Layan Diri

Loading...

..SaYaNGku FaiSh..

4 Komen Yang Bernas

31.12.10

Tahun 2011 Selamat Datang

Salam, 1blogger 1malaysia..

Tinggal lagi dua jam untuk kita melangkah ke tahun 2011 dan meninggalkan kenangan tahun 2010,

Biasanya tahun baru mesti orang selalu bertanyakan azam. Apa azam korang? ker azam tahun 2010 bring forward!!
Aku?? biarlah rahsia...kehhh
Azam yang dihajati bukan sekadar angan2 tetapi perlu usaha dan rancangan... deiiii ini malam bukan mau cakap pasal azam deiiii.....

Sekarang aku ada kat pangkor with my family...org nak meraikan new year kat darat, tapi kami ke laut...
Saja ambil kesempatan cuti niekan...cuti bola katakan!!! lagipun kakak aku yang rancang, aku join jer lah...

Buat masa nie kat pangkor takdak tanda2 menyambut tahun baru pun..awai lagi kut..jap gi nak gi jalan2 pantai sambil tunggu detik 12 malam...korang sambut kat mana pulak??? nahaiiii jangan terlebih sambut sudah!!!!

SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU 2011

 Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
9 Komen Yang Bernas

30.12.10

Esok cuti pasai menang Piala Suzuki AFF

Salam, 1blogger 1malaysia..


Sumber
 Yeaaaa....yeaaaa..

Kita menang jugak Piala Suzuki AFF yang dulu dikenali sebagai Piala Tiger...
Ini merupakan kemenangan pertama kalau tak salah fakta ler...

maklumlah aku bukan kaki bola sangat pun..kita layak ke final cuma dua kali ( 1996 ) dan edisi kali nie tuah memihak kepada kita.

Walaupun kalah di padang indonesia buat kali kedua, tapi Piala Suzuki AFF tetap milik kita...

Safee Sali pulak jadi penjaring terbanyak kali nie, terpahat ler nama dalam senarai penjaring terbanyak yer...syabas inspektor shahab!!!!

Dan yang paling gembira esok cuti meraikan kemenangan..thank you najib!!!

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
0 Komen Yang Bernas

29.12.10

Pembukaan Pesta Cahaya, Datanglah beramai2

Salam, 1blogger 1malaysia..

Malam nie pembukaan pesta cahaya...
Kat mana?

Stadium Bung Karno lah...

Anda akan berpeluang menikmati pancaran-pancaran laser yang secara kreatif dipancarkan dari tempat duduk penonton.
Muka2 pemain/penjaga gol malaysia akan dijadikan tempat/alas menzahirkan kekreatifan mereka.
Acara ini dijangka berlangsung selama 90 minit tanpa henti.
Jangan lepaskan peluang ini!!
RTM juga akan membuat siaran langsung acara gilang-gemilang ini....jangan ketinggalan.

Bermacam-macam warna cahaya laser akan digunakan untuk malam nie...pesta ini hanya dapat anda saksikan malam nie sahaja...ayuhhh jangan ketinggalan. Meh ramai duk depan TV.

p/s: Amaran kepada TNB, jangan biarkan kami ketinggalan acara hebat ini...nahaiiiii


Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
11 Komen Yang Bernas

Puas sudah ku mencari mu

Salam, 1blogger 1malaysia..

Hissssss...mana plak aku letak menatang nie,
Puas aku cari..
Semua beg aku dah selongkaq..
Semua poket seluar aku dah selongkaq..

Merata ceruk aku dah cari, bawah sofa, belakang tv, dalam laci, bawah katil, dalam periuk nasi pun aku usha jugak..
Celah pasu bunga pun aku pun aku dah cari tau, manalah kau menghilang pulak...
Dalam kereta takdak...dalam opis tak jumpa jugak.....nahaiiiii tension aku dibuatnyaaa.....tolongggggg
Kat mana lagi nak cari nie???

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
7 Komen Yang Bernas

27.12.10

Confirm!!!! Cahaya Laser Punca Indonesia Kalah

Salam, 1blogger 1malaysia..

Kekalahan Indonesia ditangan Malaysia telah dikenalpasti..Confirm
>
>
>
>
>
>
>
>




Cedok kat sini


Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
1 Komen Yang Bernas

Final Piala Suzuki AFF kasi hentam dia punya kaki

Salam, 1blogger 1malaysia..


Sumber
 Entry nie di karang khas untuk pemain-pemain bola sepak kebangsaan.

Firstly, tahniah anda semua telah menaikkan taraf permainan bola sepak dengan bermain penuh dengan semangat dan amat profesional.

Tahniah juga pada jurulatih dan pembantu beliau kerana taktikal yang menjadi semalam.
Buktikan korang semua jaguh dimana2 padang sekalipun bukan jaguh kampung dan harap dikekalkan corak permainan seperti semalam.

Bila bertandang ke Indon nanti harap2 korang tak kena mandremla.

Dan yang paling penting sekali, PAKAI PELINDUNG KAKI YANG KUKUH DAN TAHAN SEPAKAN PADU COZ MUNGKIN KAKI KORANG AKAN JADI TARGET TACKLE KERAS PEMAIN LAWAN. Selalu aku buat bila agak2 dah kalah, kaki lawan kita kasi hentam...yerla buat lepas geramkan, paling kuat kena halau kluar padang, yang kena hentam kaki kemungkinan patah tulang dan rehat panjang...nahaiiiii harap2 takder ler yang kena hentam dia punya kaki yer...

SELAMAT BERJUANG!!!!


Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
2 Komen Yang Bernas

6 tahun berlalu tapi masih segar dalam ingatan

Salam, 1blogger 1malaysia...


kredit to www.wolvo.net
 Ya sudah genap 6 tahun tragedi yang menggemparkan dunia, tragedi yang memperlihatkan kekuasaanNYa, Tragedi yang menginsafkan umat islam seketika, tragedi yang membuatkan dunia sedih, tragedi yang dianggap kiamat kecil oleh umat islam dan tentunya ia kehendak Yang Maha Esa.

Tsunami, 26hb Disember 2004, 6 tahun yang lalu masih segar dalam ingatan kita, stesyen2 tv kini menayangkan semula video2 kejadian tsunami yang melanda 8 buah negara termasuk tanahair kita. Kematian yang mencecah 230, ribu orang boleh dianggap kematian terbesar dalam sejarah dunia. Kehilangan ahli keluarga, sahabat handai cuma dalam sekelip mata sahaja.

Ombak besar yang dikatakan setinggi 9 meter telah menghentam daratan, memusnahkan segala benda yang berada dilaluannya, begitulah hebatnya kuasa alam tiada siapa boleh menghalangnya. Kejadian ini tercetus apabila gempa bumi 9 skala richter berlaku di kepulauan hindi dengan kedalaman 10 kilometer lalu menghasilkan kuasa ombak besar ( tsunami ).

Apa pengajaran bagi kita semua....sama2 kita renungkan peristiwa besar ini...

Tapi walaupun sudah 6 tahun berlalu, sepatutnya mangsa-mangsa ( tanahair utara ) mendapat pembelaan sewajarnya dari pihak terlibat tetapi masih ada mangsa2 yang terlepas pandang dan sehingga kini belum mendapat bantuan yang diharapkan. Kesian pada yang masih mengharap rumah2 bantuan, bot-bot bantuan seperti yang diwar-warkan dahulu.

Nahaiiiii apa sudah jadi wehhh....

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
10 Komen Yang Bernas

24.12.10

Tengok kartun

Salam, 1blogger 1malaysia..

Kredit to google

Bleach, bukan jenama cloroc atau pencuci baju.

Ia merupakan siri animasi aka kartun yang mengisahkan budak sekolah berambut oren yang dari orang biasa diangkat menjadi " soul reaper " akibat satu kejadian terancang, tanpa budak rambut oren tu ketahui, kehidupan yang dia lalui sebagai "soul reaper" amat mencabar fizikal dan mental.

Kurosaki Ichigo itulah nama budak rambut oren tu merangkap teraju utama animasi Bleach ini.

Kini ia telah 300 episode dan minggu depan merupakan episode 303 yang aku rasa hampir ke klimak kartun nie. Siri kartun nie juga ada dalam edisi manga/komik. Boleh dikatakan siri nie keluar setiap minggu ( internet ) dan TV3 pernah menyiarkan kartun nie dulu tapi sebahagian sahaja.

Aku merupakan salah seorang pengikut anime nie, memang tak pernah miss dari episode satu hingga sekarang, korang fikiaq berapa lama dah aku follow cerita nie, dari bujang hingga ke anak dua sekarang nie.
Tengok kartun nie, aku rasa semangat lain macam sikit, mungkin semangat Ichigo kut. Semangat untuk survive dan semangat untuk melindungi orang lain. Itu antara karektor yang dibawa oleh Ichigo, ego dan ada indentiti tersendiri.

Aksi-aksi dalam siri nie jugak memang tak tercapai dek akal manusia, imiginasi mereka yang berada dibelakang tabir animasi nie memang superb, yerlah nak mencapai beratus2 episod bukan senangkan!!

Errrr korang ada layan kartun jugak ker...ataupun aku sorang jer yang tengok kartun dalam usia nie....nahaiiiii
Apapun Bleach memang power...Go Ichigo..Goo ( teruja sudah )

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
4 Komen Yang Bernas

21.12.10

Nahas membabitkan bas

Salam, 1blogger 1malaysia..


Kredit to Berita Harian
 Mungkin belum terlambat lagi untuk mengucapkan takziah kepada keluarga mangsa nahas kemalangan ngeri yang berlaku diSimpang Pulai pada 20hb Isnin kelmarin.

Tentunya korang mengikuti kemalangan ngeri tersebut hingga ke hari nie.
Dalam berita harian sendiri terdapat 28 arkib mengenai nahas terburuk dalam negara nie.

Juga bermacam-macam pendapat yang dikeluarkan, pandangan-pandangan peribadi yang diluahkan dan yang terbaru Penubuhan Jawatan kuasa khas untuk mengkaji kejadian tersebut.

Terdengar dan terbaca juga berita, kemungkinan tindakan mahkamah akan diambil terhadap sesiapa yang terlibat dalam kejadian ini. Terpulanglah....

Bagi pandangan peribadi aku, penggunaan bas dua tingkat atau "high decker" ker, mungkin tidak sesuai kut untuk berada diatas jalan raya di Malaysia nie..pandangan aku la...
Sebab aku berpandangan demikian, jalan raya itu sendiri dengan permukaan jalan yang tak rata, ada jalan yang tinggi bebenor hinggakan kereta Viva 660cc terpaksa tukar gear 2 untuk naik ( dengan muatan penuhla ). Terlalu curam pun ada hinggakan kalau tak tekan minyak pun meter pun boleh cecah 80km/jam. Ada selekoh yang tajam hinggakan kalu amik corner, orang belakang boleh tersandar ke pintu kereta..punyalah tajam wehh

Tapi apa yang pasti dan benar..ini qada dan qadar...bagi orang islam kita kena redha dengan ketentuan illahi....yang hidup akan mati...ingatlah juga kematian itu amat menyakitkan...dan tidak dicepat atau dilambatkan walaupun sesaat...

Kejadian kemalangan seperti ini patut dijadikan iktibar kepada semua...

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
4 Komen Yang Bernas

17.12.10

Lagi cerita pasal Al-Ameen Enet Komuniti

Salam, 1blogger 1malaysia..

Korang dah join ker, kalu belum meh join komuniti nie..daftar percuma jer..

Nie aku nak cerita skit peluang  yang boleh korang dapati setelah join komuniti nie,

Selain dari sumbangan setiap bulan, anda juga berpeluang untuk menerima:


1.Pelan Jaminan Pendapatan – iaitu satu perjanjian yang akan dibuat dengan pihak Takaful, bagi memastikan anda atau keluarga anda terus menerima pendapatan/gaji bulanan sekarang jika berlaku kematian atau hilang upaya kekal.

2.Keahlian Kad Perubatan & Penghospitalan – anda akan menerima sekeping kad keahlian yang membolehkan anda menerima rawatan di mana mana hospital swasta di seluruh negara secara percuma.

3.Polisi RM1,000,000 – Satu polisi perlindungan yang direka khas untuk memastikan generasi anda yang akan datang bergelar jutawan. Maksudnya, jika berlaku sebarang musibah kepada anda, samada meninggal dunia atau pun hilang upaya kekal. Anda atau keluarga anda akan menerima RM1,000,000.

Amacam best tak!! kalu korang rasa best dan nak join meh klik daftar percuma dibawah nie


Terpulang pada anda sendiri, aku cuma buka jalan jer...


Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
7 Komen Yang Bernas

15.12.10

Biar Kami Tolong Bayarkan

Salam, 1blogger 1malaysia..
MARI BEKERJASAMA
Alangkah baiknya, jika setiap bulan ada orang yang mahu berkongsi membayar segala bil dan ansuran yang perlu kita lunaskan. Ringanlah sedikit bebanan dan pening kepala kita, betul tak? Namun, mimpi hanya tinggal mimpilah, apa faedah dan keuntungannya untuk orang lain berkongsi masalah kita? Sendiri yang guna, sendiri bayarlah...

NANTI...MUNGKIN ADA YANG SUDI MEMBANTU!
Pernahkah anda mendengar tentang Pusat Komuniti Al Ameen? Kami sedia membantu anda. Mahukah anda menerima sumbangan dari kami, bermula RM50 ke RM850 setiap bulan? Kami pasti ianya akan menukarkan mimpi anda selama ini menjadi kenyataan. Mari kita bersama sama memikul beban bulanan anda itu.

Al Ameen E Net Komuniti atau Pusat Khidmat Komuniti di asaskan oleh pasangan adik beradik yang berasal dari Ipoh, Perak. Mereka adalah Saudara Zolkepli M. Tahir dan Saudara Zamzuri M. Tahir.

Berpengalaman luas dalam industri perbankan, bidang perniagaan networking, industry insuran dan takaful, saham amanah, penerbitan video dan drama, serta bidang pemasaran 'offline dan online'.

Berpusat di No 16 Jalan Medan Istana 1, Bandar Ipoh Raya, 30000 Ipoh, Perak.
Tel/Faks : 05-2413323

Kalau korang rasa berminat boleh usha2 website Pusat Komuniti Al Ameen, pastu boleh join sekaki...alah daftar percuma jer...


Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
10 Komen Yang Bernas

14.12.10

Gengblogger ditawan lanun!!!

Salam, 1blogger 1malaysia..

Gempar...!!!!
Website Gengblogger telah ditawan lanun pada hari ini. Tak percaya yerr...pi bukak Gengblogger sekarang!!!!

Amacam gempak tak berita nie. Sebenarnya lanun yang aku maksudkan ialah
http://lanun-media.blogspot.com.
Macamana aku tak kata lanun dah tawan, 8 /10 dari entry POPULAR HARI NIE semua dia dah "konker" itu setakat jam 3 setengah petang tadi la.



Memang dasat wehhh....Bila agaknyer blog aku nak masuk entry popular kat Gengblogger, esok kut...Nahaiiiii


Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
3 Komen Yang Bernas

5 Kelebihan Bila Join BPM2010

Salam, 1blogger 1malaysia..

Blog Baru Pilihan Malaysia 2010 apa kelebihan yang boleh korang dapat bila dah join BPM 2010?

Bagi aku sebagai blogger baru, tentulah banyak faedahnya..meh aku listkan kelebihan yang aku dapat.

1) Blogwalking
Dah terang-terang ada 384 blog kat situ, dengan mudahnyer nanti untuk aku buat blogwalking sampai muntah!! Dah memang blogwalking merupakan salah satu perkara yang MESTI blogger baru buat...Nah!!! Sinilah tempatnyer..

2) Idea
384 blog = 384 idea. tak gitu??

3) Info
Dalam banyak2 blog mesti ada yang entrynya bukan tentang personal sahaja, tentu ada yang memberi info tentang perkara2 yang kadang2 otak aku tak fikir pun. Jadi serba sedikit dapatlah info berguna nanti.

4) Template Contoh.
Hehehe..rasa-rasa nak tukar template, boleh buat rujukan..betoi tak?

5) Sahabat Blog.
Mudahan bertambahlah lagi sahabat blog aku nanti.

Banyak kelebihan lain bila join BPM2010..yang atas tu antaranya sahaja dan kalu nak tau lebih lagi...korang pikiaqla sendiri..nahaiiiii

Jutaan terima kasih pada Azman Roslan kerana mengasaskan BPM2010. Tabikk springggg. Harap jangan serik buat BPM tahun depan yerrr...


Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
10 Komen Yang Bernas

13.12.10

249 untuk dijual

Salam, 1blogger 1malaysia..

Kredit to Google
 Sapa nak beli no...Meh sini, gerenti puas hati punya...ini no manyak ong punya....skali klik tarak rugilah...
Bolehker guna ayat seperti di atas untuk raih undi...Undi aper? Korang tak tau lagi!!! Aisehhmenn...ala Blog Baru Pilihan 2010 yang Bro Azman Roslan buat tu...

Undian Peringkat Pertama telah dibuka...maka aku yang salah sorang pesertanya kenalah buat promosi agar diundi oleh blogger yang berada diluar sana. Mahukah korang undi untuk aku...kehhhh

Setakat nie undi untuk aku baru satu...( itupun klik sendiri tadi..wakakakaka ) Depa kata boleh klik sendiri tapi jangan lebih-lebih laa...( aku klik tadi jer arrr, pasnie aku tak klik dah...seriyes betul nie )

Untung sabut timbul....yer tak ( aku nak jadi sabut!!! ) Kepada korang sudi nak undi Blog En.Epai or blog-blog lelain boleh buat undian di //http://bpm-undi.blogspot.com/ kat situ ada senarai penuh kertas mengundi...dan senarai Blog-Blog yang menyertai BPM kali nie...
Masa yang diperuntukkan sampai jumaat nie 17 Disember 2010 Jam 7 pagi.

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
4 Komen Yang Bernas

11.12.10

ADILKAH RAKYAT MALAYSIA DIBEBANKAN DEMI KEUNTUNGAN TNB?

Salam, 1blogger 1malaysia..

Tenaga Nasional Berhad (TNB) mencatatkan KEUNTUNGAN BERSIH sebanyak RM1.11 bilion dalam tempoh suku kewangan ketiganya yang berakhir pada 31 Mei lalu, sekaligus mencatatkan peningkatan sebanyak 9% daripada RM1.02 bilion dalam tempoh yang sama tahun lalu yang berpunca daripada peningkatan dalam permintaan tenaga elektrik serta pengukuhan nilai ringgit.

Keputusan pentadbiran Najib Abdul Razak untuk menangguhkan penyemakan tarif elektrik, seperti yang diumumkan, tidak menjamin bahawa tarif elektrik sedia ada akan dikekalkan, sebaliknya dengan menggunakan alasan KENAIKAN KOS, KENAIKAN HARGA BAHAN API, KENAIKAN ITU DAN INI, tarif elektrik akan disemak, seterusnya syarikat pemonopoli tersebut akan menikmati keuntungan berbilion ringgit dalam tempoh setahun selepas penyemakannya.

Ada seperti yang tidak kena dengan syarikat utiliti negara seperti Tenaga Nasional Berhad. Di sebalik tujuan kerajaan untuk mengurangkan beban perbelanjaan menguruskan utiliti tersebut sekaligus membawa kepada penswastaannya, penswastaan Lembaga Lektrik Negara menjadi Tenaga Nasional Berhad diletakkan atas beban dan bahu pengguna, atau lebih tepat lagi rakyat Malaysia.

HOUSE PK

En.Epai:-
Tariff dijangka naik tahun depan, kalu naikla, satu jer aku mintak...bil anggaran secara pos hendaklah TNB mansuhkan nyusahkan aku jer, lagi2 kalu bil tak sampai....Nahaiiiii (nak kena pakai genset sendiri la camnie)

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
7 Komen Yang Bernas

10.12.10

Blog Baru Pilihan 2010

Salam, 1blogger 1malaysia..


Yesss....
Blog En. Epai nie dah tersenarai didalam Blog Pilihan Malaysia Kategori Baru, blog teman berada dalam kumpulan/pilihan 7, no 249. Aku ingatkan deme nak terus pilih jer, ghupernyer nak bukak undian...alahaiiiii sapa plak nak undi aku nanti. Nahaiiiii....

Blog-blog yang dalam group nie gerenti semua mantap2 belaka,ada daya tarikan dan yang penting diaorg dah ada follower tersendiri. Semua ada 40 blog, 5 blog akan masuk next round. Pusingan undian kedua akan menentukan Top 5 Blog Baru Pilihan 2010.

Sebelum nak promosi blog En. Epai Punya Hal, first skali aku nak lawat blog-blog pilihan 7 untuk sesi suaikenal...ecehhh macam mula-mula masuk belajar politeknik plak..

Kepada sesapa yang baca blog aku nie, yang terbaca pun tak per korang boleh ler usha2 blog En.Epai di Blog Pilihan Malaysia yer... yang paling penting no 249 tau...Nahaiiiii 249...249


Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
1 Komen Yang Bernas

Aminulrasyid Amzah

Salam, 1blogger 1malaysia..

Korang ikuti tak kes perbicaraan Aminulrasyid Amzah, remaja yang mati ditembak oleh anggota polis.
Aku ada jugak ambil tau perbicaraan ini dan amat berharap kes ini diadili seadil-adilnya.

Mengikut keterangan rakan Amirulrasyid, mangsa dikatakan panik akibat dikejar peronda polis, manakala polis menembak bila kenderaan yang dipandu mangsa tidak diberhentikan dan dipandu laju.

Walaupun kejadian tu berlaku bulan April lalu, tapi terasa seperti berlaku bulan lepas jer...cepatnyer masa berlalu.. Jom kita ikuti keterangan saksi yang ke-28 perbicaraan nie...


Oleh NOOR AZMAH IBRAHIM
SHAH ALAM 9 Dis. - Seorang anggota polis mengaku melepaskan tembakan ke arah belakang kereta Proton Iswara yang dipandu oleh Aminulrasyid Amzah dilakukan tanpa arahan daripada mana-mana pihak.

Konstabel Mohd. Izham Mahayadin berkata, dia bertindak demikian atas inisiatif sendiri bagi memberhentikan kenderaan yang dipandu laju dan berbahaya oleh remaja berusia 15 tahun itu selain gagal mematuhi arahan polis.

Tembakan itu dilepaskan dari tingkap tempat duduk penumpang bahagian hadapan kereta peronda semasa mereka berpusing di Bulatan Kayangan, Seksyen 11 di sini.

''Posisi ketika itu jelas dan selamat. Tidak ada kereta orang awam dan kedudukan sasaran tembak adalah dekat. Selepas selesai menembak, saya nampak tayar bocor dan tangki keluar minyak.

''Keadaan di Bulatan Kayangan juga terang kerana banyak lampu jalan serta ada lampu sorot,'' katanya semasa menjawab soalan Timbalan Pendakwa Raya, Mohd. Dusuki Mokhtar pada sesi pemeriksaan utama yang memakan masa hampir tujuh jam sejak semalam.

READ MORE

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
2 Komen Yang Bernas

9.12.10

BlogLarian OSC for Blogwalkers

Salam, 1blogger 1malaysia..

Semalam aku punya mem sudah kasi kerja wajib untuk dibuat, iaitu mendaftar di BlogLarian.
Jadi denga rela hati aku akan daftar hari nie jugak...hehehe
Ok first kena usha syarat2 untuk mendaftar diBlogLarian nieh...

1) Pastikan ada Banner BlogLarian------> Ok siap dah.



2) Jadi Follower BlogLarian----->Follower yang ke 614.


"saya adalah blogger, blogger mesti buat blogwalkingkan???"

4) Tag 3 orang rakan atau lebih-----> Dah.
 a) http://m3trofulus.blogspot.com/
b) http://serungkaikata.blogspot.com/
c) http://chenta-lady.blogspot.com/

5) Beritahu rakan tag anda tentang BlogLarian----->Dah.
Jomla yob dan yong semua, moh kiter daftar di BlogLarian, dapat up traffic wehhh.

6) Akhir sekali Masukkan tajuk dan link en3 tadi dalam komen ini bersama tajuk blog untuk disenaraikan.


Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
2 Komen Yang Bernas

7.12.10

Tips Pemanduan berhemah

Salam, 1blogger 1malaysia..

Selamat tahun baru 1432 hijrah..

Hari nie aku nak berkongsi sedikit tips pemanduan kereta...
Sebelum tu aku nak tanya korang pernah eksiden tak? Aku pernah mengalaminyer lebih kurang 3 kali kut sepanjang memandu kereta..
kemalangan yang pertama boleh dikatakan kecuaian diri...yang kedua pun akibat kecuaian diri dan yang ketiga kecuaian orang lain...
ini semua sebenarnya qada dan qadar,kita kena terima denga redha..akan tetapi semua kejadian boleh dijadikan iktibar diri sendiri dan untuk orang lain...

Tips pemanduan ini sebenarnya mudah untuk dipraktikkan, tetapi kita selalu lalai dan ambil mudah kut..

Pemanduan dijalan lurus
Pastikan korang kerap perhatikan keadaan sekeliling didepan, sisi dan belakang...sebab itu semua kereta ada cermin belakang dan cermin sisi. Cukup sekadar tengok seketika jer tau..jangan lali pulak. Orabg cakap "alert"dengan keadaan sekeliling.

Jarakkan dengan kenderaan didepan..korang ingat lagi tak " peraturan dua saat ". ia untuk menjarakkan kenderaan kita dengan kenderaan dihadapan, sekurang-kurangnya kita nampak tayar belakang kereta depan. jauh skit pun tak per tak salah pun.

Ketika membelok/masuk simpang
Apa yang penting " signal ", make sure signal yang diberi kena dengan perbuatan...nak belok kiri bagi signal kiri. Nak belok kanan bagi signal ke kanan.
Bagi signal membelok sekurang-kurangnya 10 meter ker 15 meter dari simpang. Jangan terlalu lambat or terlalu cepat. Ini supaya kenderaan belakang pun perasaan yang anda hendak membelok.
 Jika perlu menunggu untuk membelok, pastikan anda sentiasa menekan brek supaya lampu brek sentiasa menyala, ia sebagai amaran untuk kenderaan yang jauh berada dibelakang korang. signal pastikan hidup dan bernyala sehinggalah anda selamat memasuki simpang atau membelok.

Semasa Berhenti di lampu isyarat.
Lampu merah wajib berhenti tau, jangan langgar bahaya tau..
Ok sentiasa tekan brek supaya lampu brek menyala, perlu dibuat jika kenderaan korang bersendirian disimpang/dilampu isyarat ataupun jika korang berada di barisan last skali...ini memberitahu yang anda sedang berhenti dan bukannya sedang bergerak.

Oklah itulsh tips yang tak seberapa dari aku..kepada yang memandu hari2 mcm aku..hati-hati dijalan raya..sentiasa amalkan pemanduan berhemah tau...dan mesti percaya qada dan qadar...nahaiiiii


kredit to google


Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
3 Komen Yang Bernas

Blog Baru Pilihan 2010

Salam, 1blogger 1malaysia..

Layakkah aku sertai contest yang dianjurkan Blog Pilihan Malaysia, Layak kut sebab aku start berblog 12 May 2010..maknanyer aku tergolong dalam blogger baru tahun 2010..dengan entry pertama aku Salam Perkenalan bermulalah episode aku menjadi seorang blogger ( Kureng Tegar ) yang masih mencari-cari identiti blog aku nie...Nahaiiiii

Korang pun boleh join gak contest nie meh tengok syarat2nyer..
  • letakkan link blog BPM in..
  • nyatakan bila tarikh entri pertama blog anda. (sertakan link sekali)
  • update : kerana sambutan yang hangat tempoh dilanjutkan sehingga hari rabu (8 disember) jam 3 petang.
Amacam ada brani....kalu berani join la....nahaiiiii



Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
1 Komen Yang Bernas

6.12.10

Langit Tak Selalu Cerah

Salam, 1blogger 1malaysia...

Minggu lepaih pi mandi kat Marina Cove bersama dengan keluarga....
gambaq2 mandi tak dapat nak di post dalam blog, almaklumlah sensored...
Nie adalah gambaq2 yang tak seberapa, yang dapat ditangkap semasa berada di kat situ...
harap2 tak beratlah miker nak loading nanti....jom layannnnn























Puteri Kesayangan Hamba...
 Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
2 Komen Yang Bernas

3.12.10

PROTON Lima Bersaudara???

Salam, 1blogger 1malaysia..

Gempar!!!!! Proton Lima Bersaudara bertarung di KLIMS, sapa lebih hebat!!!!




TUAH



JEBAT



KASTURI



LEKIR



LEKIU
 Kredit to :- cbt.com.my

En.Epai:-
Aduhhhh Proton2 semakin matang dalam industri permotoran...Nak kena simpan duit nie...kalu Tuah tu kluar nak sambaq satu...boleh ker??? Dah macam Altis pulak...gerenti mewah si Tuah tu nanti....nahaiiiii
Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
0 Komen Yang Bernas

Hujan dan BSN

Salam, 1blogger 1malaysia..


BIARPUN diangkat sebagai band indie nombor satu negara, Hujan tetap pemuzik yang sama, tidak seinci pun mereka berubah. Jiwa dan minat mereka masih terletak di landasan yang sama seperti dulu iaitu muzik.

Bermula dengan penubuhan Hujan pada Februari 2006 dan menghadapi pelbagai pahit getir, kini, Hujan yang dianggotai oleh Noh (vokal), Hang Dimas (keyboard) dan Izzat (bass) boleh menuai hasil daripada penat lelah mereka.

Wang bukan lagi masalah utama untuk mereka menggerakkan jentera Hujan. Bagaimanapun menurut Noh, istilah mewah yang diberi kepada mereka terlalu besar kerana hakikat sebenarnya Hujan bukan satu band yang mewah dengan wang ringgit, meskipun baru sahaja dilantik sebagai duta produk perbankan dalam talian untuk Bank Simpanan Nasional (BSN) selama setahun.

"Bersyukur nama kami semakin besar tetapi untuk kata kami mewah, rasanya belum lagi. Apa yang saya boleh katakan ialah kami kini lebih senang, tidaklah seperti dulu, banyak hal tergendala kerana kesempitan wang.

"Sebenarnya banyak wang kami dilaburkan untuk memajukan Hujan dan diri saya sendiri. Macam saya, banyak menghabiskan wang pada peralatan muzik, Dimas pula pada syarikat kami Morning Rocket dan Izzat pula seorang penyimpan wang yang tegar dalam Amanah Saham Berhad," ujar Noh tentang aliran wang Hujan.

Dimas yang boleh disifatkan pengurus dan pekerja pemasaran band Hujan mengangguk kepala tanda setuju dengan apa yang diluahkan Noh.

Sambil tertawa Dimas berkata: "Kalau kami band yang mewah, awal-awal lagi saya sudah beli kereta mewah tetapi saya masih pemandu setia kereta Kancil."

Lagi berita di Kosmo!

En.Epai:-
Bagus tengok anak-anak muda nie...aku pun layan juga lagu2 dari band hujan nie...maklumlah duk rasa diri muda lagi, padahal....
BSN pun berani amik depa nie jadi ikon perbankan, mungkin tarikan anak muda pada band Hujan nie yang akan menggalakkan anak2 muda jadi penyimpan wang...nak simpan duit simpanlah dibank jangan simpan bawah bantal...ok Hujan teruskan bermuzik.....Nahaiiiii
Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Malaysia Super League - PERAK