Layan Diri

Loading...

..SaYaNGku FaiSh..

0 Komen Yang Bernas

23.3.11

Radio yang paling ditakuti....

Salam, 1blogger 1malaysia..

Kalu baca berita nie, nak mandi laut pun rasa takut...tapi buat masa nie, negara kita masih dikategorikan selamat dari pencemaran radioaktif.

OSAKA, Japan - Paras kandungan radioaktif yang tinggi daripada tahap normal dikesan dalam air laut berdekatan loji jana kuasa nuklear Fukushima Daiichi di Fukushima yang rosak akibat gempa bumi kuat pada 11 Mac lalu, lapor pengendali loji itu, syarikat Tokyo Electric Power Co. (TEPCO) semalam.

Menurut jurucakap syarikat TEPCO, Naoki Tsunoda, tahap iodin-131 meningkat sebanyak 126.7 kali ganda dan sesium-134 pula 24.8 kali ganda tinggi daripada paras yang dibenarkan oleh kerajaan.

Katanya, kandungan tersebut dikesan dalam sampel air laut yang diambil kelmarin pada jarak 100 kilometer dari arah selatan loji Fukushima No. 1.

"Selain itu, tahap sesium-137 juga meningkat sehingga 16.5 kali ganda dan kobalt-58 pula lebih rendah daripada biasa.

"Namun, paras kandungan radioaktif itu masih lagi tidak membahayakan kesihatan manusia," katanya.

Sementara itu, dalam perkembangan terbaru kerosakan reaktor di loji jana kuasa nuklear Fukushima, pekerja-pekerja masih lagi berusaha untuk mengurangkan kerosakan loji tersebut.

Menurut agensi berita Kyodo, asap dan wap kelihatan keluar lagi daripada reaktor yang rosak semalam.

Kepulan wap putih dilihat keluar dari reaktor No.2 manakala asap seperti jerebu putih pula dilihat keluar daripada reaktor No.3.

Usaha-usaha menyembur air dan mengembalikan semula bekalan elektrik telah diberhentikan buat sementara tetapi kerja-kerja baik pulih disambung semula.

Dalam perkembangan yang berkaitan, sejumlah partikel kecil radioaktif dipercayai dari loji janakuasa nuklear Fukushima, Jepun telah dikesan berada di Iceland, kata sumber diplomatik semalam.

Namun, bahan radioaktif itu terlalu rendah untuk menyebabkan sebarang kemudaratan kepada manusia.- Agensi

Kredit:- Kosmo!

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
0 Komen Yang Bernas

21.3.11

Testing..testing..kababooommm

Salam, 1blogger 1malaysia..

Sekali lagi depa gunakan alasan untuk menjatuhkan kerajaan yang dah tak diiktiraf sebagai peluang untuk menguji sistem ketenteraan dan persenjataan depa...sapa depa tu...alah makhluk perosak yang sentiasa merosakkan negara islam atas alasan yang ntahapahapantah.....untung-untung dapat minyak yer...!!!demmmmm

TRIPOLI – Tentera perikatan yang diketuai Amerika Syarikat (AS) menjadikan sasaran ketenteraan Libya untuk menguji kekuatan dan kecanggihan peluru berpandu Tomahawk edisi terbaru.

Peluru itu bukan sahaja meninggalkan kesan kemusnahan malah mampu memastikan tentera perikatan berada pada tahap risiko yang kecil kerana ia boleh dilancarkan dengan tepat, jauh dari kawasan konflik iaitu dari kapal perang atau kapal selam.

Senjata itu digunakan oleh pihak Britain dan AS kerana ia sukar untuk dikesan dan mampu terbang pada ketinggian yang rendah dan laluan sukar.

Selain itu, ia mampu terbang pada kelajuan supersonik dan telah digunakan secara meluas ketika konflik Perang Teluk dan operasi susulan pada Jun 1993.

Kemunculan Tomahawk menuju ke Iraq pada waktu siang menjadi satu daripada imej yang mengagumkan ketika konflik tercetus pada 1991.

Tomahawk turut digunakan ketika perang Bosnia pada 1995 dan di Iraq sekali lagi pada 1996. Peluru berpandu itu boleh juga dilengkapi dengan senjata konvensional atau bom nuklear.

Tomahawk mula diperkenalkan oleh syarikat General Dynamics pada tahun 1970-an dan digunakan secara rasmi oleh Tentera AS pada 1983 sehingga ke hari ini.

Kredit:- Kosmo!

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
0 Komen Yang Bernas

12.3.11

Tsunami

Salam, 1blogger 1malaysia..

Tsunami...kalu tengok video bagaimana tsunami melanda daratan...boleh diumpamakan seperti kita mencurahkan air untuk mencuci kotoran di atas lantai..dan pastinya kita tak terbayang tiupan sangkakala yang pertama!!!

Sedarkah kita akan tanda-tandanya yang kecil mahupun yang besar....

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
3 Komen Yang Bernas

4.3.11

Bahuku Bantalmu

Salam, 1blogger 1malaysia..

Danial a.k.a Abang Long, suke benor dia tido ataih bahu aku. (suka ker pun!!! ) nak kata empuk tak ler jugak..(padahal budak tu dah ngantukk sangat!!!) keras tulang adalah  kut...dalam duk belek-belek foto lama jumpalah lima keping foto Danial tido ataih bahu aku..( bukan jumpa, tapi cari..kehhhh )

Sekarang nie dah kurang skit dukung Danial...bukan tak dukung langsung..kurang!!!! Tapi yang pastinya setiap pagi aku still dukungkan dia ataih bahu aku nie..sebab nak bawak masuk keta..yerlah nak gi ngantor kerumah pengasuh...(takkan nak kejut dia pulakkan)

Kalo tengok skill dukung pun sama jer kan...(perlu skill ker En.Epai woiii) aku kekok skit kalu dukung belah kanan..belah kiri rasa lebih stabil dan selesa...padahal buat kerja tangan kanan..ntahler...
Jom kita sesama layan gambar bapak mithali nie...(nak jugak)



Nie kalu tak salah aku, masa berkelah dikampung...mandi sungai



Lupa kat mana????



Lupa jugak!!!



Genting niehh....yer kompom genting




Pangkor trip yang ke brapa! Lupa lagi (seb baek ada sotong tu )



Yang nie, si Adik pulak akan ambil alih bahu aku...abang jangan marah yer..




Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
2 Komen Yang Bernas

3.3.11

Sambil minum petang

Salam, 1blogger 1malaysia..

Sambil-sambil minum petang tu tengok-tengok ler gambaq nie yer....sekadar mencuci mata yang tengah kelabu...
Nie namanya torchligt a.k.a lampu suluh



Pepsi + jam = ?




Korang tekalah binatang apa nie? aku pun mushkil gak niehh..



Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
0 Komen Yang Bernas

1.3.11

Akhirnya aku berjaya.....

Salam, 1blogger 1malaysia..

Fuhhh!!! Berjaya jugak aku buat header untuk blog aku yang tak seberapa nie....godek punya godek...padam..punya padam...menjadi lah jugak...dengan ini aku nak ucap terima kasih pada pakcik aku iaitu pakcik Gugel yang banyak memberi link-link berfaedah untuk aku belajar buat header blog...alah korang taip jer, bersepah link keluar..

Walaupun tak secantik mana, tetapi kepuasan tu memang amat terasa..iyolah kitakan buta it skitt...memang puaslah kalau dapat buat something yang special..kehhhhh


Harap2 header nie dapat bertahan lama lah yer...sebabnya kalu dah dapat skill selalunya kita cepat jer nak buat yang lain..tak paham betoi aku...tapi header blog orang laen lebih mantoppp dari header aku...errr ader ker lagi contest header paling cun tu????

Dalam header tu ader gambar aku, gambar orang rumah aku dan putera serta puteri aku..takkan nak bubuh gambaq orang lain pulakkan...kehhhh
Korang janganlah kutuk aku yer...kecil hati aku nanti..aku nie mudah tersentuh tau....wakakakaka

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Malaysia Super League - PERAK