Layan Diri

Loading...

..SaYaNGku FaiSh..

24.12.10

Tengok kartun

Salam, 1blogger 1malaysia..

Kredit to google

Bleach, bukan jenama cloroc atau pencuci baju.

Ia merupakan siri animasi aka kartun yang mengisahkan budak sekolah berambut oren yang dari orang biasa diangkat menjadi " soul reaper " akibat satu kejadian terancang, tanpa budak rambut oren tu ketahui, kehidupan yang dia lalui sebagai "soul reaper" amat mencabar fizikal dan mental.

Kurosaki Ichigo itulah nama budak rambut oren tu merangkap teraju utama animasi Bleach ini.

Kini ia telah 300 episode dan minggu depan merupakan episode 303 yang aku rasa hampir ke klimak kartun nie. Siri kartun nie juga ada dalam edisi manga/komik. Boleh dikatakan siri nie keluar setiap minggu ( internet ) dan TV3 pernah menyiarkan kartun nie dulu tapi sebahagian sahaja.

Aku merupakan salah seorang pengikut anime nie, memang tak pernah miss dari episode satu hingga sekarang, korang fikiaq berapa lama dah aku follow cerita nie, dari bujang hingga ke anak dua sekarang nie.
Tengok kartun nie, aku rasa semangat lain macam sikit, mungkin semangat Ichigo kut. Semangat untuk survive dan semangat untuk melindungi orang lain. Itu antara karektor yang dibawa oleh Ichigo, ego dan ada indentiti tersendiri.

Aksi-aksi dalam siri nie jugak memang tak tercapai dek akal manusia, imiginasi mereka yang berada dibelakang tabir animasi nie memang superb, yerlah nak mencapai beratus2 episod bukan senangkan!!

Errrr korang ada layan kartun jugak ker...ataupun aku sorang jer yang tengok kartun dalam usia nie....nahaiiiii
Apapun Bleach memang power...Go Ichigo..Goo ( teruja sudah )

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi

10 Komen Yang Bernas:

KizZ said...

Kiz lagi suka tengok one piece and naruto berbanding bleach..kiz stop tgk bleach kat part ichigo dah slmtkan cik rukia.Pastu macam dah boring cket..

Jom sini,
Kiz Garden

anamizu said...

adik cik ana fanatic gile dgn anime nih..sume die pulun...hihi

h A n Y S said...

hanys penah layan one piece, lg bes kot, klaka,tp skang dah x lyn dah, layan tom n jerry lg syok rs nye..haha

hAwA said...

my all time fav confirm dragonball. waktu budak sekolah, xde benda nak dibuat, boleh la layan.

Sekarang tgk yg pendek2 je, seasonal animes

Mohd Hafiz said...

x pernah tengok pun kartun sejak masuk hostel..

hacimun said...

xpernah tengok kartun sejak baby.

betu la,xpernah.

ok tipu. :D

Afzainizam said...

★(◣_◢)★(◣_◢)★(◣_◢)(★◣_◢)★
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
★(◣_◢)★(◣_◢)★(◣_◢)★(◣_◢)★
Kami Kembali lagi... Maaf atas lama tak ziarah... Sorry bebanyak agak ketinggalan lah banyak entry kamu... coz banyak hal sibuk ngan bagai-bagai urusan lah... Sorry...
maaf bebanyak dahhhhh......

aku pun ade gak tengok kartun ni tapi aku minat lagi Naruto sipuden.... tahhhh kartun dia ade peminat sendiri.... tiap hari jumaat tapi aku ade beli siri part 1-204 punya DVD ...

Diba Chan said...

idop bleach!!!!!!!!!!!!
n narutooooooo

✿ CikCimi said...

kite tgk !!
suke !!

Makbed said...

huu... makbed fanatik citer ni! tunggu tv lambat. donlod suda.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Malaysia Super League - PERAK