya hati bila semua dapat bersama diwaktu ini...syukur...dapat merasa masakan mak dan mak mertua aku....hehehe kedua2 air tangan ibu katakan...memang superbbbbb kalu dua2 nie duk didapur....
0 Komen Yang Bernas

8.7.10

Tanggungjawab sebagai suami

Salam, 1blogger 1malaysia..
Isteri aku baru kluar hospital petang tadi....dalam tempoh berpantang nie, akulah menjadi suri rumah...bukan sepenuh masa ekkkk....aku mintak tolong mak ngan abah aku jugak untuk tolong2 dan ingatkan aku mana yang aku terlupa...
0 Komen Yang Bernas

6.7.10

Gumbiranya Rasa Hati

Salam, 1blogger 1malaysia..

Senangnya dalam hati kalau beristeri dua...mampus kalau dengor dek mem aku, sebenarnya hati ini gembira kerana isteri aku telah selamat melahirkan seorang puteri yang cantik jelita, anak kedua aku menjengah dunia yang penuh cabaran ini pada 5 julai jam 9.55 malam....berat 3.12 kg. ..

4.7.10

Mayat bayi baru lahir di tapak pelupusan sampah

Salam, 1blogger 1malaysia..

SANDAKAN 4 Julai - Mayat seorang bayi perempuan yang baru lahir ditemui di kawasan tapak pelupusan sampah di Batu 8, Jalan Fook Kim, dekat sini semalam.
Mayat bayi itu yang masih bertali pusat dan diselimuti dengan kain ditemui kira-kira pukul 6 petang oleh kanak-kanak yang memungut sampah di kawasan tapak pelupusan itu.
Ketua Polis Daerah Sandakan, Asisten Komisioner Rosli Mohd. Isa berkata, siasatan awal polis mendapati mayat bayi itu ditemui oleh kanak-kanak berkenaan dari longgokan sampah yang baru diturunkan dari sebuah lori sampah.

3.7.10

Maaf...

Salam, 1blogger 1malaysia..

Bebanyak minta maaf kepada sapa yang tersinggah kat blog aku nie, sebab tiada entry baru. Sebenarnya aku update kat bini aku punya blog sebab dia skrg nie berada di hopital dan kami tengah nunggu kelahiran si puteri kami...gementar dan tak sabar rasanya...

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi

Brazil kalah

Brazil kalah WKakakakaka...yessssss


Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Malaysia Super League - PERAK