Layan Diri

Loading...

..SaYaNGku FaiSh..

0 Komen Yang Bernas

26.11.10

Yahoo! Malaysia Search Trending

Salam, 1blogger 1malaysia..

Yahoo atau Google mana satu enjin pencarian yang korang suka....
Saja jer nak tulis benda yang aku tengok hari-hari iaitu carian popular harian di Yahoo! Malaysia SE...kadang aku pun ada posting menggunakan tajuk carian tersebut...

Jom Kita usha ...

No 1:- Anugerah Juara Lagu ( AJL ) 25
La nie memang orang tertunggu-tunggu final juara lagu..tu la pasai tajuk nie di tempat pertama kut..

No2:- N. Tharmendran
Nama yang dikaitkan dengan kehilangan dua enjin jet pejuang F5, kini sedang menghadapi perbicaraan...taktau pulak banyak orang cari maklumat nie..

No3:- Banting Murders
Ghoper-ghopernyer carian tentang kes pembunuhan Datuk Sosilawati Lawiya dan tiga rakannya...

No4:- Bukit Gambang Water Park
Ala takkan korang tak pernah search tajuk nie kan...aku pun pernah...mungkin musim cuti sekolah nie orang nak tau kut2 ada diskaun ker kat situ...

No5:- Nama Bayi Islam
Musim orang bersalin kut....hehehe

No6:- Asian Games 2010
Iyolah dah nak dekat penutup dah..org pun nak tau kedudukan negara kita kat tangga berapa..betoi tak??

No7:- Joe Jonas
Giler ahh pasti ramai anak gadis duk mencari-cari berita terkini tentang mamat nie....Halimah Jongang korang tak search plak ehhh....

No8:- Petronas Chemicals
errrr masuk dalam peperiksaan SPM kut????

No9:- Alexa Chung
????/

No10:- Hello Kitty
mungkin nak survey rege untuk buat hadiah kawan2 kawin kut....

Tak percaya...korang bukak la sendiri yer..nahaiiiii


Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
0 Komen Yang Bernas

Lagi Page di Facebook Hina Islam

Salam, 1blogger 1malaysia..

page I'm proud to be a muslim merupakan agenda jahat yang secara terus terang untuk menjatuhkan moral orang islam.. Page ini dijadikan tempat untuk mengutuk, mencaci dan memaki hamun agama suci kita iaitu agama islam...jom kita report page ini untuk di delete.


Kredit to kazen blog
 Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
0 Komen Yang Bernas

25.11.10

Hari nie kerja banyak

Salam, 1blogger 1malaysia..

Hari nie lagi banyak kerja nak diuruskan, ada dua kes kebocoran besar yang perlu kami handle...pagi-pagi lagi dah susun kerja untuk kontraktor, mujurlah budak-budak yang training dah balik masuk kerja..hangpa pi jaga site nooo....jangan nak ngulor pulak....

Aku???...jap gi nak ngantor keta servis...keta opislah..keta sapa lagi....
Sebelum tu nak sarapan dulu..nak makan nasi lemak pekena dengan teh tarik....sebelum gi bengkel nak singgah tengok kerja repair dulu...manatau kut ada problemkan...nahaiiiii

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
0 Komen Yang Bernas

24.11.10

Hari nie biasa jer

Salam, 1blogger 1malaysia.. 

Bangun pagi pergi kerja...arinie kena gi awal sebab ada meeting...
Konon nak semak balik laporan takut ada yang tertinggal, tak ker haru nanti bila nak presentation benda tak lengkap naya wehhh..
Hari nie big boss turun dari ipoh,seingat aku dah dua bulan dia tak turun teluk intan tengok projek kat sini..paling kuat dia tepon tanya aku program kerja macamana...
Meeting pun berjalan dengan baik...dan aku tak risau kena hentam dengan klien sebab big boss ada untuk back up aku...cuma program kerja bulan nie agak slow sikit..kena push skit..yerlah klien nak result jer depa mana peduli kita nie kerja lagu mana!!!
aku ingatkan dah habis meeting boss nak cau terus..rupernyer dia nak buat perbincangan lanjutan bab kerja...bincang punya bincang dah lajak kul 6 petang...dia pun gerak balik ipoh...1 jam setengah gak perjalanan...dalam kul 7.30 sampai ler dia ke ipoh..
Aku pun balik jugak coz anak aku yang sulung si danial tu, deman plak..panas sampai 40 darjah celcius...sampai rumah amik depa dan terus gi klinik...doktor check suhu badan masih sama...dan dia kata simptom denggi !! cuma tak pasti lagi la...dapatlah ubat antibiotik, ubat demam dan satu lagi tak hingat plak aku ubat aper??
Dalam dua hari lagi kalu tak kebah, doktor suruh datang semula klinik...amik darah dan test untuk denggi...Si Danial nie pelik skit, bila dah makan ubat, dia punya main memang tak nampak sakitnyer, tapi bila dos ubat tu dah kureng mulalah dia merengek dan nampak benar sakitnyer....
Ubat dah amik, bil dah settle...terus gi nak pergi makan...kedai peberet pulak tutup, akibat malas nak gi tempat lain maka carilah kedai area situ gak...ingat lepas makan nak gi Fun Fair bawak anak bini, tapi badan aku pulak rasa seram sejuk macam nak demam..terus aku ajak balik rumah..lenkalilah kita gi pesta ria tu....
Ok dah sampai rumah, hidung pun berair macam air paip...selsema dahhhhhhh.....
Setakat nie jer cerita hari nie..nak makan ubat selsema dan tido.....takdak selera nak taip dahhh....nahaiiiii

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
1 Komen Yang Bernas

22.11.10

Sel otak berkurangan

Salam, 1blogger 1malaysia..

Ape nak di posting hari nie ekk??
Soklan itu mesti ada bermain dikepala bila kita kekeringan idea...
Lappy dah on, berukban dah connect..last idea tarak....
Nak blogwalking rasa bersalah pulak, takkan nak biarkan blogger lain tengok entry kita yang lama...depa mesti nak tengok yang fresh dan terkini...
Nak copy cerita dari suratkhabar online dah selalu sangat..nanti orang kata " baek takyah jadi blogger kalu asyik copy dari suratkhabar jer" makan hati plak nanti...
ermmm nak tulis aper yerrr...Buntu betul, mungkinkah sel-sel otak aku dah berkurangan akibat pemanasan global, ataupun dah beku akibat hujan tiap-tiap hari...
kenapa yer boleh jadi macam nie...aduhhhh nahaiiiii

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
0 Komen Yang Bernas

20.11.10

Elyana dah kahwin

Salam, 1blogger 1malaysia..


KUALA LUMPUR 19 Nov. - Penyanyi lagu Kalis Rindu, Elyana atau nama sebenarnya Erneelya Elyana Emrizal mengakhiri zaman gadisnya apabila selamat diijabkabulkan dengan Khairul Anuar Hussin, malam ini.

Pasangan itu dinikahkan oleh bapa Elyana, Emrizal Shamsuddin, 56, di hadapan Imam Masjid al-Aqram, Kampung Datuk Keramat, Azizan Othman pada majlis ringkas yang berlangsung di Duchess Place, Jalan Ampang di sini tepat pukul 9.40 malam.

Elyana, 23, yang mengikat tali pertunangan dengan Khairul, 35, pada Julai tahun lalu menerima mas kahwin RM80 dan wang hantaran RM22,000.

Pasangan tersebut bertukar-tukar sebanyak tujuh dulang hantaran dengan hantaran dari pihak Elyana berupa sirih junjung, sebentuk cincin, seutas jam tangan, sepasang kasut, dompet, set wangian dan buah-buahan.

Manakala Khairul pula membalas dengan tepak sirih, sebentuk cincin berlian, jam tangan, beg dan dompet, set wangian, set penjagaan tubuh serta manisan.

Mengimbau detik pertemuan pasangan itu, Elyana dan Khairul mula berkenalan sejak tiga tahun lalu apabila salah seorang teman rapat penyanyi itu memohon pekerjaan di restoran milik Khairul.

Bermula dari detik itu, pasangan itu kerap bertemu biarpun pada awalnya Khairul tidak mengetahui bahawa Elyana merupakan seorang artis.

Pasangan itu sepakat mengadakan majlis resepsi esok di Duchess Place dan bakal diraikan pada 27 November ini dalam satu lagi majlis resepsi di kediaman abang Khairul di Balai Bomba dan Penyelamat Mentakab, Pahang. Oleh Mohd Farizwan Hasbullah.
- Utusan Malaysia -

En Epai :- Tahniah pada Elyana. Aku suka gak minah nie kalau dia berlakon..ala-ala blur gitu. Salah satu drama yang best Renjis, berlakon bersama Ashraf Sinclair. Lakonan dia memang nampak natural gitu. Tahniah sekali lagi semoga kekal hendaknya hingga ke akhir hayat.
Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
1 Komen Yang Bernas

19.11.10

Sepak Takraw layak ke Final

Salam, 1blogger 1malaysia..


PEMAIN sepak takraw Malaysia, Mohd Futra Abd Ghani membuat libasan sambil cuba dihalang pemain Korea, Im An Soo di Pusat Sukan Haizhu, Guangzhou, China, hari ini. Malaysia layak ke final selepas tewaskan Korea Selatan 2-0. - Foto Rosli Ahmad
- Berita Harian -



En Epai :-
Yahoooooo!!! Malaysia layak ke final dalam acara sepak takraw..
Team kita layak ke final setelah mengalahkan Korea Selatan dengan 2-0... memang mantaplah.
Harap2 ada kilauan emas dari team sepak takraw....Malaysia Boleh!!!!

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
0 Komen Yang Bernas

Pergi menemui PenciptaNya

Salam, 1blogger 1malaysia..

Sufaiza Baharom dalam kenangan

Tengahari semalam satu kiriman SMS telah aku terima, berita yang amat menyedihkan dan mengejutkan.
Kawan study aku masa ambil diploma dulu telah pergi menemui Penciptanya.
Sufaiza Baharom atau lebih kami kenali sebagai Naim telah meninggal pada pagi semalam kerana sakit jantung. Orangnya masih muda 30an. Seorang yang ceria, baik dan jenis yang tak berkira.

Facebook yang medan penghubung antara aku dan dia, walaupun tak pernah mengomen tapi aku sentiasa mengikuti perkembangan arwah dan kawan2 lain. Facebook arwah.
Al-Fatihah buat arwah.

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
0 Komen Yang Bernas

18.11.10

Dr. Rozmey dan Pamela Anderson

Salam, 1blogger 1malaysia..



KUALA LUMPUR - Selepas menerbitkan filem 2 Alam yang mula ditayangkan kepada orang ramai hari ini, dR Movie Production kini merancang untuk menerbitkan sebuah lagi filem pada tahun depan.

Menariknya, filem itu bakal dibintangi pelakon sensasi dari Hollywood iaitu Pamela Anderson.

Penerbitnya, Datuk Dr. Che Rozmey Che Din berkata, dalam filem itu nanti, Pamela akan memegang watak utama.

"Mungkin ramai yang memandang sinis mengenai perkara itu (hasrat mengambil Pamela) tetapi ia adalah perancangan utama dR Movie Production dan saya memang bersungguh-sungguh untuk mengundang pelakon tersebut membintangi filem baru itu nanti.

"Setakat ini, apa yang boleh saya katakan ialah, pihak kami kini berada dalam proses akhir perincian mengenai kontrak dengan ejen pelakon tersebut," katanya ketika dihubungi Kosmo! semalam.

Pamela merupakan seorang pelakon seksi kelahiran Kanada yang cukup terkenal dalam industri perfileman Hollywood sejak tahun 1990-an.

Menurut Rozmey, tajuk filem yang akan dihasilkan itu masih belum diputuskan namun ia bakal mengisahkan mengenai seorang wanita warga asing yang telah terdampar di sebuah pulau.
Oleh RONI HIDAYAT RIDWAN
roni.ridwan@kosmo.com.my
- Kosmo! 100% -



Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
2 Komen Yang Bernas

16.11.10

Panduan Kebahagiaan RumahTangga

Salam, 1blogger 1malaysia..


PUTRAJAYA 15 Nov. - Bimbang dengan trend perceraian terutama dalam tempoh 10 tahun pertama, Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria (gambar) berkata, kebahagiaan sesebuah rumah tangga itu boleh dikecapi sehidup semati asalkan setiap pasangan berpegang kepada prinsip tertentu.

Antaranya, jangan peras pendapatan isteri, tidak menjadikan artis bercerai-berai sebagai idola, tidak bertunang terlalu lama dan tabah mengharungi cabaran material masa kini.

Menurutnya, keghairahan sesetengah media memberi liputan meluas kepada isu perceraian dan perkahwinan seseorang artis juga boleh mendatangkan musibah kerana peminat yang menjadikan mereka idola akan terikut-ikut dengan trend negatif itu.

''Kerap kali saya tengok ada sehingga setengah muka surat akhbar disediakan untuk cerita artis terbabit, ini boleh memberi impak negatif kepada masyarakat.


''Juga, dalam hal rumah tangga ini, kalau suami isteri tu sama-sama makan gaji, jangan pula si suami peras isteri, kalau pinjam duit isteri tu bayar baliklah sebab yang bertangggungjawab dalam hal rumah tangga, anak dan isteri, adalah suami.

''Demikian juga bagi pasangan yang bertunang, jangan bertunang lama-lama sehingga dua atau tiga tahun kerana dikhuatiri mereka fikir boleh jalan dan tidur bersama. Lagipun kemanisan hidup berumah tangga mungkin tidak ada, sebab sudah selalu bertemu," kata beliau kepada Utusan Malaysia hari ini.


Beliau mengulas kajian Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) yang mendapati perkahwinan dalam tempoh 10 tahun pertama amat terdedah kepada keruntuhan rumah tangga sekiranya tiada kesabaran.

Menurut Timbalan Ketua Pengarah (Dasar) Jakim, Othman Mustapha, kajian Jakim pada 2008 itu mendapati pada tempoh berkenaan, perkahwinan menghadapi cabaran hebat seperti rumah tangga mudah goyah sehingga berlakunya perceraian.

Kata beliau, dalam kajian pada 2007 pula mendapati 32.2 peratus perkahwinan untuk tempoh lima tahun pertama mengalami perceraian.

Selain itu 27.7 peratus perceraian berlaku untuk tempoh enam hingga 10 tahun pertama perkahwinan.

Oleh ZULKIFLI JALIL
pengarang@utusan.com.my
- Utusan 100% -


Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
1 Komen Yang Bernas

15.11.10

Uncleseekers dan Mantan Permaisuri Selangor

Salam, 1blogger 1malaysia..

Pendedahan cerita yang agak panas, dikala cuaca yang terik kali nie....aku dah baca dan ada kesimpulan aku sendiri...kalu korang nak baca..korang bacalah dan buat kesimpulan korang sendiri...

Uncleseekers

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
2 Komen Yang Bernas

13.11.10

Kesabaranku teruji lagi

Salam, 1blogger 1malaysia..

Hajat hati nak siapkan laporan kerja...
sudahlah mood kerja pun kureng hari nie sebab hidung tersumbat ala-ala tauhu sumbat...
hingus pun nak kluar meleleh jer...
ditambah plak dengan benda elektronik yang dipanggil printer aka pencetak buat hal plak..
asyik-asyik jem..
skit2 jem....
then tetiba langsung tak bergerak2 dah...
fail betul la..terus hilang mood segala...
nak jer aku campak buang binatang tu..
seb baek ko rete syarikat...
kalu tak, tahulah nasib ko printer..
Tak boleh jadi nie, nak kena mintak printer baru nie..
ok aku nak tepon bos mintak printer baru..Nahaiiiii

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
1 Komen Yang Bernas

Muzik-Muzik 25 separuh akhir

Salam, 1blogger 1malaysia..


PERSAINGAN hebat antara lima grup dan tujuh artis solo itu membabitkan Azlan & The Typewriter, Akim, Shahir, Hujan, Mohd, Hafiz, Ana Raffali, Sabdi Sadhi, Yuna, Nubhan, Adibah Noor dan Faizal Tahir.

Daripada 12 buah lagu yang menyertai Muzik Muzik Separuh Akhir pusingan pertama di Studio Sri Pentas 2, di Plaza Alam Sentral, Shah Alam baru-baru ini, hanya enam lagu berpeluang ke final Anugerah Juara Lagu ke-25 (AJL25).

Enam lagu yang mendapat peratusan tertinggi itu ialah Kebahagiaan Dalam Perpisahan (Shahir), Mencari Konklusi (Hujan), Cinta Sempurna (Yuna), Sejujur Hatimu (Adibah Noor), Noktah Cinta (Hafiz) dan Hanyut (Faizal Tahir).

"Pertandingan pada malam ini menunjukkan rakyat Malaysia sudah boleh menerima anak muda yang berbakat.

"Bintang realiti TV juga membuktikan mereka ini bukan bintang sampah apabila terpilih dalam Muzik Muzik," ulas Adibah Noor.

Juara program realiti TV Akademi Fantasia musim kelapan, Shahir pula berkata: "Saya bersyukur sangat dapat sampai ke tahap ini kerana persaingan hebat-hebat belaka."

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan, Rangkaian Televisyen Media Prima, Datuk Seri Farid Ridzuan, kali ini sebanyak 30 buah lagu dipertandingkan dalam tiga pusingan yang berlangsung mulai 8 hingga 22 November ini.

"Dua belas lagu yang layak ke peringkat akhir berdasarkan pemarkahan juri profesional akan diumumkan sejurus tamatnya Separuh Akhir Muzik Muzik bahagian tiga," ujarnya.
AFIFI HAFIZ MOHD. NOR


Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
0 Komen Yang Bernas

12.11.10

Adnan Sempit dulu, Shaheizy Sam kini Azim dalam filem Ngangkung

Salam, 1blogger 1malaysia..


SELEPAS berjaya membawakan watak Adnan dalam filem pecah panggung Adnan Sempit, nampaknya, aktor Shaheizy Sam atau Sam bergelut untuk membuang bayangan Adnan yang melekat dengan dirinya.

Terbiasa dipanggil Adnan oleh peminat, Sam bagaimana pun tidak mahu senario yang sama berlaku tatkala dia memegang watak lain dalam karya seterusnya. Pergelutan membuang watak Adnan itu jelas kelihatan dalam filem terbaru Sam berjudul Ngangkung.

Malah, perkara itu diakui sendiri oleh Sam dan pengarahnya Ismail Bob Hasim. Jelas Sam, dia enggan dibayangi watak Adnan untuk setiap karya yang ditawarkan kepadanya. Oleh kerana itu, dia cuba mengubah permainan watak dan perwatakannya sebagai Azim dalam filem Ngangkung dengan menggubah cara bercakap dan mimik muka.

"Perubahan itu atas permintaan pengarah yang mahu lihat saya lari daripada Adnan. Jadi, saya cuba dengan mengubah nada suara dan mimik wajah menjadi orang lain supaya umum akan terlupa kepada Sam dan Adnan. Saya mahu orang percaya yang mereka lihat dalam filem Ngangkung adalah Azim seorang pemandu lori yang gila main nombor ekor," katanya ketika ditemui pada majlis tayangan filem tersebut di Cineleisure, Damansara baru-baru ini.

Walaupun cuba melakukan satu perubahan, namun ada kalanya, mimik wajah yang dibikin Sam nampak tidak asli. Ucapnya secara jujur, dia sendiri tidak selesa apabila terpaksa bercakap dengan mimik wajah sedemikian sepanjang penggambaran berlangsung, bagaimanapun dia telah memberi yang terbaik dengan tempoh persediaan yang cukup singkat.

"Saya sendiri tidak selesa dengan waktu yang diberi untuk bersedia cukup singkat, jadi itulah hasil terbaik yang boleh saya berikan. Memang ada kalanya saya sendiri tersasul dan tergeliat lidah apabila menuturkan dialog yang panjang," ujarnya.

Buat penonton yang ingin saksikan Sam sebagai Adnan, lebih baik anda persiapkan diri supaya tidak keluar panggung dalam keadaan kecewa. Watak Sam sebagai Azim terlalu jauh berbeza dengan watak-watak komedi yang pernah dibawakannya sebelum ini.

"Saya harap peminat datang bukan mahu melihat Adnan tetapi mahu menonton sebuah filem. Saya telah melakukan yang terbaik supaya wang RM10 yang mereka laburkan untuk menonton wayang itu berbaloi," balasnya.

Meskipun begitu, Sam mengerti andai peminat gemarkan dirinya menjadi Adnan untuk setiap drama dan filem yang dilakonnya. Bagaimanapun, sebagai pelakon yang versatil, Sam tidak mahu tersekat di takuk lama sebaliknya ingin mencuba sesuatu yang baru.

"Saya harap peminat faham kerana sebagai pelakon saya harus menjaga profil kerja yang saya miliki. Memang saya berjaya sebagai Adnan tetapi saya tidak boleh terus tersekat dengan watak Adnan. Macam dalam filem KL Drift 2, walaupun saya bawa watak serius, penonton boleh ketawa.

"Sebenarnya kalau peminat suka saya begitu saya sendiri tidak kisah kerana itu hak mereka. Cuma saya harap mereka akan terus menyokong saya walaupun saya bukan lagi lelaki bernama Adnan," tuturnya.

Tidak idam anugerah

Kejayaan demi kejayaan datang bergolek pada jejaka berusia 28 tahun sejak dia muncul dalam filem Bohsia: Jangan Pilih Jalan Hitam pada tahun 2009 nama Sam mula mendaki menaiki tahap yang lebih tinggi.

Selepas kegagalan meraih sebarang anugerah meskipun telah tercalon dalam kategori Pelakon Pembantu Terbaik menerusi filem Bohsia pada Festival Filem Malaysia Ke-22 tahun lalu, nampaknya tahun ini dia menebus kembali anugerah dalam kategori yang sama menerusi filem Evolusi KL Drift 2.

Sungguhpun telah memenangi anugerah, ramai pula yang berkata Sam layak untuk menggondol anugerah kategori Pelakon Lelaki Terbaik sementelah filem Adnan Sempit mendapat kutipan pecah panggung iaitu RM7.8 juta dalam masa lima minggu tayangannya.

Luah Sam, dia bersyukur dengan apa yang dimiliki malahan, dia sendiri bukan seorang pelakon yang mengejar anugerah. Jika, mahu diberi, ia satu penghargaan untuk penat lelahnya.

"Saya rasa Bront Palare seorang pelakon hebat dan dia sememang layak untuk anugerah itu. Saya telah mendapat bahagian saya, rasanya cukuplah. Sebenarnya bagi saya terbaik itu bukannya khas untuk orang yang menang anugerah.

"Kalau naik ikutkan semua pelakon merupakan yang terbaik, mereka memiliki kelebihan pada sisi tertentu yang tidak boleh dinilai oleh mata juri majlis anugerah. Tidak menang anugerah, mereka masih terbaik di hati peminat. Terbaik dalam majlis anugerah dinilai hanya beberapa pihak sahaja dan saya lebih suka dinilai oleh penonton yang pergi menonton filem saya di panggung wayang," ujarnya.

Tegas Sam, kenyataannya itu bukan bermakna dia tidak menghargai majlis anugerah yang berlangsung setiap tahun. Cuma persepsi majlis anugerah sedikit berbeza buatnya.

"Memang saya tidak anggap majlis anugerah itu sebuah majlis kalah menang kerana festival filem merupakan satru pesta yang besar untuk penggiat industri filem. Setiap tahun saya hadir ke festival filem bukan untuk menang tetapi untuk bertemu rakan-rakan industri filem.

"Rasanya waktu itu sahaja saya akan lihat wajah-wajah yang saya jarang jumpa kerana kesibukan masing-masing. Jadi, majlis anugerah satu pesta untuk orang seperti kami berkumpul dan bertanya khabar selain menghangatkan lagi industri filem. Kalau tidak ada majlis anugerah tidak boleh juga kerana industri filem akan jadi bosan," katanya.

Kesukaran Azim

Bercerita sedikit mengenai filem Ngangkung, tutur Sam, agak sukar untuknya membawa watak Azim. Namun, atas tunjuk ajar pengarah dan rakan-rakan gandingannya iaitu Angah Raja Lawak dan Azad Jazmin perkara yang sukar menjadi mudah.

Tambah Sam, mereka bertiga begitu serasi memandangkan sering bekerjasama dalam drama dalam filem sebelum ini.

"Memang susah nak bawa watak Azim kerana kena jaga cara bercakap dan mimik muka yang berbeza daripada apa yang saya lakukan setiap hari. Kalau tidak puas hati saya minta pengarah lakukan babak yang sama sekali lagi sehingga dia berpuas hati dan dapat apa yang dia mahukan.

"Kalau diminta buat 100 kali babak yang sama demi mencapai kualiti terbaik pun saya sanggup. Walaupun ia sebuah filem komedi seram, banyak mesej yang berguna dipaparkan dalam filem Ngangkung," katanya yang kini sedang sibuk dengan penggambaran sebuah filem baru terbitan Red Communication Sdn. Bhd.

Filem Ngangkung yang menelan kos sebanyak RM1.8 juta dan bakal ditayangkan pada 25 November depan adalah sebuah filem yang mengisahkan Azim (Sam) terjebak dengan hobi dua rakan baiknya, Tasnim (Azad) dan Wan (Angah) yang merupakan kaki nombor ekor atas desakan isterinya yang sering memperlekehkan pekerjaannya sebagai pemandu lori.

Ketiga-tiga mereka berjumpa pelbagai bomoh dengan satu hasrat iaitu nombor ekor dan tanpa disedari mahkluk halus yang diseru itu mengikut mereka pulang dan mengganggu anak dan isteri mereka di rumah.

Pelbagai perkara lucu terjadi sepanjang filem berlangsung, sesuai dengan genre komedi seram. Selain mereka bertiga, pelakon lain yang turut terlibat adalah Putri Mardiana, Eira Syazira, Farisya Fatin, Lan Pet Pet, Azlee Jaafar dan Ruzaidi Abdul Rahman.
- Kosmo - 100%



Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
0 Komen Yang Bernas

Jimmy Shanley nafi rumahtangga hadapi masalah

Salam, 1blogger 1malaysia..

PETALING JAYA: Pengacara Jimmy Shanley Norjahan Salleh, 30, menerima berita gembira apabila isterinya, Nursuhaila Eliani Datuk Suhaimi, 24, disahkan mengandung empat minggu.

Menurut Jimmy perasaannya bercampur baur apabila dia mendapat tahu berita itu dan tidak sabar menantikan ahli baru dalam keluarganya.

"Dijangka anak kami bakal dilahirkan pada bulan Julai 2011. Ketika mendapat tahu berita yang saya bakal menjadi ayah, perasaan saya bercampur gembira, takut dan macam-macam. Maklumlah, bila melangkah ke fasa baru dalam rumah tangga, rasa pelik itu ada.

"Apa-apa pun saya harap anak di dalam kandungan itu adalah kembar. Senang sikit nak capai sasaran untuk dapatkan lima orang anak," seloroh Jimmy ketika dihubungi mStar Online, di sini, Khamis.

Sementara itu, ditanya mengenai gosip kononnya dia sedang mengalami masalah rumah tangga, Jimmy menafikan perkara itu.

"Pada pendapat saya, gosip akan datang dan pergi. Kami bahagia dan masih berada dalam keadaan berbulan madu.

"Ini pun saya masih lagi dalam “mood” bercuti dan baru satu program televisyen sahaja yang sedang saya lakukan.

"Biasalah, dalam keadaan isteri sekarang yang baru mengandung, perwatakannya berubah-ubah," jelasnya.

Akhbar Sinar Harian Khamis melaporkan Jimmy tidak menyangkal rumah tangganya sedang bergelora tetapi enggan mendedahkan apa sebenarnya yang berlaku.

Jimmy dan Norsuhaila bernikah di banglo mewah milik keluarga perempuan di di Sunway Rahman Putra, Sungai Buloh, Selangor, pada 1 Oktober lalu dengan wang hantaran sebanyak RM31,186.
- mStar -



Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
0 Komen Yang Bernas

11.11.10

Shamrin Penyanyi utama kumpulan Fotograf meninggal dunia

Salam, 1blogger 1malaysia..


KUALA LUMPUR: Penyanyi utama kumpulan Fotograf, Shamrin Abdul Samad, 43, meninggal dunia selepas rebah ketika bermain bola sepak dalam satu perlawanan persahabatan di padang Hospital Kuala Lumpur (HKL), kira-kira jam 6.30 petang semalam.

Menurut rakan baiknya yang juga penyanyi kumpulan Bumiputera Rockers, Johari Mat Rozekhi atau Joey, Shamrin sempat memaklumkan badannya kejang ketika kejadian itu berlaku. “Kami terus mengangkatnya ke dalam kereta untuk dibawa ke hospital, tetapi pada masa itu, wajahnya sudah kebiruan," kata Joey yang turut menyertai perlawanan antara artis Malaysia dengan pasukan MAA Insurance itu.

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
0 Komen Yang Bernas

10.11.10

Cinabeng punya Jin

Salam, 1blogger 1malaysia..

"Alhamdulillah baru jer tadi abih audit stok dengan my bos dari ipoh,"

"Hampeh punya jin time bos datang ko menghilang ekkk, kelmarin aku suruh siapkan report, tapi hapa pun tarak. Jaga hang mai esok aku potong anu hang"

" Tu lah pasai kalau Jin pijak kepala, bila kita suruh buat kerja skit, kemain alasan dia panjang berjela, bila kerja tak siap senang2 jer lari tinggalkan kita tunggang langgang...takpa ada ubi ada batas, ada hari hang aku tebas"


Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
0 Komen Yang Bernas

9.11.10

Kita sudah menang!!!

Salam, 1blogger 1malaysia..

" Bos,bos,bos"

" Hah apehal plak Jin nie, aku nak buat kerja pun tak senang, Hang nak apa jin? terpekik2 macam orang hilang akai, tak sekolah punya jin"

" Kita menang bos, menang "

"Aik, bila masa pulak aku masuk calon pilihanraya, nie menang apa nie? habis satu kampung dengaq nie!! Heyy aku pelangkong jugak jin  nie kang!!!!" sambil mencekak pinggang.

" Tu la bos, kita dah menang pun Bos tak amik tau, ini soal negara Bos, apa punya warganegara daaaa,kita dapat dua depa dapat satu ja Bos"

" Apa yang dua, apa yang satu, payah betoi hang nie, cakap biaq terang!!!, setau aku pilihanraya dah abis BN menang dua2 tempat, sapa plak yang menang satu lagi"

" Aiyaaa, bos manyak buta sukan la, Malaysia sudah menang 2-1 lawan sama Kyrgyzstan semalam, tak sia2 ada penyerang paling bernilai Malaysia, cheq dah tau pemain kita mesti boleh punyalah..hahahahaha"

" Laaaa, hang la mangkuk jin woi...pagi-pagi buta lagi aku dah tau cerita nie...toya punya jin...puiiiii"
" Hai jin hang nie warganegara malaysia ka??"

" Nahaiiiiii, bos buat leceh plak!!!"


Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
0 Komen Yang Bernas

8.11.10

Jin kena buat report

Salam, 1blogger 1malaysia..

Jin mata sepet:- aii bos lama cuti? sambut deepavali ka? Aku jawab, apa ker lama benor..3 hari jer...itupun hang kata lama. Tu cuti bersalin tahun depan lagi lama 90 hari...Terkedu Jin mata sepet " Itu orang bersalin bos kenalah bagi cuti lama2..nak nyusu anak lagi, nak basuh lampin lagi..yang penting nak jaga body jugak supaya solid molid, untuk bos jugak. PANGG!!!! kena tepuk dahi seketui dua..." hang kalu menjawab memang tera nooo".. nie apahal plak  nie".." Alah bos nie, nak ajak bos pi sarapan pagi la, bos takdak sapa nak belanja cheqq" PANGG!!! sedas lagi..." Oii orang sarapan pagi-pagi tadi sebelum masuk kerja..lani dah nak dekat lunch dah..kejadah apa sarapan lagi...wooo hang nak mengulat nooo...nanti aku potong anu hang masuk dalam botoi baru hang tau..report dah buat ka belum..kalu tak siap lagi malam nie hang jangan balik...ada pahamm!!!!" Dengan segera Jin buat kerjanya yang belum siap...dateline esok.
" Apala nasib dapat orang suruhan lagu nie..pemalas!! nak ngulat jer krojernyer, Adoi kerja aku pun banyak lagi nie, hujung2 tahun macam nie memang lain macam skit kerja nak kena buat, ada audit dalamanlah, audit luaranlah, audit stok, ISO lagi...tak buat aku yang naya nanti....aku jugak yang nak menjawab nanti....arghhhh gghhhh..nanti tak  pasai2 bonus kureng plak tahun depan!!!Nahaiiiii" bebel aku sorang-sorang.

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
1 Komen Yang Bernas

3.11.10

Nabil masih sayang Irma

Salam, 1blogger 1malaysia..

Rasanya kisah cinta Nabil dan Irma masih panas lagi...masing2 dah beri keterangan media mengenai hubungan mereka...Nabil kata ok lagi hubungan cintanya...Irma kata dia tak mau kat Nabil dah..macam2 alasan depa dah bagi...dan kini memang confirm dah si Nabil nie kembali solo...ikuti temubual Nabil dengan Mstar.com.....



Mengaku Leka Nikmat Tuhan, Nabil Masih Cintakan Irma


PETALING JAYA: Pelakon dan pelawak, Nabil Ahmad terpaksa akur dan menerima keputusan Irma Hasmie, untuk memutuskan hubungan cinta mereka yang telah terjalin sejak dua tahun lalu.

Menurut Nabil, dia terpaksa mengikut kata Irma seperti mana pendedahannya dalam sebuah akhbar mingguan Ahad lalu yang enggan memulihkan semula hubungan mereka.

"Jika sebelum ini saya tidak mengaku kami berpisah, kini saya ingin katakan yang saya sudah solo. Mungkin sebelum ini saya terlalu leka dengan pemberian Allah S.W.T yang telah memberi kesenangan hidup, seorang kekasih yang cantik dan kerjaya yang bagus.

"Setakat ini, tiada perancangan lagi untuk pulihkan hubungan kami. Saya cuma ingin memperbaiki diri saya dahulu, barulah saya baiki hubungan kami jika Tuhan izinkan. Lagipun dia dah kata tak mahu saya lagi.

"Benda ini satu pengajaran buat saya. Mungkin selama ini saya lalai. Apa-apa pun, saya anggap perkara ini ada hikmahnya. Walaupun sekarang fikiran saya sedang serabut, saya perlu berfikir secara positif dan selesaikannya secara perlahan-lahan. Saya percaya ada orang lagi besar dugaannya berbanding diri saya," tuturnya ketika dihubungi mStar Online di sini, Selasa.

Dengan nada suara agak kesal atas kejadian yang berlaku, Nabil berkata sebenarnya dia telah membuat persiapan kahwin sedikit demi sedikit untuk menempuh hari bahagia mereka yang dijangka pada tahun 2012 itu.


Nabil terpaksa akur dengan keputusan Irma yang ingin memutuskan hubungan.

"Kita hanya mampu merancang tapi Tuhan saja yang menentukan. Begitu juga dengan saya, beberapa persiapan kahwin dah pun dibuat sikit-sikit. Mana tahu satu hari nanti jodoh kami masih ada. Tapi, andaikan Irma telah berjumpa dengan lelaki yang lebih baik, saya tidak kisah.

"Apa-apa pun yang sedang saya hadapi, kerjaya akan menjadi keutamaan saya dan saya perlu fokus dan kawal emosi saya tanpa mengganggu kerjaya saya sehingga menyusahkan orang lain," katanya yang sedang sibuk dengan penggambaran filem Bujang Terlajak arah Profesor Razak Mohaideen.

Tambah Nabil, dia ingin menegaskan bahawa, gambar seorang wanita yang diambil bersamanya serta beberapa rakan lain yang tersebar di internet tidak ada kaitan langsung dengan masalahnya dengan Irma. Sebaliknya wanita itu merupakan kenalan baru Nabil.

"Tak fasal-fasal, dia pula terkait dalam masalah kami. Saya harap, orang luar tidak mengaitkan dia lagi," tegasnya.

Ditanya adakah Nabil masih lagi mencintai Irma, jawab Nabil:

"Saya masih sayangkan dia. Rasanya, perasaan sayang masih lagi ada bagi pasangan yang baru lepas putus cinta. Hal ini merupakan satu masalah seperti yang turut berlaku kepada pasangan-pasangan lain. Tapi disebabkan kami dikenali, maka ia menjadi besar.

"Saya ingin doakan sebuah kehidupan yang terbaik buat Irma. Saya tahu dia seorang wanita yang baik. Dulu, masa saya masih bersamanya, kalau ada apa-apa masalah, dia pasti akan berbincang dengan saya. Sekarang ini, saya harap dia ada kawan-kawan yang boleh berkongsi masalah. Kepada Irma, jagalah diri baik-baik,” kata Nabil.

Oleh FERIDE HIKMET ATAK/mStar/hiburan


Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Malaysia Super League - PERAK