Layan Diri

Loading...

..SaYaNGku FaiSh..

2 Komen Yang Bernas

22.12.11

Pelaburan Emas..Ini jalan Terbaekkkkk

Salam, 1blogger 1malaysia..

Fuhhhhh kalu dibiarkan dalam poket sehari jer boleh habis nie...Nak buat aper yer supaya tak habis dan semakin bertambah dari masa ke semasa....


Ini ler jawapannya..kita melabur dalam pelaburan emas..jangka masa panjang tentunya berganda2..jangka masa pendek pun boleh juga...nak join tak?


Nie dinar emas...sekarang rege dalam RM7** camtulah...kalau rasa nak pakai duit boleh letgo dinar nie dulu...jom mulakan dengan beli dinar...
 Aku tak pandai berkata-kata...berbicara dengan tutur bahasa yang indah dan mempersonakan sesiapa yang mendengar jadi biarlah gambar-gambar ini menjadi bukti. Bukti kepada pelaburan yang aku buat sekarang nie...insyallah jom sama2 kita memerdekakan kewangan kita...

Sapa berminat sms aku di no 012-4376326...insyallah aku bantu..


Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
0 Komen Yang Bernas

21.12.11

Langkah pertama ke arah memerdekakan kewangan

Salam, 1blogger 1malaysia..

Alhamdullilah, berjaya jugak aku membuat satu pelaburan yang aku rasa amat menguntungkan, rendah risikonya dan akan memerdekakan kewangan aku kelak...

Setelah sekian lama aku mencari pelaburan yang macam nie...padahal benda nie selalu bermain depan mata aku...3 hari 3 malam jugakla duk berfikir apakah ini jalan yang terbaik...

Buat masa nie, aku perlu mendalami ilmu pelaburan ini, walaupun rendah risikonya tak bermana kita tak perlukan ilmu pelaburan..thank pada sifu aku!!

Dan yang paling best sekali, aku dah menjadi agen/dealer pelaburan ini..walaupun baru langkah pertama tetapi aku percaya ia memang berbaloi....yesss!!!!

Insyallah aku akan buat kupasan mengenai pelaburan ini nanti...


Sapa berminat boleh sms aku di 012-437 6326

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
1 Komen Yang Bernas

26.11.11

Up Skit!!!

Salam, 1blogger 1malaysia..

Takder aper crita pun, just nak up balik blog....wakakaka

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi http://www.gengblogger.com/?ref=SaYaNGku FaiSH
2 Komen Yang Bernas

23.6.11

Tak puashati dengan KL Gangster!!! Lu ada berani!!!

Salam, 1blogger 1malaysia..

Apa yang tengah panas sekarang nie yer...

KL gangster cecah 10 juta..perghhh panas..panas...
Baru tadi aku terbaca satu blog yang tak berapa minat filem melayu agak nyer, sebab dia bandingkan dengan filem hollywood yang setakat 10juta itu baru dijadikan modal...dia tulis produksi filem yang buat buat filem gangster nie hanya kejar duit jer..itulah fahaman aku..maklumlah dia tulis dalam bahasa hollywood, aku pun tak berapa paham sangatlah..
Tapi nak bandingkan filem KL gangster dengan The Godfather memang jauhla tarafnyer...Mungkin jugak blogger tu anggap skrip masih longgar dan terjemahan gangster tu masih kureng...sebab tiada aktiviti-aktiviti kegengsterism dalam filem..hanya lawan,lawan,tumbuk,sepak, terajang bunuh orang..
Itu mungkin pendapat beliau dan mungkin beliau ingin mellihat industri filem kita setaraf hollywood dan penuh dengan mesej-mesej yang positif..

Tapi bagi aku industri perfileman dimalaysia dah mampu menarik keuntungan dan jumlah penonton yang tinggi...rata-rata filem yang berteraskan aksi semakin mendapat perhatian penonton....kepada Skop production dan Shamsul...teruskan usaha anda....

Saya tunggu astro first...wakakakakaa



pow dari Google


Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
0 Komen Yang Bernas

9.6.11

[Gempak] Top 5 most viewed videos on youtube

As Salam, 1blogger 1malaysia..

Anda layan youtube...anda tau top ranking all the time..meh abang tunjukkan..
Korang layan jer tau...

No 1
Justin Bieber-Baby ft Ludacris
560,547,955 views
Google


No 2
Lady Gaga-Bad Romance
386,155,272 views
Google


No 3
Waka Waka- Shakira
351,176,744 views
Google


No 4
Eminem-Love The Way You Lie ft Rihanna
344,177,188 views
Google


No 5
Charlie Bit My Finger-Again!
334,489,376 views

Google
 Sumber: Youtube

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
0 Komen Yang Bernas

8.6.11

Meh layan nafsu

Salam, 1blogger 1malaysia..

Kah..kah..kah...meh melayan nafsu..


Kredit to Youtube



Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
1 Komen Yang Bernas

12.5.11

" Stim " sepanjang malam.

Salam, 1blogger 1malaysia..

Malam tadi aku rasa malam yang amat panjang, kerana aku tidoq tak sedarkan diri...Anak menangis ker, mak budak teriak ker langsung tak menjengah ke telinga aku. Sunyi sepi jer aku rasa. Mimpi pun tak datang menyinggah.

Cuma yang aku terasa seperti diawang-awangan, khayal semacam jer...

Waktu sebelum tidur
Tengah syok melayan 360 di TV3, yang bercerita tentang basikal lama aka basikal tua...
Itulah kenderaan aku naiki ketika masih belajar disekolah menengah. Untung kalau naik basikal beroda besar nie..laju semacam jer bila dikayuh..member aku banyak yang pakai basikal beroda kecil..dengan selamber lah korang aku tinggalkan..

Basikal tua pada zaman aku itu seumpama basikal racing lah kononnya, basikal racing tahun itu agak mahal harganyer manakan mampu abah aku nak beli..Basikal tua itu pun abah punya, dia ada dua jadi dia bagi aku satu. Best jugak mengenang kisah dulu-dulu.

Pekan/pusat bandar/sekolah terletak lebih kurang 10km dari rumah aku, jauh....takder lah jauhkan, aku boleh ulang alik hari-hari hanya dengan menunggang basikal jer...kalau sekarang memang tak terdaya kut..1km pun aku dah mengah/semput gila..Basikal tua tu dah tiada lagi ia telah dijual sebagai besi buruk setelah berkhidmat dengan cemerlang sekian lamanya. Nostalgia..nostalgia....rasa macam nak cari basikal tua lah pulak...

Waktu nak tidoq

Telan pil selesema dengan pil ubat batuk atas arahan doktor, maka berlakulah ke "stim " an sementara otak aku. Cehhh patutler aku rasa diawang-awangan..ZZZZZZZZzzzzzzzzz



Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
1 Komen Yang Bernas

11.5.11

Memang hari yang panas

Salam, 1blogger 1malaysia..

Seram sejuk, pinggang rasa nak patah, kaki terasa amat lenguh sekali...adoiiii dah puas aku menggeliat untuk legakan sakit pinggang nie...nak kena cari maajun Petani nie...

Tapi bila terbaca cerita nie, hati pulak terasa sakit..betul!! sapa baca mesti sakit hati punyalah...aku gerenti...
Aku yang duk seram sejuk nie pun terasa panas kembali...memikirkan sanggupnyer manusia memperbodohkan manusia lain demi kesenangan diri sendiri...apa halkan...tak boleh kah buat kerja yang jujur...sejujur..jujurnya...tak bolehkah mencari yang halal dan berkat hasilnya...Aduhhh manusia-manusia bermacam ragam dan peel..

Korang bacalah kupasan dan pendedahan dari blog yang sememangnyer kerja dia mendedahkan dan melaporkan realiti dalam kehidupan..

Kerja yang murni telah Tuan buat...TQ
Syabas pada KPDNKK cawangan Gombak...


Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
0 Komen Yang Bernas

Semalam yang panas

Salam, 1blogger 1malaysia..

Semalam yang terik lagi panaih tak hingat..aku rasa mau dalam 35 darjah celcius kut.
Bermula kerja aku disite setelah menyetelkan kerja-kerja dipejabat ( yerla tu ), dalam jam 9.30pagi aku pun geraklah ke tapak kerja yang mengambil masa sepatutnya 15 minit tapi aku dah jadikan tempoh perjalanan menjadi 45minit.

Apahal lak lambat sangatkan....mau tak lambat aku bawak keta dalam 40-50 km sejam jer dan tak memotong pun sepanjang perjalanan ke tapak kerja...berhemah bukan...kejadah berhemah aper!! Sajer nak curik tulang jer...Buat aper laju-laju..bahaya!!! Lagipun geng-geng dah gerak dulu...mestilah depa dah sampai and dah start buat kerja...

Dalam perjalanan aku nikmatilah keindahan alam semulajadi, sawah bendang, parit-parit yang menemani aku sepanjang tempoh perjalanan...Indahnyer ciptaan tuhan yer...lapang sikit minda nie...padi dah menguning tunggu masa untuk dituai...mesin-mesin padi pun dah beratur menunggu enjin dihidupkan dan tuan tanah pun tentunya sudah berkira-kira keuntungan yang bakal dimiliki..( entah ada ke tidak )

Aduhhh dah nak sampai dah....
Buka jer pintu kereta, terasa sekali perubahan suhu badan aku yang tadi bukan main sejuk dibuai aircond kereta..nahhh sekarang dibakar mentari la pulak...
Dari jauh dah nampak kesibukan kerja semua...ada yang melambai-lambai, ada yang mengibas-ngibas dan ada yang mengelap peluh seumpama selesai...perghhh banyak tul peluh ngko...

Aku pun terus menuju ke tempat kerja, sekali pandang jer, laju jer kaki aku ke gerai minum tepi jalan yang memang tersedia sekian lama...perghhh untung ler makcik hari nie...dalam kedai aku lihat, bos besar, bos kecik segala jenis bos tengah syok mengopi...ermmm langkah kanan aku hari nie... ( kanan haper, gerenti aku yang kena payung nie )

Confirm...memang aku kena bayar, pabila sorang-sorang angkat kaki berlalu tanpa menyeluk poket memasing...

" makcik kira semua, saya bayar" kata aku dengan nada sedikit sedih...bukan aper cuma not 50 jer ader dalam poket nie...

************************

Makan tengahari nanti, gerenti aku makan tempat jauh dari situ...yaaa gerenti punyalah....


Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
0 Komen Yang Bernas

20.4.11

Sila Sahin + Playboy = ?

Salam, 1blogger 1malaysia..

Inilah manusia akhir zaman...

Kalo ko nak bogel, ko bogel ler sorang2, takyah nak ajak2 orang lain join sama...

Tak pasal2 dah dibuang keluarga...

Sila Sahin

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
2 Komen Yang Bernas

13.4.11

Perak Vs Kelantan = 4 - 0

Salam, 1blogger 1malaysia..

Syabas pasukan perak berjaya belasah kelantan dengan 4 gol tak berbalas,

Gol pertama dijaringkan pada minit ke 5 oleh Mohd Fazrul Hazli...
Gol kedua oleh Shafiq Jamal pada minit ke 26...
Gol ketiga oleh penyerang Akmal Rizal pada minit ke 79...cool gak gol nie...
Gol terakhir oleh Razali Umar ( minit 82 ), striker kontroversi perak...dia nie pun cool gak...ramai fan perak bersorak ketika dia dibawa masuk...

Aku tengok live depan TV jer... Astro Arena....saja nak tengok game nie mungkin sebab perak lawan kelantan kut...kalu perak lawan negeri lain mungkin aku tak tengok..hahaha yerlah top 3 kan...

Sabtu nie nak lawan selangor...ini aku nak tengok..errr ada ke live!!!!




Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
0 Komen Yang Bernas

7.4.11

Teloq pun korang klon..hampassss

Salam, 1blogger 1malaysia..

Dunia.dunia...
Macam macam hal....semua nak diduplicatenyer...semua nak diklonnyer...nahaiii..

terbaru telur ayam pun hangpa nak ciplak...hamapehhh tulll...
dah tuhan ciptakan ayam untuk keluarkan telur..takyah ler kome nak ngambik alih tugas ayam tu...apahal plakkan....
pandai betul korang memikior teknik nak ciplak telur.nie ekkkk

Udah-udah ler tu...ghentikan kerja gilos nie....nahaiiii



Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
0 Komen Yang Bernas

5.4.11

Keyword panas berapi Video Seks Anuar Ibrahim

Salam, 1blogger 1malaysia..

keyword paling panas sekarang Video Seks Anuar Ibrahim....
Kalu dalam blog politik memang perkara nie jadi mainan depa...
Tapi blogger macam aku nak juga rasa tempias keyword nie...kahkahkakhaah.

TV3 dah promote blog yang ada video nie...kalu hangpa nak tengok...pandai2 la hangpa cari...
Dalam youtube depa dah buang kut..

Aku tak perlu komen apa-apa....
Bahaya wehhh...Nahaiiiii

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
0 Komen Yang Bernas

23.3.11

Radio yang paling ditakuti....

Salam, 1blogger 1malaysia..

Kalu baca berita nie, nak mandi laut pun rasa takut...tapi buat masa nie, negara kita masih dikategorikan selamat dari pencemaran radioaktif.

OSAKA, Japan - Paras kandungan radioaktif yang tinggi daripada tahap normal dikesan dalam air laut berdekatan loji jana kuasa nuklear Fukushima Daiichi di Fukushima yang rosak akibat gempa bumi kuat pada 11 Mac lalu, lapor pengendali loji itu, syarikat Tokyo Electric Power Co. (TEPCO) semalam.

Menurut jurucakap syarikat TEPCO, Naoki Tsunoda, tahap iodin-131 meningkat sebanyak 126.7 kali ganda dan sesium-134 pula 24.8 kali ganda tinggi daripada paras yang dibenarkan oleh kerajaan.

Katanya, kandungan tersebut dikesan dalam sampel air laut yang diambil kelmarin pada jarak 100 kilometer dari arah selatan loji Fukushima No. 1.

"Selain itu, tahap sesium-137 juga meningkat sehingga 16.5 kali ganda dan kobalt-58 pula lebih rendah daripada biasa.

"Namun, paras kandungan radioaktif itu masih lagi tidak membahayakan kesihatan manusia," katanya.

Sementara itu, dalam perkembangan terbaru kerosakan reaktor di loji jana kuasa nuklear Fukushima, pekerja-pekerja masih lagi berusaha untuk mengurangkan kerosakan loji tersebut.

Menurut agensi berita Kyodo, asap dan wap kelihatan keluar lagi daripada reaktor yang rosak semalam.

Kepulan wap putih dilihat keluar dari reaktor No.2 manakala asap seperti jerebu putih pula dilihat keluar daripada reaktor No.3.

Usaha-usaha menyembur air dan mengembalikan semula bekalan elektrik telah diberhentikan buat sementara tetapi kerja-kerja baik pulih disambung semula.

Dalam perkembangan yang berkaitan, sejumlah partikel kecil radioaktif dipercayai dari loji janakuasa nuklear Fukushima, Jepun telah dikesan berada di Iceland, kata sumber diplomatik semalam.

Namun, bahan radioaktif itu terlalu rendah untuk menyebabkan sebarang kemudaratan kepada manusia.- Agensi

Kredit:- Kosmo!

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
0 Komen Yang Bernas

21.3.11

Testing..testing..kababooommm

Salam, 1blogger 1malaysia..

Sekali lagi depa gunakan alasan untuk menjatuhkan kerajaan yang dah tak diiktiraf sebagai peluang untuk menguji sistem ketenteraan dan persenjataan depa...sapa depa tu...alah makhluk perosak yang sentiasa merosakkan negara islam atas alasan yang ntahapahapantah.....untung-untung dapat minyak yer...!!!demmmmm

TRIPOLI – Tentera perikatan yang diketuai Amerika Syarikat (AS) menjadikan sasaran ketenteraan Libya untuk menguji kekuatan dan kecanggihan peluru berpandu Tomahawk edisi terbaru.

Peluru itu bukan sahaja meninggalkan kesan kemusnahan malah mampu memastikan tentera perikatan berada pada tahap risiko yang kecil kerana ia boleh dilancarkan dengan tepat, jauh dari kawasan konflik iaitu dari kapal perang atau kapal selam.

Senjata itu digunakan oleh pihak Britain dan AS kerana ia sukar untuk dikesan dan mampu terbang pada ketinggian yang rendah dan laluan sukar.

Selain itu, ia mampu terbang pada kelajuan supersonik dan telah digunakan secara meluas ketika konflik Perang Teluk dan operasi susulan pada Jun 1993.

Kemunculan Tomahawk menuju ke Iraq pada waktu siang menjadi satu daripada imej yang mengagumkan ketika konflik tercetus pada 1991.

Tomahawk turut digunakan ketika perang Bosnia pada 1995 dan di Iraq sekali lagi pada 1996. Peluru berpandu itu boleh juga dilengkapi dengan senjata konvensional atau bom nuklear.

Tomahawk mula diperkenalkan oleh syarikat General Dynamics pada tahun 1970-an dan digunakan secara rasmi oleh Tentera AS pada 1983 sehingga ke hari ini.

Kredit:- Kosmo!

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
0 Komen Yang Bernas

12.3.11

Tsunami

Salam, 1blogger 1malaysia..

Tsunami...kalu tengok video bagaimana tsunami melanda daratan...boleh diumpamakan seperti kita mencurahkan air untuk mencuci kotoran di atas lantai..dan pastinya kita tak terbayang tiupan sangkakala yang pertama!!!

Sedarkah kita akan tanda-tandanya yang kecil mahupun yang besar....

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
3 Komen Yang Bernas

4.3.11

Bahuku Bantalmu

Salam, 1blogger 1malaysia..

Danial a.k.a Abang Long, suke benor dia tido ataih bahu aku. (suka ker pun!!! ) nak kata empuk tak ler jugak..(padahal budak tu dah ngantukk sangat!!!) keras tulang adalah  kut...dalam duk belek-belek foto lama jumpalah lima keping foto Danial tido ataih bahu aku..( bukan jumpa, tapi cari..kehhhh )

Sekarang nie dah kurang skit dukung Danial...bukan tak dukung langsung..kurang!!!! Tapi yang pastinya setiap pagi aku still dukungkan dia ataih bahu aku nie..sebab nak bawak masuk keta..yerlah nak gi ngantor kerumah pengasuh...(takkan nak kejut dia pulakkan)

Kalo tengok skill dukung pun sama jer kan...(perlu skill ker En.Epai woiii) aku kekok skit kalu dukung belah kanan..belah kiri rasa lebih stabil dan selesa...padahal buat kerja tangan kanan..ntahler...
Jom kita sesama layan gambar bapak mithali nie...(nak jugak)



Nie kalu tak salah aku, masa berkelah dikampung...mandi sungai



Lupa kat mana????



Lupa jugak!!!



Genting niehh....yer kompom genting




Pangkor trip yang ke brapa! Lupa lagi (seb baek ada sotong tu )



Yang nie, si Adik pulak akan ambil alih bahu aku...abang jangan marah yer..




Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
2 Komen Yang Bernas

3.3.11

Sambil minum petang

Salam, 1blogger 1malaysia..

Sambil-sambil minum petang tu tengok-tengok ler gambaq nie yer....sekadar mencuci mata yang tengah kelabu...
Nie namanya torchligt a.k.a lampu suluh



Pepsi + jam = ?




Korang tekalah binatang apa nie? aku pun mushkil gak niehh..



Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
0 Komen Yang Bernas

1.3.11

Akhirnya aku berjaya.....

Salam, 1blogger 1malaysia..

Fuhhh!!! Berjaya jugak aku buat header untuk blog aku yang tak seberapa nie....godek punya godek...padam..punya padam...menjadi lah jugak...dengan ini aku nak ucap terima kasih pada pakcik aku iaitu pakcik Gugel yang banyak memberi link-link berfaedah untuk aku belajar buat header blog...alah korang taip jer, bersepah link keluar..

Walaupun tak secantik mana, tetapi kepuasan tu memang amat terasa..iyolah kitakan buta it skitt...memang puaslah kalau dapat buat something yang special..kehhhhh


Harap2 header nie dapat bertahan lama lah yer...sebabnya kalu dah dapat skill selalunya kita cepat jer nak buat yang lain..tak paham betoi aku...tapi header blog orang laen lebih mantoppp dari header aku...errr ader ker lagi contest header paling cun tu????

Dalam header tu ader gambar aku, gambar orang rumah aku dan putera serta puteri aku..takkan nak bubuh gambaq orang lain pulakkan...kehhhh
Korang janganlah kutuk aku yer...kecil hati aku nanti..aku nie mudah tersentuh tau....wakakakaka

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
1 Komen Yang Bernas

26.2.11

S.E.B.E.L.A.S???

Salam, 1blogger 1malaysia..

Macamana yer nak menguruskan kewangan setiap bulan yer??? Apa yang perlu aku buat???Macamana ekkk??


Kali nie aku copy dari Pa&Ma keluaran Jan11, artikel mengenai pengurusan kewangan kita..
Tips-tips yang diberikan amat berguna dan boleh kita jadikan panduan untuk menguruskan kewangan kita supaya setiap ringgit bermanafaat untuk kita.

S = Simpan untuk diri (dan keluarga) anda dahulu!
E = Elak pembaziran (Economise).
B = Bajet – Buat bajet, tulis dan patuhinya!
E = Elak emosi semasa membuat keputusan berkaitan kewangan.
L = Libatkan si kecil.
A = Awasi skim pelaburan tidak sah.
S = Sediakan dana kecemasan.

Nak tau penerangan-penerangannya kenalah pi cari majalah Pa&Ma nie, banyak faedah baca buku nie, membacakan boleh menambah ilmu.

Kredit to: Pa&Ma

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
0 Komen Yang Bernas

25.2.11

REMY ISHAK DAN AIR MATA WANITA

Salam, 1blogger 1malaysia..

Mohammad Zalimei Bin Ishak.

"ZERO TO HERO Berada dalam bidang seni lakon bukan apa yang difikirkan sewaktu pertama kali menjejakkan kaki di tanah metropolitan Kuala Lumpur. Pernah berkhidmat di beberapa hotel ternama tempatan sebelum melangkah ke uji bakat bersama Nuansa (syarikat produksi milik Osman Ali), Remy nyata tidak menjangka bakatnya diterima sutradara tersohor Osman Ali untuk membintangi Akuarium Cinta yang pada ketika itu hanya sempat siap 30% sahaja penggambarannya. Setelah hampir 3 tahun, filem pertama lakonan Remy itu akan disambung kembali penggambarannya dengan judul baru, Bara Jiwa yang turut menampilkan gandingan Remy bersama Diana Danielle dan bintang baru Nadiya Nisa. Pasti saja kita semua mengenal wajah macho miliknya terlebih dahulu melalui siri Nur Kasih dan Sindarela. Watak Adam yang dilakonkan sememangnya saya sifatkan sebagai batu loncatan buat Remy mengukuhkan namanya sebaris pelakon kelas satu tempatan."


Dan isu nie mesti korang baca tau...

AIR MATA WANITA TURUNKAN GHAIRAH SEKS LELAKI?

"Percaya atau tidak, air mata wanita boleh membuat hormon testosteron dan ghairah seks seseorang lelaki menurun. Beberapa kajian membuktikan bahawa kandungan molekul dalam air mata berbeza-beza tergantung penyebabnya. Air mata emosional yang menitis ketika sedih berbeza dengan air mata ketika terkena air bawang merah atau mata dimasuki debu. Air mata emosional pada wanita yang menitis ketika sedih dan menangis mempunyai pengaruh terhadap keadaan hormon lelaki yang menghirupnya. Penghasilan testosteron akan menurun yang pada akhirnya akan mengurangkan keghairahan seksual.

Fakta ini dilaporkan dalam sebuah penyelidikan yang dilakukan kumpulan penyelidik di Weizmann Institute of Science. Dalam penyelidikan tersebut, kumpulan yang dipimpin Prof Noam Sobel ini melibatkan 24 lelaki dewasa pada usia yang tidak disebutkan dengan terperinci. Masing-masing diberi 2 jenis cairan untuk dihirup, iaitu air mata emosional seorang wanita dan larutan mineral biasa yang sama-sama tidak berbau.

Setelah menghirup cairan yang kandungannya dirahsiakan itu, para peserta kajian itu ditunjukkan beberapa gambar wajah wanita secara bertukar-tukar dan diminta memberi penilaian.Analisis hasil penilaian menunjukkan 17 orang peserta merasakan kesan berbeza setelah menghirup kedua-dua jenis cairan tersebut. Gambar-gambar itu yang ditunjukkan kurang merangsang setelah peserta menghirup cairan yang berisi air mata berbanding ketika menghirup cairan larutan mineral biasa. Selain hasil penilaian terhadap gambar, hasil pemindaan otak peserta dengan magnetic resonance imaging (MRI) juga memberikan kesimpulan yang sama. Aktiviti di bahagian otak yang biasanya meningkat saat terangsang secara seksual kelihatan berkurang setelah menghirup air mata."

Dapatkan majalah Maskulin keluaran MAC 2011 untuk mengetahui selanjutnya.


Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
1 Komen Yang Bernas

24.2.11

"Give Away dari Magrib!"

Salam, 1blogger 1malaysia..



Sesaper nak Join boleh klik Banner kat atas

Due date : 28 Feb 2011 , tak lama lagi dah tue..cepat-cepat join.

Tag : aqim




 Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
1 Komen Yang Bernas

22.2.11

Lagi Gambar...

Salam, 1blogger 1malaysia..

Alangkah indah kehidupan ini, Jika saling mengasihi...




Ini jambatan bukan jamban yer kengkawan...
 


Syahdunyer ku rasa disaat ini...
 


Buluh betong ker nie????
 


Satu petang yang damai, kau kulihat menanti seorang teman....
 


Bercahaya yang jelas dimata...
 


Gugusan hari-hari indah bersamamu....
 


Ku meniti awan yang kelabu...
 
Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
2 Komen Yang Bernas

16.2.11

Ini adalah gambar...

Salam, 1blogger 1malaysia..

Lagi...lagi gambaq!!! Takdak benda lain ka yang boleh hang posting En.Epai oiiiiii....
Buat masa nie, benda nie la yang mampu aku posting...kehhhh


Otromen yang cedera parah akibat dibelasah teruk oleh rasaksa, beliau kini ditempatkan di HKL wad ICU.


Sapa kaki Laksa mesti terlioq tengok nie, nie laksa special My Mum Laksa Matang..telinga mesti merah punyalahhh


Pemandangan yang cantik dimata aku, tapi mungkin bukan dimata hangpa kut


Bunga Raya besaq gedabaq, boleh buat alas meja.


Aksi rempit polis angkasa Gaban sambil menayang rim berkilat2.

 Sekian dilaporkan..

P/s: Meh ler join GA mem aku...dia memang pemurah sebab nak bagi hangpa semua hadiah....syarat pun senang ja..meh usha sini.., nak tau hadiah apa, klik tang nie plakkk, apa lagi terjahlaaaaa...nahaiiiii

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi

GENGBLOGGER
0 Komen Yang Bernas

15.2.11

Terimalah..jeng..jeng..jeng

Salam, 1blogger 1malaysia..

Hari nie cuma nak berkongsi gambar yang dah lapuk jer....















Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
0 Komen Yang Bernas

11.2.11

Malam ini malam pesta

Salam, 1blogger 1malaysia..

Entry nie ditaip ditengah2 hiruk pikuk bunyi mercun. Tepat jam 12malam pesta bunga api bermula, nasib badanlah duduk dekat area orang Cina.

Aku dengan anak aku menikmati pesta bunga api nie, bukan main seronok lagi dia..yerlah depan rumah jer depa main bunga api. Boom..Booom..Boomm mulut anak aku, bukan mercun..

Nasib baikla jiran sebelah nie tak duk kat situ..kalu tak aku numpang skakila jawabnyer...

Aku dah rasa macam perang pulak, sini meletup sana meletup..depan belakang takdak bunyi lain, melainkan bunyi letupan jer...Dahsyattttt Malam nie depalah raja.

Asap korang jangan ceritalah..gerenti nyamuk pindah rumah malam nie.. aku pun dah naik lemas dah nie...

Tapi yang pasti laman rumah aku gerenti penuh dengan habuk kertas, sisa kertas mercun dan segala yang berkaitan dengan kertas..sabo jerlahhhh sapa suruh beli rumah depan simpang jalan..kannnn

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
0 Komen Yang Bernas

9.2.11

Entry tak best dan pendek

Salam, 1blogger 1malaysia..

Punyalah lama aku tak update blog nie...kerja banyakla pulakkan, lagipun otak dah kering idea nak buat entry...
Aku kekadang heran jugak, ada blogger yang mampu update blog depa setiap masa...tabik kat korang...dan aku tabik juga pada blogger yang mampu membuat entry panjang berjela....

macam Blog nie, rajin betul ko yer...siap bergambar lagi setiap entry...dan yang penting bermanafaat untuk readers...
Aku memang tak larat nak karang panjang2 lagu tu....kalu korang tak percaya singgahlah blog yang aku link tu...
Cau dulu.....


Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
2 Komen Yang Bernas

2.2.11

Krisis Mesir Nasib Pelajar Kita

Salam, 1blogger 1malaysia..

Berambus..berambus..berambus.....
Tak reti-reti lagi ka??
Agak-agaknya itulah kata yang dihambur kepada Presiden Hosni Mubarak yang telah menjadi Presiden selama 30 tahun di Mesir. Apala nak jadi dunia sekarang nie...

Aku bukan nak sembang banyak pasai krisis di Mesir nie, tapi nak bagitau korang ada satu blog nie yang dibuat khas untuk melaporkan situasi terkini krisis di Mesir..respek to admin blog kerana niat murni tersebut...  semoga Allah membalas jasa tuan/puan semua...amin



Kalu nak tau korang klik sini.

KRISIS MESIR NASIB PELAJAR KITA

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
1 Komen Yang Bernas

31.1.11

Adoiiiiiiii

As Salam, 1blogger 1malaysia..

Adoi....Chong wei kalah lagi dengan Lin Dan...berbulu jer kau tengok si lindan nie...memang kerek giler....dia punya saiko memang tak boleh tahan woooo....

Adoi....rusuhan lagi...wehhhh kerajaan bila hangpa nak bawak balik rakyat/student kat mesir tu woiiii.....rusuhan dah menggila tu wehh..jangan sampai ada yang jadi korban plak.....

Adoi....adoiiii...adoiiiii..........bila nak rajin nie....nahaiiiiii

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
GengBlogger
4 Komen Yang Bernas

26.1.11

Baca lagi best dari tulis

Salam, 1blogger 1malaysia..

Mood dah ke laut...semangat nak berblog semakin luntur....tak tau ler pasai aper...aku rasa aku lebih minat membaca blog orang menulis blog... ok. titik.

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
0 Komen Yang Bernas

21.1.11

Sekali kena....baru tau

Salam, 1blogger 1malaysia..

Alhamdulillah demam aku dah semakin kebah, uihhh lama gak aku demam nak masuk 4 hari dah...kalu hari nie masih demam, doktor nak amik darah untuk diuji..kut kut kena denggi...

Aku nie memang payah nak demam, tapi kalu kena sekali mesti meleret-leret lamanyer..pastu sendi-sendi jadi lenguh, urat2 terasa tegang merata tempat..

Nak bangun pun rasa tak mampu jer, sampaikan nak gerakkan ibu jari pun terasa lemah sekali....apakan lagi nak menaip entry diblog...errmmm jauh sekalilah...

Syukur kerana terus diberi kesihatan ini, walaupun tekak masih tak dapat nak menerima masin, manis, pahit segala...tapi suara dah tak serak lagi, cuma sengaunyer masih ada coz hidung masih tersumbat dek selsema...

Oklah tak mau tulis panjang2, nanti berjangkit plak korang dengan demam aku nie....nahaiiiiii

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi

GengBlogger
8 Komen Yang Bernas

13.1.11

Interlok, baik punya cilok

Salam, 1blogger 1malaysia..

Interlok...apa yang miker tahu tentang interlok....yang aku tau buku untuk pelajar tingkatan lima sastera...
zaman aku dulu bukunyer bertajuk Mereka Yang Tertewas....cukup minat aku dengan subjek sejarah tu, pasai cikgu yang mengajarnya sangat sempoi...setahun belajar tak abih-abih buku tu..punyala lama..kehhhh

Teringin juga aku nak baca novel interlok nie..nak tau jugak muka surat berapa ayat-ayat perkauman ditulis..nak tau jugak baris-baris mana yang menunjukkan perkauman nie...kaum mana yang disentuh....memang aku nak tau sesangat nie....

Punyalah hebat buku nie, padahal ia untuk pembelajaran saja, tapi buku nie dikatakan menyentuh sensitiviti kaum tertentu....rasa aku buku lain pun tak keluar masuk kabinet...

Inilah akibat buku pun nak dipolitikkan, api perkauman dicucuhnyalakan bermodalkan buku bertajuk Interlok..
Aku nak juga tau keputusan Jawatankuasa Khas kementerian pelajaran ke atas buku ini....
Hasil penulisan sasterawan negara Datuk Abdullah Hussain juga menjadi episod duka beliau apabila nashkah2 dibakar oleh sesetengah pihak yang tidak bersetuju dengan isi kandungan Interlok.

Aku percaya ramai orang berebut nak cari buku nie ...sebabnya kalu dah baca baru kita tau mana baik buruknyer....nahaiiiii


Sumber Institut Terjemahan Negara Malaysia
 Sapa nak beli klik sini

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi

GengBlogger
3 Komen Yang Bernas

12.1.11

Harimau pun dapat duit

Salam, 1blogger 1malaysia..

Sapa kata harimau makan daging jer... la nie harimau pun makan duit...kehhh

Aisssss.....memain jer..
Bertuah badan sungguh pemain bola kita ( pasukan Harimau Malaya ) terbaru nie mendapat insentif atau imbuhan daripada kerajaan malaysia..yahooo pakcik kaya!!!!

Perkara itu telah diumumkan oleh PM kita sendiri pada pertemuan dengan Harimau Malaya hari ini.
Maknanya seorang pemain mendapat RM 15,000 tunai dan 50,000 unit amanah saham wawasan 2020.

Fuhhh berbaloi-baloi itu belum lagi imbuhan dari negeri masing-masing, ada yang dapat rumah dan tanah lagi...adoiii rasa nak main bola pulak..kehhhh

Imbuhan nie korang jadikan pembakar semangat untuk menaiktaraf bola sepak kita..pasnie target FAM mesti tinggikan dan diharap harimau terus mengaum dan tak hilang taring..nahaiiiii


Foto oleh:- Izhari Ariffin/Berita Harian

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi

GengBlogger
8 Komen Yang Bernas

11.1.11

AJL memang Power

Salam, 1blogger 1malaysia..

Masih lagi dalam mood Juara Lagu nie....aikkk baru 2 hari, takkan dah lupa kut...macamana nak evergreen lagu yang dah jadi juara tu nanti...

Kalu dolu-dolu yang menang juara lagu nie memang lagu yang jenis power2 dan vokal depa pun power jugak..boleh kata semua super powerlah...

Itu yang segmen nyanyian bagi mengenang kembali juara lagu terdahulu boleh dikatakan terbaeekkkk....

Francisca Peter....power!!! Suara tak lari,macam dengar CD jer...

Nash...power!!! Vokalis Lefthanded nie memang masih maintain dengan suara serak2 basah...

M. Nasir...Power!!! Sifuler katakan...cuma Jamal Abdillah jer takder kalu tak mesti superrrr powerrrrr!!!

Sharifah Aini...Ziana Zain...Siti Nurhaliza.....tak perlu dipertikaikan lagi suara depa nie...tak terlawan dek orang sekarang...memang power!!!!!

Memang powerlah AJL kali nie...tu lah sambil layan AJL25 sambil aku minum Power Root..nak ambik power lah katakan....nahaiiiii

Imbasan Nostalgia AJL

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi

GengBlogger
12 Komen Yang Bernas

10.1.11

AJL25 " Juri Tak Profesional"

Salam, 1blogger 1malaysia..

AJL dengan AJK tak sama tau...kalau taktau jugak tanya ketua kampung masing-masing...kehhhhh nahaiiiii

Fuhhhh ribu-ribu ringgit dah masuk dalam poket pemenang Anugerah Juara Lagu 25, pemenang dapat duit, penonton dan peminat dapat kepuasan...penganjur pulak dapat penghargaan..

Masing dapat kelebihannya tersendiri...yang ruginya adalah orang2 yang tak pernah puashati @ makhluk yang sentiasa mencari masalah dengan orang lain. Biasanya selepas sesuatu acara, pasti akan dengar suara2 sumbang yang akan memperlekehkan keputusan. Juri tak profesional...lampu gelaplah, pentas macam sekolah tadika..lagu tak layak menang..suara macam kataklah.

Antara ayat/kata yang selalu sangat kita dengar.
" Ceh!!! lagu ntahapahapantah pun boleh menang ker, juri tak profesional langsung..tak reti menilai"

Sapa yang dengar mesti panas dengan statement yang diberi tu...kalu aku pun berapi telingakan..tapi ini semua lumrah, kita tak dapat puaskan semua kehendak,keinginan dan kemahuan semua.

Lastly TAHNIAH pada ANA RAFFALI kerana lagu beliau telah diangkat menjadi juara...Makan sorang pulak tu...kehhhhhh aku semakin menyukaimu Ana...nahaiiiii


Ana Raffali

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi

GengBlogger
4 Komen Yang Bernas

7.1.11

Datuk Misbun bersara ( belum masanya lagi )

Salam, 1blogger 1malaysia..

Entry kali nie perihal datuk jugak..semalam Datuk Siti, tapi hari nie Datuk Misbun Sidek...
Jangan kata korang tak kenal pulak....kena pukul ngan riket nanti.....

Yaa.. Misbun dan badminton memang tak boleh dipisahkan...
Teringat aku ada satu wartawan tanya dengan Datuk Misbun adakah beliau sudah tidak sayangkan dunia badminton lagi sehingga memutuskan untuk bersara..
Terus DM bergenang air mata...badminton dah menjadi sebahagian dari kehidupan beliau..mana mungkin beliau lupakan itu semua....

Dari menjadi pemain sehingga berjaya menjadi jurulatih yang mengangkat kembali martabat badminton selepas era ayahnya dulu Hj Sidek dan kini dua orang anak buahnya telah pun berjaya menempa nama di mata dunia..begitu besar jasanya kepada tanahair kita..
 Tapi ada pihak berkata biarlah mereka pergi, kerana DM hanya melatih Datuk Lee Chong Wei sorang saja..adakah pihak itu bersetuju DM melepaskan jawatannya..adakah pihak itu tahu dia terpaksa ataupun rela hati melepaskan jawatannya....

Bagi aku orang yang penting seperti DM tak boleh dipersia-sia bakat kejurulatihannya itu...yaa..yaaa aku tahu korang mesti berkata..jurulatih hanya melatih...pemain yang menentukan nasibnya di gelanggang nanti...
Korang ingat Roslinda Samsu...atlet lompat bergalah yang gagal menyerlah di Sukan Komanvel tempohari...alasannya ketiadaan jurulatih untuk membimbing, memberi semangat, menganalisa kelemahan dan macam2 lagilah....

Yang terbaru MAKAF...sukan karate-do....nak tukar jurulatih baru...last-last atlet boikot...itu tandanya betapa pentingnya jurulatih disisi atlet/pemain...udah saling kenal-mengenali..faham antara satu dengan yang lain...

Itu yang aku nampaklah...keringat DM masih diperlukan...BAM perlu mencari jalan terbaik untuk selesaikan kemelut ini...tapi jangan lepaskan DM pergi untuk kali ini...

Enggan ikut emosi

Gengblogger

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
7 Komen Yang Bernas

6.1.11

Siti = Oprah ( tak mustahilkan )

Salam, 1blogger 1malaysia..

Datuk Siti Nurhaliza...sapa tak kenai kasi angkat ibu jari kaki...
Boleh dikatakan semua orang mengenali ikon seni nie...

Kini Datuk Siti dah jadi pengacara pulak....tapi bukan program hiburan...program ilmiah....
Dia nak jadi macam Oprah la kut...ada program bual bicara sendiri dah pun...dasat..dasat

Aku memang respek la kat Datuk Siti nie, dari penyanyi kepada bineswoman...aku anggap satu pencapaian yang membangga untuk orang melayu/islam di Malaysia nie...bangga sesangat nie...

Dia menggunakan nama, personaliti dia untuk berjaya dalam bidang yang diceburinya...
Kalau bab nyayi memang tak dapat kita nak lawan ler...cuma lakonan jer belum beliau ceburi sepenuhnya...

Apa kata kita tunggu Rancangan temu bual ini yang akan bersiaran bermula 12 Februari 2011 menerusi Astro Ria, pukul 9 malam selama sejam. Tak lama lagi tu...tunggguuuuuu


Oleh Feride Hikmet Atak/mStar

Mahathir Rasa Janggal Ditemu Bual Siti Nurhaliza



Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
16 Komen Yang Bernas

4.1.11

Minyak tak cukup tandanya apa?

Salam, 1blogger 1malaysia..

Minyak masak naik rege....bekalan minyak tak cukup....biaq betoi

Korang tau apa tandanya kalu minyak masak or barang keperluan tetiba jer tak cukup...
Itu tandanya ada perayaan yang akan tiba...tak caya.....
Ada dua perayaan dalam masa terdekat nie...Thaipusam dan tahun baru Cina....

Alahhhh...takkan korang tak sedar kut....time2 macam nie ler barang keperluan tak cukup..memang tiap2 tahunlahhh...

Kalu dekat dengan raya puasa...korang rasa apa yang tak cukup....tak tau...
Gula ler jawabnyer....

Ini strategi perniagaan rasanya....sorok barang....harga naik..dapat untung lebih...betoi tak!!!

Harga Minyak Masak Tidak Naik


Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
8 Komen Yang Bernas

3.1.11

10 bulan dari sekarang!! Apa akan jadi??

Salam, 1blogger 1malaysia..

Memang gembira tak terhingga bila menyambut tahun baru....sama2 menjerit mengira " countdown " 2011..
Tua, muda, miskin dan kaya semua akan menyambut tahun baru, cuma yang berbeda cara pengisiannya sahaja...

Apa yang ditakutkan ialah menjelang bulan 10 atau bulan oktober 2011....perkara saban tahun kita dengari...

Kes Pembuangan bayi.....ya betoii..buang bayi...
maklumlah dah cukup 9 bulan katakan...cuba korang kira...

itu belum Valentine day lagi tu...
hujung2 tahun 2011 nanti baru kita dengar berita gila nie...macam tahun nie 2010 jugakkan...korang agak2 bulan bila kes paling banyak buang bayi yerrr....

Ini perkiraan akula...sambutan2 macam tahun baru...valentine day..dan ntah apa2 day lagi...

mungkin menjadi salah satu sambutan diluar batasan agama....yerlah kehidupan moden katakan....seks bebas..opssss bukan seks bebas tapi zina ( diantara bukan muhrim ) semakin berleluasa...

petanda kiamat semakin menghampiri kita....nahaiiiii aku tak boleh bercakap pasai iman dan agama kerana diri sendiri pun belum tentu baik/buruknyer....tapi sesama kita menuju kearah yang diredhainya.....aminnnn

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
3 Komen Yang Bernas

2.1.11

Panas lagi nieee

Salam, 1blogger 1malaysia..

Arghhhhhhh.........leganyerrrrrrrrrrrr.......

Menjerit merupakan salah satu stail/cara nak lepas tension..tak caya..tryla kalau berani...kehhhhh

Tapi janganlah korang jerit kat tengah orang ramai or kat dalam shopping complex pulak...
tak pasai2 kena tangkap ngan polis nanti..

Nak menjerit carila tempat yang sesuai skit..takkan nak kena ajaq kut.....kehhhh

Sebenarnya aku bukannyer tension pun...haishhh takkan masuk tahun baru mesti nak bertension2kan...tak wajar begitu!!!!

Cuma bila terbaca pengalaman pasukan bola kita yang diberi layanan buruk oleh Indonesia...menyirap jugak rasanya..aku pasti korang pun akan rasa seperti aku rasa nie...

Naik kereta perisai masa nak pi stadium, tiada kawalan keselamatan semasa team kita sampai ke indon, tiada kawalan semasa team kita berada di hotel dan bermacam2 lagi pihak sana lakukan untuk menjatuhkan moral dan semangat pemain kita..perghhhhhhh panas tuuuuu...

Memang patut kita menang kerana kita ada semangat sukan...tapi alangkah bestnyer kalu kita menang di Gelora Bung Karno tempohari...baru depa tau.....nahaiiiiiiii

Read More

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Malaysia Super League - PERAK