Layan Diri

Loading...

..SaYaNGku FaiSh..

1 Komen Yang Bernas

31.1.11

Adoiiiiiiii

As Salam, 1blogger 1malaysia..

Adoi....Chong wei kalah lagi dengan Lin Dan...berbulu jer kau tengok si lindan nie...memang kerek giler....dia punya saiko memang tak boleh tahan woooo....

Adoi....rusuhan lagi...wehhhh kerajaan bila hangpa nak bawak balik rakyat/student kat mesir tu woiiii.....rusuhan dah menggila tu wehh..jangan sampai ada yang jadi korban plak.....

Adoi....adoiiii...adoiiiii..........bila nak rajin nie....nahaiiiiii

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
GengBlogger
4 Komen Yang Bernas

26.1.11

Baca lagi best dari tulis

Salam, 1blogger 1malaysia..

Mood dah ke laut...semangat nak berblog semakin luntur....tak tau ler pasai aper...aku rasa aku lebih minat membaca blog orang menulis blog... ok. titik.

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
0 Komen Yang Bernas

21.1.11

Sekali kena....baru tau

Salam, 1blogger 1malaysia..

Alhamdulillah demam aku dah semakin kebah, uihhh lama gak aku demam nak masuk 4 hari dah...kalu hari nie masih demam, doktor nak amik darah untuk diuji..kut kut kena denggi...

Aku nie memang payah nak demam, tapi kalu kena sekali mesti meleret-leret lamanyer..pastu sendi-sendi jadi lenguh, urat2 terasa tegang merata tempat..

Nak bangun pun rasa tak mampu jer, sampaikan nak gerakkan ibu jari pun terasa lemah sekali....apakan lagi nak menaip entry diblog...errmmm jauh sekalilah...

Syukur kerana terus diberi kesihatan ini, walaupun tekak masih tak dapat nak menerima masin, manis, pahit segala...tapi suara dah tak serak lagi, cuma sengaunyer masih ada coz hidung masih tersumbat dek selsema...

Oklah tak mau tulis panjang2, nanti berjangkit plak korang dengan demam aku nie....nahaiiiiii

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi

GengBlogger
8 Komen Yang Bernas

13.1.11

Interlok, baik punya cilok

Salam, 1blogger 1malaysia..

Interlok...apa yang miker tahu tentang interlok....yang aku tau buku untuk pelajar tingkatan lima sastera...
zaman aku dulu bukunyer bertajuk Mereka Yang Tertewas....cukup minat aku dengan subjek sejarah tu, pasai cikgu yang mengajarnya sangat sempoi...setahun belajar tak abih-abih buku tu..punyala lama..kehhhh

Teringin juga aku nak baca novel interlok nie..nak tau jugak muka surat berapa ayat-ayat perkauman ditulis..nak tau jugak baris-baris mana yang menunjukkan perkauman nie...kaum mana yang disentuh....memang aku nak tau sesangat nie....

Punyalah hebat buku nie, padahal ia untuk pembelajaran saja, tapi buku nie dikatakan menyentuh sensitiviti kaum tertentu....rasa aku buku lain pun tak keluar masuk kabinet...

Inilah akibat buku pun nak dipolitikkan, api perkauman dicucuhnyalakan bermodalkan buku bertajuk Interlok..
Aku nak juga tau keputusan Jawatankuasa Khas kementerian pelajaran ke atas buku ini....
Hasil penulisan sasterawan negara Datuk Abdullah Hussain juga menjadi episod duka beliau apabila nashkah2 dibakar oleh sesetengah pihak yang tidak bersetuju dengan isi kandungan Interlok.

Aku percaya ramai orang berebut nak cari buku nie ...sebabnya kalu dah baca baru kita tau mana baik buruknyer....nahaiiiii


Sumber Institut Terjemahan Negara Malaysia
 Sapa nak beli klik sini

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi

GengBlogger
3 Komen Yang Bernas

12.1.11

Harimau pun dapat duit

Salam, 1blogger 1malaysia..

Sapa kata harimau makan daging jer... la nie harimau pun makan duit...kehhh

Aisssss.....memain jer..
Bertuah badan sungguh pemain bola kita ( pasukan Harimau Malaya ) terbaru nie mendapat insentif atau imbuhan daripada kerajaan malaysia..yahooo pakcik kaya!!!!

Perkara itu telah diumumkan oleh PM kita sendiri pada pertemuan dengan Harimau Malaya hari ini.
Maknanya seorang pemain mendapat RM 15,000 tunai dan 50,000 unit amanah saham wawasan 2020.

Fuhhh berbaloi-baloi itu belum lagi imbuhan dari negeri masing-masing, ada yang dapat rumah dan tanah lagi...adoiii rasa nak main bola pulak..kehhhh

Imbuhan nie korang jadikan pembakar semangat untuk menaiktaraf bola sepak kita..pasnie target FAM mesti tinggikan dan diharap harimau terus mengaum dan tak hilang taring..nahaiiiii


Foto oleh:- Izhari Ariffin/Berita Harian

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi

GengBlogger
8 Komen Yang Bernas

11.1.11

AJL memang Power

Salam, 1blogger 1malaysia..

Masih lagi dalam mood Juara Lagu nie....aikkk baru 2 hari, takkan dah lupa kut...macamana nak evergreen lagu yang dah jadi juara tu nanti...

Kalu dolu-dolu yang menang juara lagu nie memang lagu yang jenis power2 dan vokal depa pun power jugak..boleh kata semua super powerlah...

Itu yang segmen nyanyian bagi mengenang kembali juara lagu terdahulu boleh dikatakan terbaeekkkk....

Francisca Peter....power!!! Suara tak lari,macam dengar CD jer...

Nash...power!!! Vokalis Lefthanded nie memang masih maintain dengan suara serak2 basah...

M. Nasir...Power!!! Sifuler katakan...cuma Jamal Abdillah jer takder kalu tak mesti superrrr powerrrrr!!!

Sharifah Aini...Ziana Zain...Siti Nurhaliza.....tak perlu dipertikaikan lagi suara depa nie...tak terlawan dek orang sekarang...memang power!!!!!

Memang powerlah AJL kali nie...tu lah sambil layan AJL25 sambil aku minum Power Root..nak ambik power lah katakan....nahaiiiii

Imbasan Nostalgia AJL

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi

GengBlogger
12 Komen Yang Bernas

10.1.11

AJL25 " Juri Tak Profesional"

Salam, 1blogger 1malaysia..

AJL dengan AJK tak sama tau...kalau taktau jugak tanya ketua kampung masing-masing...kehhhhh nahaiiiii

Fuhhhh ribu-ribu ringgit dah masuk dalam poket pemenang Anugerah Juara Lagu 25, pemenang dapat duit, penonton dan peminat dapat kepuasan...penganjur pulak dapat penghargaan..

Masing dapat kelebihannya tersendiri...yang ruginya adalah orang2 yang tak pernah puashati @ makhluk yang sentiasa mencari masalah dengan orang lain. Biasanya selepas sesuatu acara, pasti akan dengar suara2 sumbang yang akan memperlekehkan keputusan. Juri tak profesional...lampu gelaplah, pentas macam sekolah tadika..lagu tak layak menang..suara macam kataklah.

Antara ayat/kata yang selalu sangat kita dengar.
" Ceh!!! lagu ntahapahapantah pun boleh menang ker, juri tak profesional langsung..tak reti menilai"

Sapa yang dengar mesti panas dengan statement yang diberi tu...kalu aku pun berapi telingakan..tapi ini semua lumrah, kita tak dapat puaskan semua kehendak,keinginan dan kemahuan semua.

Lastly TAHNIAH pada ANA RAFFALI kerana lagu beliau telah diangkat menjadi juara...Makan sorang pulak tu...kehhhhhh aku semakin menyukaimu Ana...nahaiiiii


Ana Raffali

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi

GengBlogger
4 Komen Yang Bernas

7.1.11

Datuk Misbun bersara ( belum masanya lagi )

Salam, 1blogger 1malaysia..

Entry kali nie perihal datuk jugak..semalam Datuk Siti, tapi hari nie Datuk Misbun Sidek...
Jangan kata korang tak kenal pulak....kena pukul ngan riket nanti.....

Yaa.. Misbun dan badminton memang tak boleh dipisahkan...
Teringat aku ada satu wartawan tanya dengan Datuk Misbun adakah beliau sudah tidak sayangkan dunia badminton lagi sehingga memutuskan untuk bersara..
Terus DM bergenang air mata...badminton dah menjadi sebahagian dari kehidupan beliau..mana mungkin beliau lupakan itu semua....

Dari menjadi pemain sehingga berjaya menjadi jurulatih yang mengangkat kembali martabat badminton selepas era ayahnya dulu Hj Sidek dan kini dua orang anak buahnya telah pun berjaya menempa nama di mata dunia..begitu besar jasanya kepada tanahair kita..
 Tapi ada pihak berkata biarlah mereka pergi, kerana DM hanya melatih Datuk Lee Chong Wei sorang saja..adakah pihak itu bersetuju DM melepaskan jawatannya..adakah pihak itu tahu dia terpaksa ataupun rela hati melepaskan jawatannya....

Bagi aku orang yang penting seperti DM tak boleh dipersia-sia bakat kejurulatihannya itu...yaa..yaaa aku tahu korang mesti berkata..jurulatih hanya melatih...pemain yang menentukan nasibnya di gelanggang nanti...
Korang ingat Roslinda Samsu...atlet lompat bergalah yang gagal menyerlah di Sukan Komanvel tempohari...alasannya ketiadaan jurulatih untuk membimbing, memberi semangat, menganalisa kelemahan dan macam2 lagilah....

Yang terbaru MAKAF...sukan karate-do....nak tukar jurulatih baru...last-last atlet boikot...itu tandanya betapa pentingnya jurulatih disisi atlet/pemain...udah saling kenal-mengenali..faham antara satu dengan yang lain...

Itu yang aku nampaklah...keringat DM masih diperlukan...BAM perlu mencari jalan terbaik untuk selesaikan kemelut ini...tapi jangan lepaskan DM pergi untuk kali ini...

Enggan ikut emosi

Gengblogger

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
7 Komen Yang Bernas

6.1.11

Siti = Oprah ( tak mustahilkan )

Salam, 1blogger 1malaysia..

Datuk Siti Nurhaliza...sapa tak kenai kasi angkat ibu jari kaki...
Boleh dikatakan semua orang mengenali ikon seni nie...

Kini Datuk Siti dah jadi pengacara pulak....tapi bukan program hiburan...program ilmiah....
Dia nak jadi macam Oprah la kut...ada program bual bicara sendiri dah pun...dasat..dasat

Aku memang respek la kat Datuk Siti nie, dari penyanyi kepada bineswoman...aku anggap satu pencapaian yang membangga untuk orang melayu/islam di Malaysia nie...bangga sesangat nie...

Dia menggunakan nama, personaliti dia untuk berjaya dalam bidang yang diceburinya...
Kalau bab nyayi memang tak dapat kita nak lawan ler...cuma lakonan jer belum beliau ceburi sepenuhnya...

Apa kata kita tunggu Rancangan temu bual ini yang akan bersiaran bermula 12 Februari 2011 menerusi Astro Ria, pukul 9 malam selama sejam. Tak lama lagi tu...tunggguuuuuu


Oleh Feride Hikmet Atak/mStar

Mahathir Rasa Janggal Ditemu Bual Siti Nurhaliza



Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
16 Komen Yang Bernas

4.1.11

Minyak tak cukup tandanya apa?

Salam, 1blogger 1malaysia..

Minyak masak naik rege....bekalan minyak tak cukup....biaq betoi

Korang tau apa tandanya kalu minyak masak or barang keperluan tetiba jer tak cukup...
Itu tandanya ada perayaan yang akan tiba...tak caya.....
Ada dua perayaan dalam masa terdekat nie...Thaipusam dan tahun baru Cina....

Alahhhh...takkan korang tak sedar kut....time2 macam nie ler barang keperluan tak cukup..memang tiap2 tahunlahhh...

Kalu dekat dengan raya puasa...korang rasa apa yang tak cukup....tak tau...
Gula ler jawabnyer....

Ini strategi perniagaan rasanya....sorok barang....harga naik..dapat untung lebih...betoi tak!!!

Harga Minyak Masak Tidak Naik


Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
8 Komen Yang Bernas

3.1.11

10 bulan dari sekarang!! Apa akan jadi??

Salam, 1blogger 1malaysia..

Memang gembira tak terhingga bila menyambut tahun baru....sama2 menjerit mengira " countdown " 2011..
Tua, muda, miskin dan kaya semua akan menyambut tahun baru, cuma yang berbeda cara pengisiannya sahaja...

Apa yang ditakutkan ialah menjelang bulan 10 atau bulan oktober 2011....perkara saban tahun kita dengari...

Kes Pembuangan bayi.....ya betoii..buang bayi...
maklumlah dah cukup 9 bulan katakan...cuba korang kira...

itu belum Valentine day lagi tu...
hujung2 tahun 2011 nanti baru kita dengar berita gila nie...macam tahun nie 2010 jugakkan...korang agak2 bulan bila kes paling banyak buang bayi yerrr....

Ini perkiraan akula...sambutan2 macam tahun baru...valentine day..dan ntah apa2 day lagi...

mungkin menjadi salah satu sambutan diluar batasan agama....yerlah kehidupan moden katakan....seks bebas..opssss bukan seks bebas tapi zina ( diantara bukan muhrim ) semakin berleluasa...

petanda kiamat semakin menghampiri kita....nahaiiiii aku tak boleh bercakap pasai iman dan agama kerana diri sendiri pun belum tentu baik/buruknyer....tapi sesama kita menuju kearah yang diredhainya.....aminnnn

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
3 Komen Yang Bernas

2.1.11

Panas lagi nieee

Salam, 1blogger 1malaysia..

Arghhhhhhh.........leganyerrrrrrrrrrrr.......

Menjerit merupakan salah satu stail/cara nak lepas tension..tak caya..tryla kalau berani...kehhhhh

Tapi janganlah korang jerit kat tengah orang ramai or kat dalam shopping complex pulak...
tak pasai2 kena tangkap ngan polis nanti..

Nak menjerit carila tempat yang sesuai skit..takkan nak kena ajaq kut.....kehhhh

Sebenarnya aku bukannyer tension pun...haishhh takkan masuk tahun baru mesti nak bertension2kan...tak wajar begitu!!!!

Cuma bila terbaca pengalaman pasukan bola kita yang diberi layanan buruk oleh Indonesia...menyirap jugak rasanya..aku pasti korang pun akan rasa seperti aku rasa nie...

Naik kereta perisai masa nak pi stadium, tiada kawalan keselamatan semasa team kita sampai ke indon, tiada kawalan semasa team kita berada di hotel dan bermacam2 lagi pihak sana lakukan untuk menjatuhkan moral dan semangat pemain kita..perghhhhhhh panas tuuuuu...

Memang patut kita menang kerana kita ada semangat sukan...tapi alangkah bestnyer kalu kita menang di Gelora Bung Karno tempohari...baru depa tau.....nahaiiiiiiii

Read More

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Malaysia Super League - PERAK