Layan Diri

Loading...

..SaYaNGku FaiSh..

30.6.10

Ya Allah.........

Salam 1blogger 1malaysia,

Kerdilnya diri ini.......


Semalam jalan2 di taman bersama mem, sambil2 snap gambar kat sekeliling situlah...nie gambar pokok buluh tau...wkakaka

secara tiba-tiba!!!



tadi cerah tetiba gelap, awan bawak hujan dah datang!!!!

29.6.10

Makan dalam kesedihan

Salam 1blogger 1 malaysia,

Nak bagitau petang nie ada makan2 kat opis......jamuan perpisahan.....ada staff nak berenti, sambung belajar katanya......ialah muda lagi, tak macam aku udah 30an...
apapun semoga ko berjaya dimasa akan datang .....

sateyyyyyyyyyyyy here i comeeee..........nak makan sateyy korang pi cari sendirila..wkakakakaa



Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi

28.6.10

Hantuuuuuuuu......




Layan kat blog Fyka tadi, best gak video nie...khas untuk korang...


Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi

Inikah kehidupan!!

Hidup didunia macam main papan gelongsor, bila berada di atas amat mudah untuk kita menggelongsor ke bawah, amat payah untuk naik semula melalui laluan yang kita jatuh tadi, laluan yang lain mungkin lebih mudah dan mungkin membantu untuk kita naik semula. Pikir2kanlah....

e5:- nak sedapkan hati....wkakakaa

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi

Isnin yang tension!!!

Salam 1blogger 1malaysia,

Isnin, senayan, monday sama jer ertinyer.
Isnin hari nie amat membebankan aku.
Beban nak membetulkan kesilapan orang, maybe dah buat silap tapi tak tau yang dia dah buat silap, jadi akulah orangnyer yang kena betulkan kesilapan yang telah dibuat.
Huiii memang sebelum ini kerja aku membetulkan kesilapan orang, tapi ia dah bekali-kali dibetulkan tapi masih sama gak. Aku harap kesilapan tak akan berulang lagi. No more kesilapan, ini last warning...lepas nie tiada teguran ikhlas dari aku, tiada kata2 nasihat dari aku, tiada bicara dari aku biarlah nota berkata2, biarlah kertas yang ada kepala surat berkata2, biarlah tangan ini menaip luahan hati. ok pullstop.
Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi

26.6.10

Hero In Action!!!

Salam 1blogger 1malaysia

Hari nie just nak kongsi gambor jer....



Ungu...sesuai ngan My Hero nie...



Roti cicah tea '0', peberet My Hero nie..aku pun sama gak...slurrpprprp



Hiyahhhh, otromen cosmos...My Hero nie slalu jadi otromen..raksaksa? akulah...



Nah amik ko...three peace.....



First time naik menara condong..teruja...dah nak masuk 3 tahun kat teluk intan, baru pertama kali naik...slalu pusing kat bawah jerr...

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi

24.6.10

Menara Condong bertambah Condong

Salam 1blogger 1malaysia

Tak cayer korang tengok gambar nie..


Mana ada condong, gambar senget adalah..wkkakaka

Ok korang layan gambar menara condong nie ekkkk....



Nie sebenarnya tangki air yang berada tingkat paling atas skali...tak boleh naik..pintu diaorg kunci mungkin sebab keselamatan.



Kipas antik nie, dah tak berfungsi...




Tangga menuju kejayaan, eh nie tangga antara tingkat la...



Benda nie yang memegang struktur utama menara...




Pemandangan dari tingkat atas menara...

Okk itu jer, errrr kalu korang pandai sebenarnya berapa tingkat menara condong Teluk Intan nie? teka2...


Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi

Layan je5

Salam 1blogger 1malaysia

Gambar nie kat jeti Bagan Datoh. Korang layan jerlah ekkkk......



Jeti Bagan Datoh.



Cuaca yang baik, Awan nan biru.



Perkampungan nelayan.



Ramai gak orang lepak sini ekkk.

Ini jer yang terbaekkkkkkk.....wkahhhhhhh

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi

21.6.10

Jumpa PM face to face

Salam 1blogger 1Malaysia,


Semalam misi ke Bagan Datoh telah berjaya dilaksanakan. Perjalanan? Alhamdulillah tak derlah sesak sangat, jalan shortcut pun lengang. Masa aku sampai PM tak sampai lagi, beliau masih kat area Hutan Melintang, dipejabat UMNO...masa lalu situ terpandang 2 bijik heli, sah deme datang naik heli...yerlah malam minggukan PM ada kat Melaka menutup upacara SukMa, naik heli relax skit kut nak travel jejauhkan....
Aku malas singgah situ terus ke BD, sampai jer terus parking keta...then lepak tunggu PM datang...sambil2 tu snap ler sekeping dua gambar....
ramai gak ler orang datang majlis nie dalam ribu2 kut....tetamu disediakan khemah oleh penganjur...takderler hangit dek pancaran mentari yang terang benderang hari tu......rasa2 aku ader banyak aktiviti dianjurkan...tapi dek bahangnya mentari, aku blah awal la...yerla gambor dah amik apalagi cau ler....aku terus ke Jeti BD untuk amik angin laut...fuhhh nyaman siott..dapat landing kat sini mesti bestttt.....ok korang layan lah gambar2 yang aku lekat ka sini...


klik Utusan Malaysia dan Berita Harian untuk cerita di BD.



Banting nie bersepah kat BD





Boleh tahan gak orang yang datang, kat banner pentas tu ada tulis, MAJLIS BERSAMA RAKYAT dan PELANCARAN PROJEK PEMBINAAN LIMBUNGAN KAPAL.





Nie la syarikat yang nak bukak limbungan kapal tu NGV TECH SDN BHD.
Syarikat nie merepair kapal, membina kapal baru dan marin konsultan...profesional nie...Syarikat Malaysia yang bertaraf international...dah banyak kapal diorang bina untuk pasaran dunia...syabas!!





Nie staff NGV Tech...duk berlonggok tengah terik tu nunggu PM sampai....tak berganjak oiii dari situ....adala dalam 1jam duk berpanas...syabas gak aku ucapkan...lenjun beb..kahhhh




Yeahhh..bunyi siren menandakan ketibaan PM ke tapak majlis...PM kita duk dalam bas yang tulis BN tu... Itu merupakan bas Perkhidmatan Ahli Parlimen Bagan Datoh yang juga Menteri Pertahanan...





PM sedang beramas mesra dengan penduduk yang menyambut beliau...melayu, india dan cina sanggup berpanas pasai nak tengok dengan dekat PM kita tu...1Malaysia





Woiii tangan saper lak nie.....kahhhh aku ingat tangan aku dah cukup panjang, ghupernyer ader lagi panjang.....




Penyeri majlis..hehehe..nie wakil Wanita Umno..yang laki tak nampak pulak beria nak berbaju UMNO..ker aku tak perasan...apa cer!!





dari kiri Ahli Parlimen Bagan Datoh Dato' Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi, belakang tu tak berapa kenal, ketiga Perdana Menteri Dato' Seri Mohd Najib bin Tun Haji Abdul Razak, sebelah tu Menteri Besar Perak Dato` Seri Dr Zambry Abd Kadir dan Speaker
dewan Rakyat Datuk R. Ganesan. Ada lagi yang VIP yang lain...tak sempat snap...hehee




Makan free disediakan...cayalah...meh layan diri....macam2 ada.....





Ini menu VIP...besaqqqq punyaaa udang....tiga ekoq dah penuh mangkuk.....demmmmm




Penghargaan kepada abang2 RELA.....penuh kat BD..tabikkkkk hormat....




No komennnnn........





Aku and My Hero......tema kami ungu hari tu..wahhhh





hehe..mem besaq..peace and luv u...



Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi

19.6.10

Jom ke Bagan Datoh

Salam 1blogger 1Malaysia,
selamat berhari minggu, apa yang akan korang lakukan pada hari minggu nie? Aku!
Aku tak kemana2 pun hujung minggu nie,cuma nak gi tengok PM face to face jer. Di mana? PM akan buat lawatan ke Bagan Datoh pada hujung minggu nie, jadi ke BaganDatoh ler aku, itupun kalau takder halangan. Ia makan masa hampir 1jam hoo nak pi sana, itu pun kalu traffik mcm blog aku yang lengang nie, kalu traffic jem lagi lambatlah aku sampai...Aku ke sana nak tengok aktiviti yang dirancang dan juga nak pi umah sedara aku...

Hari khamis lalu aku dah gi tengok tapak lawatan, tapi still no progress..kosong jer...yang ada pokok2 bunga..maybe terlalu awal kut nak buat persiapan...entahlah! Kalu korang nak tahu bagan datoh tu dah penghujung dekat dengan selat melaka...penduduknya kebanyakkan berada dalam bidang pertanian dan jadi nelayan, pokok kelapa amat sinonim ngan Bagan Datoh... Nak hasil laut fresh sinilah jugak tempatnya...memang freshh gilerr...korang boleh beli direct ngan nelayan dan kalu pandai boleh dapat murah...

Yang sedihnya pekan bagan datoh..org panggil pekan koboi....kecil jer pekannya oklah untuk org BDkan...Haruslah.....
dan satu lagi info BD datoh bawah jagaan Menteri Pertahanan kita tu, memang serba birulah BD...banyak gak perubahan yang dibawak ke BD oleh menteri tu, kalu ingat beliau nak jadikan BD pusat pendidikan setempat, nak bina universiti, politeknik dan matrikulasi.

Berbalik ker lawatan PM tadi, actually aku tak tahu jadual dan program yang akan di buat, memang takde info langsung, dengar2 org kata jerlah.....Tapi ini fisrt time PM datang rasernye, nak dekat pilihanraya kut..kahhh

Ok orang Bagan Datoh, jumpa kat sana...insyallah.

e5:- Jap g nak g jogging..bukan blogjogging tau...bawak mem aku yang sedang sarat nie..jalan2 pusing taman... 9bulan dah tau...tunggu masa jer.....gementarnyerrr



Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
3 Komen Yang Bernas

18.6.10

khusyukkah Aku sembahyang

Salam 1blogger 1Malaysia,



Nie kesah waktu sembahyang jumaat,

Skrgkan time cuti sekolah jadi ramai ler bebudak, anak2, remaja2 datang masjid untuk besolat jumaat.. kalo ko datang nak ersolat aku tak kesah, tapi ko datang nak nyembang, main kejor2, gelak2 dalam masjid apahal..ok..ok itu bebudak mungkin belum sunat lagi kot....nie bapak budak,alahmak nyembang ngalahkan khutbah pulak...kalau ikut hadis sia-sia jumaat bapak budak tu.....lagi satu hal imam dah start sembahyang...time nie depa terhegeh2 nak amik air semayang.
Aku puas cuba mengusyukkan diri, tapi apakan daya telinga aku nie kuat menangkap sora-sora bebudak yang masih bermain2...ada org nyembang2 lagi...ya allah dapatkah aku pahala jumaat tadi...adoiii inilah padah nak duk tingkat bawah, slalunya kau duk kat atas...tenang jer..kat bawah ya rabbi mcm pasor dah.....apapun aku berdoa agar semayang jumaat aku tadi ada nilainya...

"Barang siapa yang berkata-kata apabila khatib sedang membaca khutbah walaupun dengan berkata “diam” (melarang orang lain daripada bercakap) sekalipun, maka luputlah pahala Jumaatnya."








Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
0 Komen Yang Bernas

Orang Baru sanggah Orang Lama

Salam 1blogger 1Malaysia,

Dalam jalan2 blogwalking,

aku ada membaca tulisan oleh Dr Novandri dalam blog beliau M.I.M ( Minda Intelek Melayu ) mengenai ulasan Dr Aziz Shahrom seorang pensyarah menyanggah kata2 Che Det mengenai majoriti melayu di Malaysia. Kata2 beliau telah dijawab semula oleh Che Det dengan penuh berhemah dan amat terang skali penjelasannya...yessss bak kata orang tua2 "siapa dulu makan garam"

Hishhhh risau aku beb bab sanggah menyanggah nie....aku perhati dari jauh jerlah yer...maklumlah kurang ilmu didada.

Nak join kelab Che Det klik sini, nak baca penyokong tegar Kerajaan klik sini.....dan anda baca sekarang nie belog aku...kahhhh



Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
1 Komen Yang Bernas

17.6.10

iPhone 4 gila ahhh


salam 1blogger 1malaysia,



WASHINGTON: Apple berkata pihaknya menerima tempahan awal membeli 600,000 unit iPhone 4 keluaran terbarunya pada hari pertama dilancarkan dengan rakan telekomnunikasi, AT&T terpaksa menutup sementara pendaftaran berikutan permintaan yang terlalu tinggi.

Apple juga meminta maaf kepada pelanggannya yang mengalami kesulitan untuk membuat tempahan unit i-Phone versi paling terbaru dalam kelompok telefon bimbit pintar yang menggunakan skrin sentuh. AT&T, yang menjadi pengendali telekomunikasi eksklusif iPhone di Amerika Syarikat berkata, permintaan tempahan iPhone 4 adalah "10 kali lebih tinggi berbanding hari pertama versi iPhone 3GS diperkenalkan tahun lalu.” “Berikutan permintaan yang memberangsangkan ini dan minat yang tinggi terhadap pengguna mengenai iPhone 4 sebelum penggunaannya bermula pada 24 Jun ini, kami menutup sementara pendaftaran sehinggalah kami menyelesai pendaftaran sedia ada terlebih dulu," katanya.

Apple berkata, pihaknya menerima tempahan 600,000 iPhone 4, yang pelancaran jualan di Britain, Perancis, Jerman, Jepan dan Amerika Syarikat bermula 24 Jun ini. - AFP


iPhone 4 full specifications
General 2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G Network HSDPA 850 / 900 / 1900 / 2100
Announced 2010, June
Status Coming soon. Exp. release 2010, June 24th
Size Dimensions 115.2 x 58.6 x 9.3 mm
Weight 137 g
Display Type TFT capacitive touchscreen, 16M colors
Size 640 x 960 pixels, 3.5 inches
- Scratch-resistant surface
- Multi-touch input method
- Accelerometer sensor for auto-rotate
- Three-axis gyro sensor
- Proximity sensor for auto turn-off
Sound Alert types Vibration, MP3 ringtones
Speakerphone Yes
- 3.5 mm headset jack
Memory Phonebook Practically unlimited entries and fields, Photocall
Call records 100 received, dialed and missed calls
Internal 16/32 GB storage
Card slot No
Data GPRS Class 10 (4+1/3+2 slots), 32 - 48 kbps
EDGE Class 10, 236.8 kbps
3G HSDPA, 7.2 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps
WLAN Wi-Fi 802.11 b/g/n
Bluetooth Yes, v2.1 with A2DP
Infrared port No
USB Yes, v2.0
Camera Primary 5 MP, 2592 x 1944 pixels, autofocus, LED flash
Features Touch focus, geo-tagging
Video Yes, 720p@30fps, LED video light, geo-tagging
Secondary Yes, videocalling over WiFi only
Features OS iOS 4 (based on Mac OS)
CPU Apple A4 processor
Messaging SMS (threaded view), MMS, Email, Push Email
Browser HTML (Safari)
Radio No
Games Downloadable, incl. motion-based
Colors Black, White
GPS Yes, with A-GPS support
Java No
- MicroSIM card support only
- Scratch-resistant glass back panel
- Active noise cancellation with dedicated mic.
- Digital compass
- Google Maps
- iBooks application
- Audio/video player and editor
- Voice command/dial
- TV-out
Battery Standard battery, Li-Ion
Stand-by Up to 300 h (2G) / Up to 300 h (3G)
Talk time Up to 14 h (2G) / Up to 7 h (3G)
Music play Up to 40 h

Gila ahhh dia punya spec...dah ghuper aper dah...kalau ler dapat sebijik...ishh..ishhh.ishhh..
akan mula dijual 24 june nie katanya....mimpilah aku nak beli...org mcm aku nie tak sesuai, sebab kerja lasak, kotor....korporat ok kut pakai....hehehe teringin gak niee
1 Komen Yang Bernas

16.6.10

Aku Pengguna Minyak Shell


Nak kereta lebih laju macam kereta F1..gunakan minyak Shell V-Power 97, formulasi terkini yang akan memantapkan prestasi enjin anda...tak percaya...cubalah sendiri....
nak info lanjut tentang minyak nie klik sini.

"The same Friction Modification Technology used in Shell V-Power race fuel by Ferrari Formula One cars is designed to reduce friction"

kahkahkah promosi free untuk Shell......

Aku pengguna Shell






Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
0 Komen Yang Bernas

Review Berita Hari Ini

Salam 1blogger,

Seperti biasa pepagi, kena tengok result WC dulu....Brazil menang, portugal seri...itu jer yang aku sempat tengok..hehehe

Sampai opis terus buka laptop, online dulu jap sebelum mula kerja..
macam biasa ler....
buka Utusan online...martabatkan bahasa melayu dahulu adalah tajuk yang menarik perhatian aku,

"Semua kaum di negara ini perlu memartabatkan penggunaan bahasa Melayu"

( Ketua II Gabungan Persatuan Penulis Nasional (Gapena), Profesor Datuk Dr. Abdul Latiff Abu Bakar berkata, sekiranya kerajaan mahu mewajibkan pengajaran bahasa-bahasa ibunda tersebut, ia perlu dilakukan secara berperingkat-peringkat bermula di sekolah rendah.

"Kita tidak boleh paksa murid-murid belajar bahasa-bahasa tersebut kerana ia agak menyukarkan," katanya ketika dihubungi di sini hari ini. )

Ini pasai ada cadangan sekolah satu aliran yang wajibkan pelajar belajaq bahasa lain.
TPM kata benda nie akan dilaksanakan sepenuhnya nanti...bila? taktau lagi la...

Martabatkan Bahasa Melayu, perkasakan Bahasa Inggeris apa sudah jadi?? Bahasa Arab??
Tolonglah jangan korbankan bahasa demi bangsa--->e5

Selak pulak Metro jumpa tajuk nie Pakar sahkan video lucah selebriti asli
Ini berita hangat masa kini mengenai Ariel, lani depa panggil dia Ariel Peter porn..wakakaka
pasai video lucah dia ngan kaler Luna dan CUTi-cuti malaysia, sekarang nie masih dalam siasatan...sebat jer senang citer...huhhhhh.
( “Kesimpulannya, apa yang diyakini oleh orang ramai dan media adalah benar,” kata Roy ketika dihubungi media.)

And last skali aku baca Sinar.....kampung paper.... bacalah tajuk nie Ribut di Rungkup
( “Alangkah terkejutnya bila bahagian atas rumah lapang dan tidak berbumbung diterbangkan angin. )
semalam aku ader gi sana tapi time tu takder lak hujan...oiii sinar ini bila punya criter daaa...
kekadang sinar nie dia main suka hati jer letak criter...ntah bila kejadian tu, tapi cetak hari nie...
aperpun aku baca gak sinar...murah dan kampung update....kesian kat depa nooo

takpa2 minggu nie PM kita nak pi sana, mintak bantuan kat PM kita tu...1malaysia
"Rakyat didahulukan"


korang2 yang tak beli paper bacalah secara online untuk menambahkan pengetahuan and up to date...sekian berita dari encik E5..





Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
3 Komen Yang Bernas

14.6.10

Traffic dan pendapatan

Salam, aku ada benda best nak bagi tau...tapi masih dalam kajian aku lagi..yer la aku main bedal jer daftar..pelan2 kayuh beb......kat side bar tu ada borang korang isi and link letak kat blog korang macam aku buat nie...korang try je lah ..mana tau dapat jana traffic and buat duit....hehehe

hantammmm jerrrrrrrrr


Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
2 Komen Yang Bernas

Aku tak suka bola

Salam,
Rutin harian aku mungkin berubah semenjak piala dunia dah start nie....sebenarnya aku tak berapa minat tengok bola nie...lagi2 full time game..huuu tak sanggup aku tunggu dari tiupan wisel pertama hingga tiupan penamat..aku juga bukan fanatic fan untuk sesebuah kelab,negara dan sewaktu dengannya...aku cuma minat time diaorg nak score gol and tang keeper save gol jer..itu aku paling suka...yelah beria2 kata minat negara itu,negara ini,kelab itu,kelab ini..bila org tanya hapa pun taktau..minat ker camtu...cam hampas...mcm member aku fanatic m.u konon...yang dia tau cuma wayne rooney jer...wakakaka..baek hang kata hang minat wayne rooney jaaa...supaya aku tak ketinggalan dalam world cup nie..jadi perkara yang pertama aku buat..langgan astro sport...kahkah dah habis WC nanti buang balik siaran nie...boleh camtu...kedua, pepagi sebelum gi kerja tengok highlight gol2 game sebelumnya....supaya nanti, boleh join orang sembang bola...cehh padahal tengok ulangan gol jer...ketiga ada masa jeling2 kat jadual perlawanan yang aku dapat free dari Metro..makasih Metro...
apapun terima kasih astro, semua ada kat dalam tu..tekan ja mana mau tengok...jadual ada, carta ada, analisa ada..huhhh macam2 ada...tak banyaklah yang aku tau tentang bola nie, pasukan malaysia pun aku kantoi..inikan pulak world...pembukaan WC pun aku tak tengok.....aper daaa..



Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
1 Komen Yang Bernas

Kerajaan Zambry akan Tumbang

IPOH, 13 Jun (Bernama) -- Dakwaan Parti Keadilan Rakyat (PKR) Perak bahawa tiga Anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) dari Umno akan menyertai pembangkang adalah satu pembohongan, kata Menteri Besar Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir.Beliau berkata dakwaan itu bertujuan memecah-belahkan perpaduan di dalam Umno yang kini semakin kukuh."Mereka (pembangkang) cuba untuk mereka-reka isu. Ini adalah satu taktik alih pandang kerana mereka menyaksikan satu demi satu pemimpin mereka meninggalkan parti itu," katanya ketika dihubungi Bernama, di sini hari Ahad.Zambry diminta mengulas kenyataan Ketua Penerangan PKR Perak Zulkifli Ibrahim yang sebelum itu memberitahu satu sidang media di sini bahawa tiga Adun Umno akan menyertai PKR dalam masa terdekat.Zulkifli berkata ketiga-tiga Adun tersebut tidak berpuas hati dengan layanan Zambry kerana lebih mengutamakan bekas Adun PKR.Katanya nama tiga Adun Umno itu akan diumum pucuk pimpinan tertinggi parti tidak lama lagi.Zambry yang juga Pengerusi Badan Perhubungan Umno negeri turut menyangkal dakwaan pembangkang bahawa rakyat Perak tidak berpuas hati dengan pentadbiran Barisan Nasional (BN) di negeri itu kerana polisi yang tidak stabil."Ini bukan strategi baru pada ketika BN dan rakyat di Perak berada dalam keadaan tenteram dan kerajaan yang diterajui oleh BN bekerja seperti biasa," katanya.
-- BERNAMA --

Adoi...jap2 nak lompat..sini nak lompat sana..sana nak lompat sini...
tunggulah pilihan raya nanti weiii....kome bagiler yang terbaekkk kat rakyat toksah duk canang "akulah yang terbaek"..la nie banyak pengundi/pemangkah hanya akan mengundi yang calon/parti yang bagi sumbangan jer...haipppp



Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
0 Komen Yang Bernas

13.6.10

Rancang nak blogwalking

Salam,
Malam nie aku rancang nak blogwalking.. newbie cam aku nie memang patut blogwalking..harap2 dapat jelajah sebanyak yang aku mampu....tips2 dari otai blogger pun suruh banyakkan berjalan....classic stail....umpama kita berada dikampung atau tempat baru kena jalan2 tegur jiran...baru ler jiran kenal kiter....kenalah gi surau, gi mesjid barulah kenal saper imam, saper bilal saper siaknyer....hampir sama realiti dan alam maya nie....buat kawan dan kenalan...harap2 tak mengantuk awal la malam nie.....huarrrrrrrrrgggg


Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
0 Komen Yang Bernas

11.6.10

Saman oh Saman

Pesalah Trafik Tetap Disenaraihitamkan Walaupun Tidak Terima Notis Saman

KUALA LUMPUR, 11 Jun (Bernama) -- Pesalah trafik yang gagal membayar saman dalam tempoh dua bulan akan disenaraihitamkan walaupun mereka tidak menerima notis saman kerana telah bertukar alamat tempat tinggal.
--Bernama--

Naya woo.. seb baek saman dah bayar 4 keping jugaklah..tak bayaq keta tak boleh idup rodtax....saman aku suma jenis tembak punya...

len kali pastikan anda bawak ikut speed tau..walaupun jalan tu skit punya besaq and lengang..



Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
2 Komen Yang Bernas

9.6.10

Kfir Brigade @ Tentera kafir?

Tahukah anda pertahanan israel @ yahudi mempunyai tentera yang di panggil Kfir Brigade ( Brigade Kafir ). Ditubuhkan untuk berjuang dan menyokong Dajjal yang dianggap pemimpin agung ( New World Order ). Brigade ini juga dikenali 900 Brigade yang kononnya untuk memerangi Militan Palestin dan menjaga keamanan negara Israel. --wikipedia--


Israel @ yahudi dah sediakan tentera kafir mereka, adakah kita telah bersedia ( mahdi army )
adakah kita betul2 dipenghujung dunia? Bila Dajjal akan muncul, bila Imam Mahdi akan muncul memerangi dajjal dan seterusnya memimpin dunia?

Bersediakah kita dengan amalan dan ibadah kepada Allah..??

Palestin insyallah akan bebas dari genggaman yahudi laknatullah.






Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi

1 Komen Yang Bernas

8.6.10

Anak Anugerah Allah

kredit to google


Tadi baru lepas hantar mem g klinik.. mem kena check darah, takut ada kencing manis..alhamdulillah result dia masih dalam keadaan terkawal. Aku sebenarnya gementar menantikan kelahiran baby kedua nie....feel hampir sama macam aku nak sambut anak sulung aku dulu si Danial tu....siang malam aku ternanti-nanti...dan kasihan mem aku terpaksa tahan sakit sampai 12jam lamanya....takper sayang semua itu dibalas dengan pahala.

Aku plak nunggu kat parking, tidur dalam keta, makan dalam keta, minum dalam keta, buang air jer kat tandas. Jam 8.05minit malam lahirlah seorang hamba allah yang dipertanggungjawabkan ke atas aku selaku bapanya. Aku laungkan kalimah suci allah pada telinganya.. ku kucup dahinya...syukur ya allah atas anugerahmu ini. Time tu aku rasa akulah bapak yang paling bertuah dimuka bumi ini. Kini anakku dah berusia hampir tiga tahun dan sedang menanti adiknya pula...dan aku akan naik pangkat menjadi koperal ( dua calit=dua anak ) insyaallah...sentiasa aku berdoa moga diberi kesihatan pada mem aku dikala dia tengah sarat nie....hehehe balik kerja nak urut kaki mem aku...salah satu tugas yang perlu aku buat....ok mem

coretan untuk hari nie.....cauuuu
:- tadi kemain malas ko nak buat kerja yer en e5..sekarang???

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
0 Komen Yang Bernas

Mood malas

Aku dalam mood yang sangat malas..badan rasa letih dan kurang bertenaga, nie suma pasai stok tongkat ali dah abis laa..hehehe
Lusa ada meeting tapi hari nie report masih belum siap sepenuhnya...mata asyik nak pejam...mulut asyik duk menguap...arghhhhhhhh semangat ke mana ko menghilangggggg....nie memang dah kes teruk nie...jambang, janggut, misai pun aku malas nak cukoq..mem dah bising + bebel dah....anak aku pun bising gak....nanti aku tonyoh ngan janggut aku depa berdua..hehehe

Tetiba jer aku rasa nak menaip...( en e5 report ko malas taip..blog nak pulak ko taip...haishhhhhh ) mungkin nak luah kepenatan semalam dan hari ini....hope esok semangat datang balik..kalu tak, mandi ayaq bunga ler nanti....tak mau...

aduhhhhhhh....ya allah.. knaper hari nie sangat memenatkan....knaper?? mungkin ada hikmah di sebalik semua ini....Penat, letih, malas, lunyai, berserabai...itulah aku setakat dua hari nie...ermmmmmmm

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
0 Komen Yang Bernas

Hari Belia 2010


Hari minggu lepa5, e5 dan i5terinya telah dijemput menghadiri satu majli5 iaitu 5empena 5ambutan Hari & Minggu Belia 2010 peringkat negeri.
Majli5 ter5ebut telah dira5mikan oleh MB perak 5ah ( maklumlah perak ada 2 MB )
Banyak acara, pertandingan yang dijalankan sempena perhimpunan ini. Pengunjung pun ramai gak..mak belia, bapak belia 5uma ada...yang paling ramai bebudak yang e5 ra5a ma5ih 5ekolah menengah lagi kut.
Dan acara paling ditunggu oleh mem e5...taraaaaaaaaa Shahirrrrrrrrrr.....mamat nie ada buat 5kit per5embahan....yang pa5tinya akan nyanyikan lagu 5ingle dia "Pertemuan dalam Perpisahan". Aduhhhh malas tul e5 nak naip...bukan pandai karang ayat pun..
Layan je5 gambar yang tak seberapa nie...




























Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Malaysia Super League - PERAK