Layan Diri

Loading...

..SaYaNGku FaiSh..

4.1.11

Minyak tak cukup tandanya apa?

Salam, 1blogger 1malaysia..

Minyak masak naik rege....bekalan minyak tak cukup....biaq betoi

Korang tau apa tandanya kalu minyak masak or barang keperluan tetiba jer tak cukup...
Itu tandanya ada perayaan yang akan tiba...tak caya.....
Ada dua perayaan dalam masa terdekat nie...Thaipusam dan tahun baru Cina....

Alahhhh...takkan korang tak sedar kut....time2 macam nie ler barang keperluan tak cukup..memang tiap2 tahunlahhh...

Kalu dekat dengan raya puasa...korang rasa apa yang tak cukup....tak tau...
Gula ler jawabnyer....

Ini strategi perniagaan rasanya....sorok barang....harga naik..dapat untung lebih...betoi tak!!!

Harga Minyak Masak Tidak Naik


Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi

16 Komen Yang Bernas:

aZr|n said...

taktau apa nak jadi. semua benda pun nak naik rega.

En. Epai said...

Azrin:-
Biasalah...nak kena tukar kerajaan kut..kehhh

Peminat Katie Holmes said...

orang dulu-dulu.kalau harga barang naik diorang ingat nak perang.haha

noorafzan said...

masalahnya bro minyak masak tak penah ada prob camni.
ni strategi nak naikkan rege minyak lepas rege gula da hberjaya dinaikkan.

Norgadis Labuan said...

Skrg apa yg turun harga...?
Asyik naik2 je, payah nak turun...

Miss Annaz said...

smua dah naik dah....

Nik Imana said...

epai! aku rasa minyak x cukup tu tandanya Tuhan x kasi makan makanan berminyak sbb rakyat Malaysia rmai obesiti :) hihihi..

Yan said...

Yeahhh!! boleh dapat rege baru.

Mijie said...

nak bt cam ner..janji tinggal janji..kata harga xkan naik dalam masa terdekat ni tp macam naik jek..aiya..

SheY PuLL said...

owh yer ke...
tp itu mmg perkara biase la..:)
nak tiru n3 yg manew? hehe
xden pun yang best2..

SyAmSuL AnUaR said...

minyak habis cz "ramai org x naik minyak lg" bla petrol n brg keperluan naik..
Minyak naik org akan naik minyak...

x phm ayat tu bc bnyk kali... ;p

MaLaYsIa vs BrAzIl

FaStEr In WoRlD

Afzainizam said...

Welcome..Happy..New..Year
╔══╦══╗╔╦╗  
╚═╗║╔╗║║║║ 
╔═╝║║║║║║║ 
║╔═╣║║║║║║    
║╚═╣╚╝║║║║    
╚══╩══╝╚╩╝
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Selamat Tahun Baru Dengan Azam Baru
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Selagi depa sorok minyak, selagi tu kita tak payah beli minyak masak. Ada berani?

kepada peniaga, jangan cuba sorok barang atau naikkan harga barang.....hehehe..taktik basi. Last2 minyak akan naik juga...percaya lahhh

si pendek dan moody said...

singgah sini sumbang trapik, ;)

cara mudah dapat duit yaww!

cikpia said...

skang nie benda naik tu normal. kalau turun makna something wrong somewhere la.... =)

| RoziAhmad | said...

semua barang naik.. bila gaji nak naik?? hehehe

muara said...

Minyak masak habis.. yang ada minyak urut... hehhe heh!

Minyak habis dlm pasaran tandanya harga nak naik!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Malaysia Super League - PERAK