Layan Diri

Loading...

..SaYaNGku FaiSh..

1 Komen Yang Bernas

26.2.11

S.E.B.E.L.A.S???

Salam, 1blogger 1malaysia..

Macamana yer nak menguruskan kewangan setiap bulan yer??? Apa yang perlu aku buat???Macamana ekkk??


Kali nie aku copy dari Pa&Ma keluaran Jan11, artikel mengenai pengurusan kewangan kita..
Tips-tips yang diberikan amat berguna dan boleh kita jadikan panduan untuk menguruskan kewangan kita supaya setiap ringgit bermanafaat untuk kita.

S = Simpan untuk diri (dan keluarga) anda dahulu!
E = Elak pembaziran (Economise).
B = Bajet – Buat bajet, tulis dan patuhinya!
E = Elak emosi semasa membuat keputusan berkaitan kewangan.
L = Libatkan si kecil.
A = Awasi skim pelaburan tidak sah.
S = Sediakan dana kecemasan.

Nak tau penerangan-penerangannya kenalah pi cari majalah Pa&Ma nie, banyak faedah baca buku nie, membacakan boleh menambah ilmu.

Kredit to: Pa&Ma

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
0 Komen Yang Bernas

25.2.11

REMY ISHAK DAN AIR MATA WANITA

Salam, 1blogger 1malaysia..

Mohammad Zalimei Bin Ishak.

"ZERO TO HERO Berada dalam bidang seni lakon bukan apa yang difikirkan sewaktu pertama kali menjejakkan kaki di tanah metropolitan Kuala Lumpur. Pernah berkhidmat di beberapa hotel ternama tempatan sebelum melangkah ke uji bakat bersama Nuansa (syarikat produksi milik Osman Ali), Remy nyata tidak menjangka bakatnya diterima sutradara tersohor Osman Ali untuk membintangi Akuarium Cinta yang pada ketika itu hanya sempat siap 30% sahaja penggambarannya. Setelah hampir 3 tahun, filem pertama lakonan Remy itu akan disambung kembali penggambarannya dengan judul baru, Bara Jiwa yang turut menampilkan gandingan Remy bersama Diana Danielle dan bintang baru Nadiya Nisa. Pasti saja kita semua mengenal wajah macho miliknya terlebih dahulu melalui siri Nur Kasih dan Sindarela. Watak Adam yang dilakonkan sememangnya saya sifatkan sebagai batu loncatan buat Remy mengukuhkan namanya sebaris pelakon kelas satu tempatan."


Dan isu nie mesti korang baca tau...

AIR MATA WANITA TURUNKAN GHAIRAH SEKS LELAKI?

"Percaya atau tidak, air mata wanita boleh membuat hormon testosteron dan ghairah seks seseorang lelaki menurun. Beberapa kajian membuktikan bahawa kandungan molekul dalam air mata berbeza-beza tergantung penyebabnya. Air mata emosional yang menitis ketika sedih berbeza dengan air mata ketika terkena air bawang merah atau mata dimasuki debu. Air mata emosional pada wanita yang menitis ketika sedih dan menangis mempunyai pengaruh terhadap keadaan hormon lelaki yang menghirupnya. Penghasilan testosteron akan menurun yang pada akhirnya akan mengurangkan keghairahan seksual.

Fakta ini dilaporkan dalam sebuah penyelidikan yang dilakukan kumpulan penyelidik di Weizmann Institute of Science. Dalam penyelidikan tersebut, kumpulan yang dipimpin Prof Noam Sobel ini melibatkan 24 lelaki dewasa pada usia yang tidak disebutkan dengan terperinci. Masing-masing diberi 2 jenis cairan untuk dihirup, iaitu air mata emosional seorang wanita dan larutan mineral biasa yang sama-sama tidak berbau.

Setelah menghirup cairan yang kandungannya dirahsiakan itu, para peserta kajian itu ditunjukkan beberapa gambar wajah wanita secara bertukar-tukar dan diminta memberi penilaian.Analisis hasil penilaian menunjukkan 17 orang peserta merasakan kesan berbeza setelah menghirup kedua-dua jenis cairan tersebut. Gambar-gambar itu yang ditunjukkan kurang merangsang setelah peserta menghirup cairan yang berisi air mata berbanding ketika menghirup cairan larutan mineral biasa. Selain hasil penilaian terhadap gambar, hasil pemindaan otak peserta dengan magnetic resonance imaging (MRI) juga memberikan kesimpulan yang sama. Aktiviti di bahagian otak yang biasanya meningkat saat terangsang secara seksual kelihatan berkurang setelah menghirup air mata."

Dapatkan majalah Maskulin keluaran MAC 2011 untuk mengetahui selanjutnya.


Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
1 Komen Yang Bernas

24.2.11

"Give Away dari Magrib!"

Salam, 1blogger 1malaysia..



Sesaper nak Join boleh klik Banner kat atas

Due date : 28 Feb 2011 , tak lama lagi dah tue..cepat-cepat join.

Tag : aqim




 Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
1 Komen Yang Bernas

22.2.11

Lagi Gambar...

Salam, 1blogger 1malaysia..

Alangkah indah kehidupan ini, Jika saling mengasihi...




Ini jambatan bukan jamban yer kengkawan...
 


Syahdunyer ku rasa disaat ini...
 


Buluh betong ker nie????
 


Satu petang yang damai, kau kulihat menanti seorang teman....
 


Bercahaya yang jelas dimata...
 


Gugusan hari-hari indah bersamamu....
 


Ku meniti awan yang kelabu...
 
Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
2 Komen Yang Bernas

16.2.11

Ini adalah gambar...

Salam, 1blogger 1malaysia..

Lagi...lagi gambaq!!! Takdak benda lain ka yang boleh hang posting En.Epai oiiiiii....
Buat masa nie, benda nie la yang mampu aku posting...kehhhh


Otromen yang cedera parah akibat dibelasah teruk oleh rasaksa, beliau kini ditempatkan di HKL wad ICU.


Sapa kaki Laksa mesti terlioq tengok nie, nie laksa special My Mum Laksa Matang..telinga mesti merah punyalahhh


Pemandangan yang cantik dimata aku, tapi mungkin bukan dimata hangpa kut


Bunga Raya besaq gedabaq, boleh buat alas meja.


Aksi rempit polis angkasa Gaban sambil menayang rim berkilat2.

 Sekian dilaporkan..

P/s: Meh ler join GA mem aku...dia memang pemurah sebab nak bagi hangpa semua hadiah....syarat pun senang ja..meh usha sini.., nak tau hadiah apa, klik tang nie plakkk, apa lagi terjahlaaaaa...nahaiiiii

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi

GENGBLOGGER
0 Komen Yang Bernas

15.2.11

Terimalah..jeng..jeng..jeng

Salam, 1blogger 1malaysia..

Hari nie cuma nak berkongsi gambar yang dah lapuk jer....















Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
0 Komen Yang Bernas

11.2.11

Malam ini malam pesta

Salam, 1blogger 1malaysia..

Entry nie ditaip ditengah2 hiruk pikuk bunyi mercun. Tepat jam 12malam pesta bunga api bermula, nasib badanlah duduk dekat area orang Cina.

Aku dengan anak aku menikmati pesta bunga api nie, bukan main seronok lagi dia..yerlah depan rumah jer depa main bunga api. Boom..Booom..Boomm mulut anak aku, bukan mercun..

Nasib baikla jiran sebelah nie tak duk kat situ..kalu tak aku numpang skakila jawabnyer...

Aku dah rasa macam perang pulak, sini meletup sana meletup..depan belakang takdak bunyi lain, melainkan bunyi letupan jer...Dahsyattttt Malam nie depalah raja.

Asap korang jangan ceritalah..gerenti nyamuk pindah rumah malam nie.. aku pun dah naik lemas dah nie...

Tapi yang pasti laman rumah aku gerenti penuh dengan habuk kertas, sisa kertas mercun dan segala yang berkaitan dengan kertas..sabo jerlahhhh sapa suruh beli rumah depan simpang jalan..kannnn

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
0 Komen Yang Bernas

9.2.11

Entry tak best dan pendek

Salam, 1blogger 1malaysia..

Punyalah lama aku tak update blog nie...kerja banyakla pulakkan, lagipun otak dah kering idea nak buat entry...
Aku kekadang heran jugak, ada blogger yang mampu update blog depa setiap masa...tabik kat korang...dan aku tabik juga pada blogger yang mampu membuat entry panjang berjela....

macam Blog nie, rajin betul ko yer...siap bergambar lagi setiap entry...dan yang penting bermanafaat untuk readers...
Aku memang tak larat nak karang panjang2 lagu tu....kalu korang tak percaya singgahlah blog yang aku link tu...
Cau dulu.....


Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
2 Komen Yang Bernas

2.2.11

Krisis Mesir Nasib Pelajar Kita

Salam, 1blogger 1malaysia..

Berambus..berambus..berambus.....
Tak reti-reti lagi ka??
Agak-agaknya itulah kata yang dihambur kepada Presiden Hosni Mubarak yang telah menjadi Presiden selama 30 tahun di Mesir. Apala nak jadi dunia sekarang nie...

Aku bukan nak sembang banyak pasai krisis di Mesir nie, tapi nak bagitau korang ada satu blog nie yang dibuat khas untuk melaporkan situasi terkini krisis di Mesir..respek to admin blog kerana niat murni tersebut...  semoga Allah membalas jasa tuan/puan semua...amin



Kalu nak tau korang klik sini.

KRISIS MESIR NASIB PELAJAR KITA

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Malaysia Super League - PERAK