Layan Diri

Loading...

..SaYaNGku FaiSh..

16.6.10

Review Berita Hari Ini

Salam 1blogger,

Seperti biasa pepagi, kena tengok result WC dulu....Brazil menang, portugal seri...itu jer yang aku sempat tengok..hehehe

Sampai opis terus buka laptop, online dulu jap sebelum mula kerja..
macam biasa ler....
buka Utusan online...martabatkan bahasa melayu dahulu adalah tajuk yang menarik perhatian aku,

"Semua kaum di negara ini perlu memartabatkan penggunaan bahasa Melayu"

( Ketua II Gabungan Persatuan Penulis Nasional (Gapena), Profesor Datuk Dr. Abdul Latiff Abu Bakar berkata, sekiranya kerajaan mahu mewajibkan pengajaran bahasa-bahasa ibunda tersebut, ia perlu dilakukan secara berperingkat-peringkat bermula di sekolah rendah.

"Kita tidak boleh paksa murid-murid belajar bahasa-bahasa tersebut kerana ia agak menyukarkan," katanya ketika dihubungi di sini hari ini. )

Ini pasai ada cadangan sekolah satu aliran yang wajibkan pelajar belajaq bahasa lain.
TPM kata benda nie akan dilaksanakan sepenuhnya nanti...bila? taktau lagi la...

Martabatkan Bahasa Melayu, perkasakan Bahasa Inggeris apa sudah jadi?? Bahasa Arab??
Tolonglah jangan korbankan bahasa demi bangsa--->e5

Selak pulak Metro jumpa tajuk nie Pakar sahkan video lucah selebriti asli
Ini berita hangat masa kini mengenai Ariel, lani depa panggil dia Ariel Peter porn..wakakaka
pasai video lucah dia ngan kaler Luna dan CUTi-cuti malaysia, sekarang nie masih dalam siasatan...sebat jer senang citer...huhhhhh.
( “Kesimpulannya, apa yang diyakini oleh orang ramai dan media adalah benar,” kata Roy ketika dihubungi media.)

And last skali aku baca Sinar.....kampung paper.... bacalah tajuk nie Ribut di Rungkup
( “Alangkah terkejutnya bila bahagian atas rumah lapang dan tidak berbumbung diterbangkan angin. )
semalam aku ader gi sana tapi time tu takder lak hujan...oiii sinar ini bila punya criter daaa...
kekadang sinar nie dia main suka hati jer letak criter...ntah bila kejadian tu, tapi cetak hari nie...
aperpun aku baca gak sinar...murah dan kampung update....kesian kat depa nooo

takpa2 minggu nie PM kita nak pi sana, mintak bantuan kat PM kita tu...1malaysia
"Rakyat didahulukan"


korang2 yang tak beli paper bacalah secara online untuk menambahkan pengetahuan and up to date...sekian berita dari encik E5..





Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi

0 Komen Yang Bernas:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Malaysia Super League - PERAK