Layan Diri

Loading...

..SaYaNGku FaiSh..

2 Komen Yang Bernas

26.8.10

Ketiak Masam

Salam, 1blogger 1malaysia..

Belengaih...hangpa tau ke benda apa....lebih kurang macam belendiaq...ala peluh yang berlebih-lebihan dicelah-celah pelipat yang buat kita rasa tak selesa...kalu hangpa berjemoq tengah panaih, ketiak akan jadi belengaih dan akan berbau kurang harumla....sapa2 nak rasa maih ikut aku kerja...aku gerenti hangpa akan rasa apa itu belengaih...ya itu ayat baru hari nie...orang2 utara memang slalu guna perkataan nie...lagi kalu buat kerja berat..slalu depa kata belengaih juboq...contoh ayat....mampuih nak tolak keta nie sampai bengkel, mau belengaih juboq tengahari nie....ok ada paham ka....tak paham...nahaiiiiii hangpa pi tanya orang utara sindri la.....

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
2 Komen Yang Bernas

25.8.10

100 plus botol besaq satu

Salam, 1blogger 1malaysia..

Huiiii cuaca la nie lain macam noo...panaihhh tak hingat....orang mcm aku yang keja kat " site " terpaksa mengadap mentari yang semakin terik...keja beb...takkan hang nak ngular plak...panaih ker, mendung ker kalu site ada problem aku mesti kena turun tengok...tangan aku dah separuh legam dah nie, itu baru beberapa hari..kalu dah beberapa minggu, beberapa bulan...hangpa bayangkanlah dia punya legam lagu mana!!
Balik kerja dengan kehausan yang teramat sangat....dah dua hari aku tonggang ayaq ais..slalunya aku memang elakkan ais nie..tapiiiii tak tahannnn....100 plus besaq tu boleh habis sewaktu berbuka jer..bayangkan betapa hausnya insan yang bernama En.Epai nie...hari nie pun nampak gayernyer ayaq ais lagi laaa...nahaiiiiii

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
2 Komen Yang Bernas

19.8.10

Laaa Baru Aku Tau....

Salam, 1blogger 1malaysia..

Ada yang sibuk duk jaga harta..ada yang sibuk duk jaga kulit muka dan yang best ada yang duk pulun jaga pangkat dan kedudukan...sebab ini semua melibatkan maruah diri..kata oranglah bukan aku...keutamaan yang perlu kita cari adalah nikmat keimanan dan rahmat dariNya..bulan posa nie adalah peluang untuk kita merenung diri sendiri..layakkah kita ke syurga ciptaanNYa dengan amalan yang kita telah lakukan...berapakah dosa yang telah kita buat...terjagakah mata, lidah dan pancaindera kita selama ini...jadi dalam mencari apa sekalipun taatilah undang2 Allah supaya tak terpadam cahaya hidayah dan tak ditarik nikmat yang telah diberikanNya...jadi jom kita pulun beribadat dibulan posa...Nahaiiiii aku merepek lagi...

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
0 Komen Yang Bernas

18.8.10

I follow U, U followlah I

Salam, 1blogger 1malaysia..

Biasa dengar ayat niekan...ada sesetengah blog awal2 lagi dah warning pasai follow-follow nie...sapa yang hangpa nak follow...mesti blog yang punya namakan..jadi sapa pulak yang nak follow blog hangpa, macamana nak org polo blog hangpa tambahan bagi blogger baru...cara yang mudah ialah polo blogger yang baru ( newbie ) dengan harapan depa polo kita balik..betul tak....aku pun buat camtu gak...nak bina komuniti kita sendiri dikalangan newbie...yang otai2 depa tak sempat dah nak polo memelow nie...jadi orang baru kena tolong orang barulah jawabnyer...cuma rasa terkilan skitlah kalu buka blog, pastu nampak warning..dont polo memelow kat sini....adoiiiii...meskipun itu hak peribadi tuan blog, tapi salahkah kita polo-memolow...bagi aku takdak hal...sekurang-kurangnya kita ada juga follower dan biaqla bertambah...untung2 dapat masuk blog list depa...dan depa tau yang aku ada buat update...nak tengok ka..tak tengok ka...itu belakang kira...sama juga kalu depa polo aku...aku cuba akan polo balik...yang blog otai kita jadikan panduan....bagi yang baru ( newbie ) kita jadikan permulaan untuk kita nak jadi otai...kalu dah polo..esok2 boring ngan blog tu...hangpa stop following that blog la kan senang....nahaiiii apa aku merepek nie..

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
1 Komen Yang Bernas

Roslin Hashim bercerai lagi...nahaiiiii

Salam, 1blogger 1malaysia..
Kredit to Pakcik GooGle

Penceraian pemain badminton negara ni dah nak masuk kali kedua rasanya...jodoh tak panjang nak buat lagu mana..hanya bertahan sebulan ja...penceraian dengan Norhayati othman akan difailkan di Mahkamah Rendah Syariah Daerah Gombak Timur. Roslin pemain badminton..bini dia Pengarah Pemasaran Finas...depa kata permohonan dibuat sebab ada masalah rumahtangga...mestilah ada masalah ye tak..kalu takde masalah takkan sampai nak bercerai berai...Dulu perkahwinan pertama tahan 12 hari jer..apa masalahnya hanya depa berdua yang tau...aiiyooo simpang malaikat 44 kata orang lah....


Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
5 Komen Yang Bernas

13.8.10

Buang Bayi Hukuman Mati

Salam, 1blogger 1malaysia..

Nahhhh tajuk berita yang aku rasa akan menggerunkan sesiapa yang terpikiaq nak buang bayi....manusia lagi takut hukuman dunia dari hukuman Allah ghupernyer....abih kesalahan zina mcmana plak....kebanyakkan pembuang bayi nie....adalah penzina....aku rasalah.....arghhh rejam aja ngan batu..itupun kira hukuman mati gak....setuju..!!! kalu dapat tangkap maknya..tangkaplah skali bapaknya juga...yang si maknya janganlah malu2 nak bagitau polis sapa bapaknya....
Muka depan utusan E-Paper

Aku ada terbaca soal jawab mengenai nikah semasa hamil..tak ingat aku baca kat mana? ada perkara yang perlu di beri perhatian " wanita yang hamil anak luar nikah tidak boleh berkahwin sehingga dia melahirkan anak" nikahnya tidak sah dan dianggap  berzina sepanjang tempoh perkahwinannya jika bernikah juga"
kalu salah fakta yang aku tulis nie harap betulkan yer.....

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
0 Komen Yang Bernas

12.8.10

Penangan Mee Kari 2 Bungkuih

Salam, 1blogger 1malaysia..

Gambaq kredit to pakcik GooGle

Adoiiiiiyaiii, ingatkan bolehla makan kurma ngan minum ayaq suam jer waktu berbuka..hampaiahhhh pi pasar ramadhan jer terus kelabu mata tengok mcm juadah.....last2 terbeli jugak mee kari 2 bungkuih, padahal aku nak makan sorang ja...elok2 siang perut slim....malam dah boroi balik...kahhhh takpe aku cuba hari nie plak....
apa yang penting kita cuba dulu...nahaiiiii

Doa Hari 3
" Ya allah, Berikanlah aku akal dan kewaspadaan dan jauhkanlah aku dari kebodohan dan kesesatan. Sediakanlah bagianku untukku dari segala kebaikkan yang engkau turunkan, demi kemurahanmu, wahai dzat yang maha dermawan dari semua dermawan"

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
1 Komen Yang Bernas

11.8.10

Selamat Berbuka Puasa Di Hari Pertama Ramadhan

Salam, 1blogger 1malaysia..

SELAMAT BERBUKA POSE BAGI YANG BERPOSA SAHAJA.....YANG BERPOSA SAHAJA...DIULANG YANG BERPOSA SAHAJA......nahaiiiii

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
2 Komen Yang Bernas

Nahaiiii Nafsuuuuuuu

Salam, 1blogger 1malaysia..

1 ramadhan..ada yang tak posa ka....lelaki wajib posa tiada keuzuran..pompuan dikecualikan jika ada keuzuran....setan dah kena ikat...kalu ada yang berperangai setan jugak...itu nafsu....kita kena lawan...yang paling mencabar nafsu ialah waktu nak beli juadah berbuka....nahaiiii hari pertama nie 20 hinggit boleh habis walapun untuk dua orang makan ja.....ishhhh nafsu..nafsu....membaziaq tu....dalam pala duk pikiaq nak beli apa petang nie,walaupun tak masuk waktu zohoq lagi...ayam percik...ikan bakaq....kuih....yong tau fu.....putu buloh...nahaiiiii skali lagi...nekad berbuka nie hanya nak makan kurma dengan ayaq suam jer.....nak dapat pahala berbuka.....meh kita ramai2 pulun.....posa kalu tak semayang tak guna jugak....nahaiiiiii

Doa hari ke-2
" Ya Allah, Dekatkanlah aku kepadamu dan jauhkanlah aku dari kemurkaan serta balasan-mu. Berilah aku keampunan untuk membaca ayat-ayatmu dengan rahmat-mu, wahai Maha Pengasih dari semua pengasih."

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
2 Komen Yang Bernas

10.8.10

Nahaiiiii Bau Tungkik

Salam, 1blogger 1malaysia..

Kredit to Mr Google

Adoiiiii semenjak dua menjak nie ...ketiak aku sebelah kanan bau hangit tungkik betoi la...puaih tonyoh deodoran sebotol..wangi kejap tu ja..bila dah mula berpeluh naik la bau tungkik...yang heran belah kanan ja..belah kiri harum semerbak plak....angkat barang skit dah mula belengaih ketiak aku nie....mesti nak masyukkk duit celah ketiak nieee......dah jadi kerja pulak nak mengelap ketiak 24 jam.....nak kata tak bersabun....skali mandi setengah botoi sabun aku tonyoh khas untuk ketiak ja...malam nie aku nak tonyoh ngan limau kasturi plak..tengok apa jadi..kalu tak wangi jugak...esok aku tonyoh ngan klorox......nahaiiiiiiii

nie ada petua untuk sapa2 ketiak hitam klik sini

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
1 Komen Yang Bernas

Doa Harian Ramadhan/ aku nak minta maaf

Salam, 1blogger 1malaysia..

Doa Harian Ramadhan

Hari Pertama
" Ya Allah! jadikan puasaku sebagai puasa orang-orang yang benar-benar berpuasa.  Dan ibadah malamku sebagai ibadah orang-orang yang benar-benar melakukan ibadah malam. Dan jagalah aku dan tidurnya orang-orang lalai. Hapuskanlah dosaku.... Wahai Tuhan sekelian alam!! Dan ampunilah aku, Wahai Pengampun para pembuat dosa."

Aku nak mintak maaf pada semua kalau ada salah dan silap, terlanjur kata, terkasar bahasa dan terguris hati sesapa sahaja yang membaca blog ini....semoga ramadhan nie kita dapat mengumpul seberapa banyak pahala dan rahmat yang sedia terhidang berlipatkali ganda yang hanya datang setahun sekali.

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
0 Komen Yang Bernas

9.8.10

Nahaiiii....Baby..Baby..owhhh

Salam, 1blogger 1malaysia..

Baby..baby....owhhh....
Alahmak....aku tak boleh blah betoi ngan lagu budak nie....tapi ramai bebudak suka giler lagu dia nieh...kalu aku kutuk pun, hangpa mesti kata....nahaiiii apa yang hang ada...dia dah terkenai dah..hang duk kat situ ja macam tunggul....perghhh tapi aku kalu dengaq lagu dia di radio kompom aku tukar channel...memang tak boleh blah..best lagi budak2 bintang kecik aritu....sori ar baby..baby..owhhh....aku tak boleh blah dengaq lagu hang .....kahhhh..baek dengaq lagu newboy..boleh gak layan....ini suma bukan sebab jelous tapi faktor umuq la....akukan dah tua...tak baek la kalu duk nyanyi lagu tu..baby..baby...owhhh....nak buat ringtone henpon nanti orang kata apa plak...maklumlah yang duk jaga tepi kain org la nie bersepah.....jom layan lagu nobody...nobody....nobody....punggahhhhh

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
0 Komen Yang Bernas

Tu diaaa....Rindu Bangat

Salam, 1blogger 1malaysia..

Rindu-rinduan jadi kenang-kenangan insan tersayang nun jauh disana.....
Ehhhh..baru semalam aku balik kg tengok anak bini...hari nie dah rindu kat depa plak..lagi2 ahli baru tu...ermm dah tembam anak papa ekkkk....baru lepas cukuq rambut dan berkhitan.....mama nye cakap masa bercukuq, bidan tu tersiat kulit kepala skit....tapi tak meraung plak si Dhamirah tu...kuat anak papa nie...uihhh rindunyer nak gomoi pipi dia....minggu nie balik lagi kg...angkut depa bawak balik sini......kalau dah rindu bangat perjalanan 4jam pun tak terasa....pulak2 sambil duk minum ayaq nira....perghhhhhh.....woiiiii hari minggu nie dah posa lah....punggahhhhhhhh

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
0 Komen Yang Bernas

Puhhhh...Penat

Salam, 1blogger 1malaysia..

Minggu pertama bulan Ogoih memang nayaaa.....start 1aribulan sampai hari nie...memang kederat aku dibelasah semau-maunya....kerja2 nasibla ko badan nak buat lagu mana? dah kerja dengan orang katakan...tak buat orang tak bayaq plak gaji hang....kehhhhh...ini suma gara2 krisis bekalan ayaq kat sini...dah masuk minggu kedua...tapi dont worry dah nampak semakin baekk dari sebelumnya...insyaallah kalu diizinkanNya....bulan posa nie takdaklah lagi krisis ayaq....aku memang berharap sangat supaya semua nie cepat habaih selesai...takdak orang bisin2 nak ayaq...wooo jangan memain woooo boleh gaduh kalu takdak ayaq....kalu letrik takdak orang boleh tahan...ayaqqqq jangan buat pasai........nahaiiiiiiii

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Malaysia Super League - PERAK